প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সেপ্তেম্বর ২৩দা রাজ্যশিংগী ইনভাইরোনমেন্ত মিনিস্তরশিংগী মীফম হৌদোক্কনি
লাইফ, অইং-অশাগী খল কাইরকপা, প্লাস্তিক্কী অমোৎপা লোইশিনবা, লম্লক্কী শা-উচেক অমসুং উমং য়োকখৎপগী মতাংদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী মরক্তা মখা তানা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা মীফম অদুদা খন্নগনি
21 SEP 2022 4:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা সেপ্তেম্বর ২৩, ২০২২গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবদা গুজরাতকী এক্তা নগরদা রাজ্যশিংগী ইনভাইরোনমেন্ত মিনিস্তরশিংগী মীফম হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
কোওপরেতিপ ফেদেরেলিজমগী ৱাখল্লোন চাউখৎহন্নবা, থৌরাং কয়াগী মখাদা প্লাস্তিক্কী অমোৎপশিং লোইশিন্নবা, লাইফ(লাইফস্তাইল ফোর ইনভাইরোনমেন্ত)তা মীৎয়েং থমদুনা অইং-অশাগী খল কাইরকপা মপুংফানা থেংন্নবা স্তেৎ এক্সন প্লানশিং শেম্নবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী মরক্তা মখা তানা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা মীফম অদু কৌবনি। লম্লক্কী শা-উচেকশিং য়োকখৎতুনা উমংগী শরুক হেনগৎহন্নবা মীফম অসিনা পান্দম থম্লি।
সেপ্তেম্বর ২৩ অমসুং সেপ্তেম্বর ২৪দা পাংথোক্কদৌরিবা নুমিৎ নিনিগী মীফম অদুদা লাইফ, অইং-অশাগী খল কাইরকপা থেংনবা(অইং-অশাগী খল কাইরকপগী মতাংদা স্তেৎ এক্সন প্লানশিং নৌনা শেমদোকপা), পরিভেস(ইনভাইরোনমেন্তগী অয়াবা পীনবা শিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়ারেন্স), উমং য়েংশিনবা, পোল্লুসন ঙাকথোকপা অমসুং লাকশিনবা, লম্লক্কী শা-উচেক য়োকখৎপা অমসুং প্লাস্তিক অমসুং অমোৎপা লোইশিনবা হায়রিবা হিরমশিং অসি য়াওনা থিম তরুক লৈগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate National Conference of Environment Ministers of all States on 23rd September
Conference to create further synergy amongst the Central and State Governments on issues related to LiFE, Climate Change, tackling Plastic Waste, Wildlife & Forest Management
21 SEP 2022 4:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the National Conference of Environment Ministers in Ekta Nagar, Gujarat on 23rd September, 2022 at 10:30 AM via video conferencing. He will also address the gathering on the occasion.
Taking forward the spirit of cooperative federalism, Conference is being convened to create further synergy amongst the Central and State Governments in formulating better policies on issues such as Elimination of Plastic Pollution through multi-pronged approach, State Action Plans to effectively combat Climate Change with focus on LiFE- Lifestyle for Environment. It will also focus on increasing the forest cover with special emphasis on restoration of degraded land and wildlife conservation.
The two day Conference being organised on 23rd and 24th September will have six thematic sessions with topics focusing on LiFE, Combating Climate Change (Updating State Action Plans on Climate Change for Mitigation of Emissions and Adaptation to Climate Impacts) ; PARIVESH (Single Window System for Integrated Green Clearances) ; Forestry Management ; Prevention and Control of Pollution; Wildlife Management ; Plastics and Waste Management.