জল শক্তি মন্ত্রালয়
জল শক্তি মন্ত্রালয়না 'ৱাতর হিরোজঃ অদোমগী ৱারী শেয়র তৌবীয়ু চাংদম্নবগী' ওগস্ত ২০২২ থাগী মায় পাক্লবশিং লাউথোকখ্রে
মায় পাক্লবা তরুক্তা লুপা ১০,০০০/-গী শেলগী মনা অমসুং লৈবাক পুম্বদা পায়খৎলিবা ঈশিং কন্নবা অমসুং তুং কোইনা ঈশিংগী রিসোর্সশিংবু চাউখৎহন্নবগী থবক্তা শৌগৎপগীদমক সর্তিফিকেৎ পীগনি
12 SEP 2022 10:15AM by PIB Imphal
ৱাতর রিসোর্স, রিভর দিবেলপমেন্ত অমসুং গঙ্গা রিজুভেনেসন বিভাগ, জল শক্তি মন্ত্রালয়না 'ৱাতর হিরোজঃ অদোমগী ৱারী শেয়র তৌবীয়ু' চাংদম্নবা হৌদোকখি। মায়গোব পোর্তেলদা ০১.১২.২০২১দা অহুমশুবা ইদিসন হৌদোকখি অমসুং ৩০.১১.২০২২দা লোইশিনখি। অহানবা ইদিসন অদু ০১.০৯.২০১৯দগী ৩০.০৮.২০২০ ফাওবা হৌদোকখি। অনিশুবা ইদিসননা ১৯.০৯.২০২০ দগী ৩১.০৮.২০২১ ফাওবা হৌদোকখি।
চাংদম্নবা অসিগী পান্দমদি ঈশিংগী মমল ঙাকপনি অমসুং মরুওইনা লৈবাক পুম্বদা ঈশিং কন্নবা অমসুং তুং কোইনা ঈশিংগী রিসোর্সশিংবু চাউখৎহন্নবগী থবক্তা শৌগৎপনি। ইকাইখুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলানগা চুন্ননা, য়াম্লবা মীয়াম্বু লৈবাক অসিদা ঈশিং কন্নবগী থবক্তা মায় ওনশিলহনগদবনি। চাংদম্নবসিগী পান্দমদি ৱাখল লৌশিং হেনগৎহন্দুনা অমসুং ঈশিংগী হিরোশিংগী খঙ হৈবশিং লান্থোক্ন্দুনা ঈশিং কন্নবগী মরমদা মীয়াম ভাপ তাহনবনি; অমসুং স্তেকহোল্দর খুদিংদা অহোংবা লমচৎ অমা পুরক্নবা ঈশিং কন্নবগী এতিত্যুদ অমা শেমগৎনবা হোৎনবনি।
ওগস্ত ২০২২গী ওইনা, মায় পাক্লবা মীওই তরুক লৈ, মখোয়না লুপা ১০,০০০/-গী শেলগী মনা অমসুং সর্তিফিকেৎ অমা ফংগনি, অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
১. দিভ্যান্স তোন্দোনঃ
মহাক মীরুত্তগীনি, 'পানি পঞ্চায়ত' কৌবা কেম্পেন অমগা মরী লৈনৈ, মসিগী মখাদা মখোয়না তোঙান-তোঙানবা খুঙ্গংশিং, লম্বীশিং, শহর, মহৈলোইশঙ, লৈকাই লমদম কয়াদা চত্তুনা মীয়াম্বু ভাপ তাহন্নবা হোৎনরি। মহাক্না (মীরুত কেন্ত) সার্থি সোসিএল ৱেলফিয়র সোসাইতীগী ভাইস প্রেজিদেন্ত ওইরি।
২. ভিনয় ভিশ্বানাথ গাৱাস
মহাক গোৱাগী কেরি সত্তারিগী কেলাৱারে খুঙ্গংদা রুফতোপ রেনৱাতর হার্ভেস্তিং অমসুং বোরৱেল রিচার্জকী কেম্পেন অমগী গোৱাদগী প্রোজেক্ত দিরেক্তর অমনি। প্রোজেক্ত অসি তেরিগা খুৎশম্নদুনা পায়খৎপনি হায়রি।
৩. অমিত
মহাক মলাকপুরা, জালোন, য়ু.পি.গী গ্রাম প্রধান অমনি অমসুং মহাক দিল্লীদা জর্নেলিস্ত অমা ওইরম্মি। মহাক্না খুঙ্গংগী প্রাইমরী স্কুলশিংদা অফবা চীঞ্জাকশিং পীবা, উ থাবগী থবক পায়খৎপা, অকোইবা কন্নবা হোৎনবা অমসুং সেদিমেন্তেসনগী থৌওংনা ঈশিং শেংদোক্নবগী থবকশিং পায়খৎখি।
. ববিতা রাজপুত ঘুৱারা
মহাক চত্তরপুর, মধ্য প্রদেশতগীনি। মহাক্না চেক দেম মরি শাবা, অমসুং আউৎলেৎ অনি অমসুং বোরি বন্দহান শাবদা শরুক য়াখি।
. অনুরাগ পতেল
অনুরাগ পতেল, বন্দাগী দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেৎ অমনি, মহাক্না ঈশিং কন্নবগীদমক অচৌবা কেম্পেন অনি পায়খৎখি – 'জল সঞ্চয়, জীবন সঞ্চয়' অমসুং 'জল কুম্ভী হতাও-তলব বচাও অভিয়ান'। মহাক্না পুখ্রী ১২৬তগী কঙ হৌথোক্নবা থবক পায়খৎখি। মহাক্না চন্দ্রৱাল তুরেলবু রিনোভেসনগীদমক অহেনবা মাইলশিং তৌথোক্তুনা হিংগৎহন্নবা হোৎনখি। মহাক্না হোৎনবদগী মির্জাপুরদা পুখ্রী ৬৬৪ অমসুং জনপদ ফরুখাবাদতা ১০১ হিংগৎহনখি।
৬. স্নেহলতা শর্ম
স্নেহলতা শর্ম শিভপুরি জিলা ব্লোদ বদরৱাস, পিপারোধা খুঙ্গংদগীনি, মহাক্না চহি ১রোমসিদা ঈশিং কন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা শীংথানিংঙাই ওইরবা থবক কয়া অমা পায়খৎখি। খুঙ্গংশিংদা ঈশিং অমসুং মসিবু কন্নবগীদমক মীয়াম ভাপ তাহন্নবগীদমক মহাক্না নুপীশিংবু মাংজিল থানা পুখৎখি। মহাক্না লৌবুকশিংদা ঈশিং কা হেন্না চঙদবা মহৈ মরোংশিং থানবা হোৎনখি।

Ministry of Jal Shakti
Ministry Of Jal Shakti Announces Winners Of ‘Water Heroes: Share Your Stories Contest’ For The Month Of August 2022
Six Winners To Get A Cash Prize Of Rs. 10,000/- And A Certificate For Supporting Country-Wide Efforts On Water Conservation & Sustainable Development Of Water Resources
12 SEP 2022 10:15AM by PIB Delhi
The Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation, Ministry of Jal Shakti has launched the 'Water Heroes: Share Your Stories’ contest. The 3rd edition has been launched on 01.12.2021 and will end on 30.11.2022 on MyGov portal. The 1st edition was launched from 01.09.2019 to 30.08.2020. The 2nd edition was launched from 19.09.2020 to 31.08.2021.
The objective of the contest is to promote value of water, in general, and for supporting country-wide efforts on water conservation and sustainable development of water resources. In accordance with the vision of Hon'ble Prime Minister Narendra Modi, a large population should be motivated to adopt the cause of water conservation in the country. The aim of the contest is to create awareness for water conservation by enhancing knowledge and sharing experiences of water heroes; and to create an attitude towards water conservation and management so that a behavioral change can be created amongst all stakeholders.
For the month of August 2022, there are six winners, they will get a cash prize of Rs. 10,000/- and a certificate, details given as below:
1. Divyansh Tondon:
He is from Meerut, associated with the campaign named “Paani Panchayat” under which they go to various villages, streets, towns, schools, localities and making public aware. He is vice president (Meerut Cantt.) Saarthi Social welfare society.
1. Vinay Vishwanath Gawas
He is a Project Director from Goa, campaigning about Rooftop Rainwater Harvesting and borewell recharge in Kelawade village, Keri sattari, Goa. The project is said to be built in collaboration with TERI.
1. Amit
He is a Gram Pradhan in Malakpura, Jalon, UP and was a Journalist in Delhi. He has done various activities for development such as providing healthy foods in the primary school of the village, working in plantation work, environment protection and Water purification through sedimentation activities.
1. Babita Rajpoot Ghuwara
She is from Chattarpur, Madhya Pradesh. She is involved in the construction of four check dams and two outlets and made bori bandahan.
1. Anurag Patel
Anurag Patel, District Magistrate, Banda in a considerable effort to conserve water ran two significant campaigns- ‘Jal Sanchay, Jeevan Sanchay’ and ‘Jal Kumbhi Hatao-Talab Bachao Abhiyan’. He took the initiative to remove water hyacinth from 126 ponds. He also took efforts to rejuvenate the Chandrawal River by digging up extra miles for renovation purpose. 664 ponds in Mirzapur and 101 in Janpad Farrukhabad was revived under his efforts.
1. Snehlata Sharma
Snehlata Sharma from Shivpuri District Block Badarwas, Piparodha Village has been doing a considerable and praiseworthy job in field of water conservation and management from the past 1 year. For creating awareness around the village about water and its conservation, she brought women in the forefront. She also generated awareness about the crops that uses less water in the field.