রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
শ্রী নিতিন গদকরীনা সেপ্তেম্বর ৮দা বেঙ্গলুরুদা ‘মান্থন’ হৌদোক্কনি
06 SEP 2022 4:54PM by PIB Imphal
রোদ, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরীনা সেপ্তেম্বর ০৮, ২০২২দা বেঙ্গলুরুদা “মান্থন” হৌদোক্কনি। মহাক্কা লোয়ননা থৌরম অসিদা আর.তি.এন্দ.ঐচ অমসুং সিভিল এভিএসনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, জেনরেল (দা) ভি.কে. সিংহ (রিতায়র্দ) অমসুং কর্নাতকাগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বসবরাজ বোম্মৈনা শরুক য়াগনি।
রোদ, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না শিনবা মান্থন – নুমিৎ হুমনিগী বাই-ইনবিতেসন কনফরেন্স কম পব্লিক এক্সপোনা রোদস, ত্রান্সপোর্তস অমসুং লোজিস্তিক্স সেক্তরদা লৈরিবা সমস্যা অমসুং খুদোংচাবা কয়ামরুমগী মতাংদা খন্ন-নৈন্নবা অমসুং রাজ্যশিং, য়ু.তি.শিং অমসুং ইন্দস্ত্রীদগী অতোপ্পা মরু ওইবা স্তেকহোল্দরশিংনা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং, পোলিসী সপ্পোর্ত অমসুং কেপাসিতী দিবেলপমেন্তগী মতাংদা শিয়র তৌনগনি। মান্থনগী থীম অসি “আইদিয়াস তু এক্সন: তুৱার্দস এ স্মার্ত, সস্তেনেবল, রোদ ইনফ্রা, মোবিলিতী এন্দ লোজিস্তিক্স ইকোসিস্তেম” হায়বা অসিনা ওইগনি।
পি.দবল্যু.দি., ত্রান্সপোর্ত অমসুং ইন্দস্ত্রীজকী মন্ত্রীশিংগী পোর্তফোলিও পাইরিবা রাজ্যগী মন্ত্রী কয়া অমসুং মন্ত্রালয়শিং অসিগী মকোক থোংবা সরকারগী ওফিসিএলশিংনা কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াগনি। মসিগী মথক্তা থৌরম অসিদা মকোক থোংবা ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং অমসুং এক্সপর্তশিংনসু শরুক য়াগনি। থৌরম অসিগী খন্ন-নৈনবা অসিদা এম.ও.আর.তি.ঐচ. অমসুং এন.ঐচ.এ.আই.গী মকোক থংবা ওফিসিএলশিং, পোলিসী প্লান্নরশিং, এক্সপর্তশিং, কোর্পোরেৎকী লুচিংবশিং অমসুং তেক্নোক্রেৎশিং অমদি অতোপ্পা কয়ানা শরুক য়াগনি।
খন্ন-নৈনবা অসি লম অহুমদা পাঙথোক্কনি: অহানবা লম্বী শেমগৎপা, অনৌবা মেতরিএলশিং অমসুধং তেক্নোলোজী অমসুং রোদ সেফতী কোনশিল্লিবা লম্বী-থোংগী মতাংদা। অনিশুবদা ই.ভি.শিং অমসুং ভেহিকল সেফতী অমসুং অতোপ্পা কয়া কোনশিল্লিবা ত্রান্সপোর্ত সেক্তর অমসুং অহুমশুবদা রোপৱেশিং, মলতিমোদেল লোজিস্তিক্স পার্কশিং, পরবতমালা অমসুং দিজিতেল ইন্তর্ভেন্সনশিং কোনশিল্লিবা অল্তর্নেৎ অমসুং ফ্যুচর মোবিলিতী। মসিগী মথক্তা প্রোগ্রাম অসিদা ত্রান্সপোর্ত দিবেলপমেন্ত কাউন্সিলগী ৪১শুবা মীফমসু পাঙথোক্কনি। থৌরম অসিদা নেক্স-জেনরেসন এম. পরিবহন মোবাইল এপসু লোঞ্চ তৌগনি
পেলেস গ্রাউন্দগী গায়ত্রি বিহারদা সেপ্তেম্বর ৮দা ওপন-তু-পব্লিক দ্রোন শো অমা উৎনবসু থৌরাং তৌরি।
নুমিৎ হুমনিগী পব্লিক এক্সপোগা লোয়ননা শিল্লিবা কনফরেন্স অসিনা হায়ৱে শেমগৎপপদা শীজিন্নরিবা তেক্নোলোজীশিং অমসুং মেতরিএলশিংগী অমসুং ভারতমালা পরবতমালা অমসুং ই.ভি.শিংনচিংবা অনৌবা প্রোগ্রামশিং উৎনবা পান্দম থম্মি। হ্যুন্দাই কনস্ত্রক্সন, জে.সি.বি.ম এ.সি.ই., ভোলবো, তাতা হিতাচি, কাতলিন, ৩এম, তিকি তার এন্দ শেল, তি.ভি.এস. মোতোর্স, তাতা মোতোর্স, তোয়োতা কির্লোস্কর, কারলিন, রিতজেন ইন্দিয়া, আই.সি.ই.এম.এ., অম্মান ইন্দিয়া, ইন্দিয়া রোদ সর্ভে য়াওনা একজিবিতর ৬৫ হেনবনা পব্লিক এক্সপো অসিদা শরুক য়াগনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Nitin Gadkari to inaugurate “Manthan” on 8thSeptember in Bengaluru
06 SEP 2022 4:54PM by PIB Delhi
Union Minister for Road, Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari will inaugurate , “Manthan”, in Bengaluru on September 08, 2022. He will be accompanied by General (Dr) VK Singh (Retd.), Union Minister of State for RT&H and Civil Aviation, and Shri Basavaraj Bommai, Chief Minister, Karnataka.
Manthan— a three-day by-invitation conference cum public EXPO organised by the Ministry of Road Transport and Highways aims to anchor discussions across multiple issues and opportunities in the roads, transport and logistics sector and engage with the States, UTs and other key stakeholders from the industry for sharing of best practices, policy support, and capacity development. The theme of Manthan is ‘’IDEAS TO ACTION: Towards a smart, sustainable ,road infra, mobility and logistics ecosystem.’’
Several state ministers holding portfolios of the ministries of PWD, Transport and Industries and senior government officials from these ministries will participate in the conference. In addition, senior industry leaders and experts are also scheduled to join the event. Apart from these, senior officials from MoRTH and NHAI, policy planners, experts, corporate leaders and technocrats, amongst others, would also join the deliberations during the event.
The discussions will be across three broad areas: first, on Roads, covering road development, new materials and technology, and road safety. Secondly, in the transport sector, covering EVs and vehicle safety, among others; and thirdly, alternate and future mobility, covering ropeways, multimodal logistics parks, Parvatmala, and digital interventions, to name a few. In addition, the 41st Meeting of the Transport Development Council will be organised during the programme. The Next-Gen M Parivahan Mobile App will also be launched during the event.
An open-to-public drone show is also planned for 8th September evening at Gayatri Vihar, Palace Grounds.
The three-day public EXPO organised alongside the conference is aimed at showcasing technologies and materials in highway development, and new programmes like Bharatmala, Parvatmala, and EVs, to name a few. More than 65 exhibitors, including, Hyundai construction, JCB, ACE, Volvo, Tata Hitachi, Kataline, 3m, Tiki Tar & Shell, TVS motors, Tata Motors, Toyota Kirloskar, Kataline, Writgen India, ICEMA, Ammann India, Indian Road Survey, are participating in the public EXPO.