Vice President's Secretariat
Vice President appeals to the religious leaders and media to encourage people for organ donation
Vice President emphasises the need for creating a support systemfor organ donation
Shri Dhankhar attends the launch of the National Campaign for Body-Organs Donation at SwasthSabal Bharat Sammelan organised by DadhichiDeh Dan Samiti
04 SEP 2022 1:39PM by PIB Delhi
The Vice President, Shri JagdeepDhankhar today appealed to the religious leaders and media to encourage people for organ donation by dispelling their doubts and creating awareness on this issue of vital importance.
Addressing a gathering during the launch of the NationalCampaign for Body-Organs Donationat an event organised by DadhichiDehdanSamitiin New Delhi today, the Vice President called organ donation a sensitive issue and emphasised the need for creating a support system for organ donation. Praising Dadhich Deh Dan Samiti for endeavouring to build the right ecosystem in this regard, he wanted these efforts to reach upto family level. “Media and social media have a great role in this mission. Every media person must contribute to spread this well-meaning message,” he added.
Conveying his greetings on the occasion of MaharshiDadhichiJayanti today, Shri Dhankhar urged everyone to emulate the life and philosophy of the great Sage for “our own happiness and for giving back to the society.”
On this occasion, a book titled “Sakaratmakta se Sankalp Vijay Ka” was also released by SadhviBhagwatiSaraswati of ParmarthNiketan,Rishikesh. After the release, PujyaSadhvi Ji presented the first copy of the book to the Vice President.
Dr. Harsh Vardhan, Member of Parliament, Shri Sushil Modi, Member of Parliament, Shri Alok Kumar, Senior advocate and Patron of DadhichiDeh Dan Samiti, family members of organ donors, representatives of NGOs from 22 states, doctors and other dignitaries attended the event.
Photographs of the event –

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ রাস্ত্রপতিনা ধর্মগী লুচিংবশিং অমসুং মেদিয়াদা মীয়ামদা হকচাংগী কয়াৎ দান তৌনবা পুক্নিং থৌগৎনবা অপীল তৌখ্রে
উপ রাস্ত্রপতিনা হকচাংগী কয়াৎ দান তৌনবগীদমক সপ্পোর্ত সিস্তেম অমা থম্বগী মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখ্রে
শ্রী ধনখরনা দধীচি দেহ দান সমিতিনা শিনবা স্বস্থ সবল ভারত সম্মেলনদা নেস্নেল কেম্পন ফোর বোদী-ওর্গান্স দোনেসন হৌদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াখ্রে
04 SEP 2022 1:39PM by PIB Imphal
উপ রাস্ত্রপতি, শ্রী জগদীপ ধনখরনা ঙসি ধর্মগী লুচিংবশিং অমসুং মেদিয়াদা হকচাংগী কয়াৎ দান তৌবগা মরী লৈনবা চীংনবশিং অদুবু কোকহন্দুনা অমসুং য়াম্না মরু ওইবা হীরম অসিগী মতাংদা এৱের্নেস পীদুনা মীয়ামদা হকচাংগী কয়াৎ দান তৌনবা পুক্নিং থৌগৎলসি হায়না অপীল তৌখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা ঙসি নই দিল্লীগী দধীচি দেহ দান সমিতিনা শিনবা থৌরম অমদা নেস্নেল কেম্পন ফোর বোদী-ওর্গান্স দোনেসন হৌদোকপদা উপ রাস্ত্রপতিনা হকচাংগী কয়াৎ দান তৌবা হায়বা অসি মরু ওইবা হীরম অমনি অমসুং হকচাংগী কয়াৎ দান তৌনবগীদমক সপ্পোর্ত সিস্তেম অমা লৈহনবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখি। হীরম অসিদা অফবা ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা হোৎনরিবা অসিগীদমক দধীচি দেহ দান সমিতিবু থাগৎলদুনা মহাক্না খোঙথাংশিং অসি ফেমিলী লেবেল ফাওবা য়ৌহনবা পাম্মি হায়খি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি, “মেদিয়া অমসুং সোসিএল মেদিয়ানা মিসন অসিদা অচৌবা থৌদাং লৌগদবনি। মেদিয়াগী মীওই খুদিংমক্না অফাবা ৱাখল্লোন চেনবা পাউজেল অসি শন্দোকপদা শরুক তমগদবনি”।
ঙসি মহর্শি দধীচি জয়েন্তীগী থৌরমদা মহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা শ্রী ধনখরনা মীয়ামদা “ঐখোয়গী ইশাগী নুংঙাইবা অমসুং খুন্নাইদা শরুক তম্নবগীদমক” অথোইবা মুনি অসিগী পুন্সি অমসুং ফিলোসোফী অসি মতৌ তম্নবা হায়খি।
থৌরম অসিদা পরমার্থ নিকেতন, ঋসিকেশকী সাধ্বী ভগৱতী সরস্বতীনা “সকারাত্মকতা সে সঙ্কল্প বিজয় কা” কৌবা লাইরিক অমসু ফোঙখি। ফোঙবগী থৌরম অসিগী মতুংদা পুজ্য সধ্বীজীনা লাইরিক অসিগী ফর্স্ত কোপী অমা উপ রাস্ত্রপতিদা খুদোল তমখি।
থৌরম অসিদা মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত, দা. হর্শ বর্ধন, মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত শ্রী সুশিল মোদী, সিনিয়ন এদভোকেৎ অমসুং দধীচি দেহ দান সমিতিগী পেত্রোন, শ্রী অলোক কুমার, হকচাংগী কয়াৎ তানখিবশিংগী ইমুংগী মীওইশিং, রাজ্য ২২দগী লাকপা এন.জি.ও.শিংগী মীহুৎশিং, দোক্তরশিং অমসুং অতোপ্পা দিগনিতরীশিংনা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিগী ফোতোগ্রাফশিং –