স্তীল মন্ত্রালয়
আই.এন.এস. বিক্রান্ত অসি সেলগী অখন্নবা স্তীলগা লোয়ননা শাবনি
কম্পেনীনা দি.এম.আর. প্লেত তন ৩০০০০ সপ্লাই তৌখি
সেলনা আত্মনির্ভর ভারত অমসুং মেক ইন ইন্দিয়া এক্তিব ওইনা শরুক য়ারি
01 SEP 2022 7:55PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী অচৌবা স্তীল শারিবা মহারত্ন পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা স্তীল ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (সেল)না লৈবাক অসিগী অহানবা মশানা শাজবা এয়রক্রাফ কেরিয়র আই.এন.এস. বিক্রান্তগীদমক দি.এম.আর. গ্রেদকী অখন্নবা স্তীল পুম্বা সপ্লাই তৌখি। সেলনা অসিগুম্বা অচৌবা মিংচৎ অসি ফংবগা লোয়ননা “আত্মনির্ভর ভারত” শেমগৎপগী মায়কৈদা শরুক য়ারদুনা ভারত নেভীগী অসিগুম্লবা মশানা শাজবা এয়রক্রাফ কেরিয়র শানবগীদমক অখন্নবা স্তীল চাউরাক্না তন ৩০০০০ সপ্লাই তৌখি। অসিগুম্লবা মশানা শাজবা এয়রক্রাফ কেরিয়র অসি ২০২২গী সেপ্তেম্বর ২দা কোচিন শিপয়ার্দ লিমিতেদতগী কমিসন তৌরগনি।
মসিগী মশাগী ওইবা প্রোজেক্ত অসিগীদমক সেলনা সপ্লাই তৌখিবা স্তীলদা অখন্নবা দি.এম.আর. গ্রেদ প্লেতশিং য়াওরি। মসিগী দি.এম.আর. গ্রেদ প্লেতশিং অসি সেলনা ভারত নেভী অমসুং দি.এম.আর.এল.গা খুৎশম্নদুনা দিবেলু তৌবনি। লানগী জহাজ অসিগী হল অমসুং ভেসেল ইন্তেরিয়রশিংগীদমক গ্রেদ ২৪৯ এগী দি.এম.আর. প্লেৎশিং অমদি ফ্লাই দেককীদমক গ্রেদ ২৪৯ বিগী দি.এম.আর. প্লেৎশিং শিজিন্নখি। বল্ব বারশিংগী নত্তনা অখন্নবা স্তীলগী ক্বান্তিতী পুম্বা সেলগী ভিলাই, বোকারো অমসুং রুরকেলাদা লৈরিবা ইন্তিগ্রেতেদ স্তীল প্লান্তশিংদগী সপ্লাই তৌখি। আই.এন.এস. বিক্রান্ত শানবগীদমক শিজিন্নরিবা স্পিসিএল গ্রেদ স্তীল, দি.এম.আর. প্লেৎশিং অসি মরুওইবা সবস্তিত্যুৎ অমনি।
ভারতকী নিংতম্বগী চহি ৭৫গী অমৃৎকালগী মতম অসিদা ভারতকী অহানবা মশানা শাজবা এয়রক্রাফ কেরিয়র কমিসন তৌবা অসি ঐখোয়গী জাতিগী নিংশিংনিঙাই ওইরবা থৌরম অমনি অমদি লৈবাক অসিগী থাজবা অমসুং শক্তি অদু উৎলি। মসিগী লমদম অসিদা শাজবা এয়রক্রাফ কেরিয়র অসি লৈবাক অসিগী তেক্নিকেল এক্যুমেন অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং স্কিলগী খুদম অমনি।

Ministry of Steel
INS Vikrant constructed with SAIL’s specialty steel
Company supplied 30000 Tonnes of DMR Plates
SAIL actively fueling Atmanirbhar Bharat and Make in India
01 SEP 2022 7:55PM by PIB Delhi
The country’s steelmaking giant, Steel Authority of India Limited (SAIL), a Maharatna PSU, has supplied the entire DMR grade specialty steel for the nation’s first indigenously built Aircraft Carrier INS Vikrant. In a major feat and towards building an ‘Atmanirbhar Bharat’, SAIL has supplied about 30000 Tonnes of the specialty steel for building this first swadeshi Aircraft Carrier for Indian Navy which will be commissioned on 02ndSeptember, 2022 at Cochin Shipyard Ltd.
The steel supplied by SAIL for this indigenous project comprises of special DMR grade Plates. These DMR grade plates have been developed by SAIL in collaboration with Indian Navy and DMRL. The DMR plates of Grade 249 A were used for the hull and vessel interiors and Grade 249 B for the flight deck of this warship. The entire quantity of speciality steel, except for the bulb bars, has been supplied by SAIL’s integrated steel plants at Bhilai, Bokaro and Rourkela. This special grade steel, DMR plates, which has been used for the construction of INS Vikrant is an import substitute.
Commissioning of India’s first indigenous aircraft carrier is a momentous occasion for our nation during the Amritkaal of India’s 75 years of independence and signifies country’s confidence and prowess. This indigenous aircraft carrier is a proof of Country’s technical acumen and engineering skills. This demonstration of India’s self-sufficiency (Atma Nirbhar) to produce an aircraft carrier warship will reinforce the country’s defence indigenization programs and ‘Make in India’ campaign. With the commissioning of INS Vikrant, our nation has forayed into the elite club of nations who can build their own aircraft carriers and it is extremely gratifying for SAIL to be a partner in creating this engineering marvel.