রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রীগা রাস্ত্রপতিগা ৱারী শানখ্রে
06 SEP 2022 5:58PM by PIB Imphal
বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রী হর এক্সিলেন্সী শৈখ হসিনাগা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদি মুর্মুগা রাস্ত্রপতি ভাবন্দা ঙসি (সেপ্তেম্বর ৬, ২০২২)দা ৱারী শানখ্রে।
বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রীবু তরাম্না ওক্লদুনা রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী মান্নবা পুৱারী, লোল অমসুং নাৎনা ঐখোয়বু অমগা-অমগা শম্নহল্লি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং প্রধান মন্ত্রী শৈখ হসিনাগী লুচিং মখাদা, ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশ লৈবাক অনিগী মরীসু অদুক্কী মতীক ফগৎলে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। লৈবাক অনিনা পুন্দুনা বঙ্গলাদেশকী চহি ৫০শুবা নীংতম্বগী পালন অমসুং ভারত-বঙ্গলাদেশ লৈবাক অনিগী মরীগী সনা ফুদোংবগী থৌরম পাঙথোকমিন্নখিবসি অদুক্কী মতীক অখন্নবা অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। ভারতকী রাস্ত্রপতি অমসুং প্রধান মন্ত্রী অনিমক্না অসিগুম্বা পুৱারীদা লৈহৌরগদবা থৌরম অসিবু শরুক য়াখিবা হায়বসিনা ভারতনা বঙ্গলাদেশকা লৈনরিবা মরী অসিবু কয়া লূম্না লৌবগে হায়বদু উৎলে। বঙ্গলাদেশনা মাগী মীয়ামগী সোসিও-একনোমিক প্রোস্পরিতী মায় পাকনা লৈহনবা ঙম্লে হায়না হরাও তয়াম্বা ফোংদোকখি। মহাক্না থাজবা পীখি মদুদি ভারতনা বঙ্গলাদেশকী চাউখৎ-খোংথাংগী থাজবা য়াবা মপাং অমা ওইনা অদুমক লৈখিগনি হায়না থাজবা পীখি।
রাস্ত্রপতি অসিনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী মরী অসি মতম চুপ্পদা মতেং পাংনবা অমসুং অমনা অমবু থাজনবগী মরীনা পুন্দুনা লাক্লি। লাইচৎ অমসুং হৌজিক লৈরিবা অন্তর্জাতিগী ফিভম অসিনা ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশপু মালেমগী লাংফমশিং থেংননবা হেন্না শেন্মিৎলোন্দা শম্নদুনা লৈমিন্ননবা তাল্লি। খোঙচৎ অসিগা লোইননা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসিন হেন্না মপুং ফাবা অমসুং হেন্না চাউখৎপা ঙম্লগনি হায়না মহাক্না থাজবা ফোংদোকখি।

President's Secretariat
Prime Minister of Bangladesh calls on the President
06 SEP 2022 5:58PM by PIB Delhi
Her Excellency Sheikh Hasina, the Prime Minister of Bangladesh called on the President of India, Smt. Droupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan today (September 6, 2022).
Welcoming the Prime Minister of Bangladesh to Rashtrapati Bhavan, the President said that our shared history, language and culture connect us with each other. She noted that under the leadership of Prime Minister Narendra Modi and Prime Minister Sheikh Hasina, bilateral ties between India and Bangladesh have grown immensely. She said that the way the two countries together have celebrated the 50th year of Bangladesh's independence and the golden jubilee of India-Bangladesh bilateral relations, is truly special. The visits of both the President and the Prime Minister of India to participate in these historic celebrations show the great importance India attaches to its relationship with Bangladesh.
The President was happy to note that Bangladesh has achieved great success in the socio-economic prosperity of its people. She assured that India will continue to be a reliable partner in the developmental journey of Bangladesh.
The President said that our relations have always been guided by the spirit of cooperation and mutual trust. The pandemic and the current international situation demand that India and Bangladesh remain more economically connected to deal with the global crisis. She expressed confidence that with this visit, the relations between the two countries will further mature and develop.