প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
২০২১গী আই.এফ.এস. ওফিসর ত্রেনীশিংনা প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসর ত্রেনীশিংগা লোইননা হরাও তয়াম্না ৱারী ৱাতাই শানখ্রে
29 AUG 2022 7:50PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন ফোরেন সর্ভিস (আই.এফ.এস.)কী ২০২১ বেৎচকী ওফিসর ত্রেনীশিংগা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা ঙসিগী অঙনবদা লোক কল্যান মার্গ ৭দা উনখ্রে।
হরাও তয়াম্না য়াম্না য়াংনা শানখিবা ৱারী অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা আই.এফ.এস. ওফিসর ত্রেনীশিংবু সর্ভিস অসি চঙলকখিবগীদমক থাগৎখি অমসুং মখোয়না মালেমগী থাক্তা ভারতকী মহুৎ শিন্নবগী খুদোংচাবা অমা ফংলগনি হায়খি। মখোয়না সর্ভিস অসিদা চঙলকখিবগী মরমশিংগী মতাংদা মহাক্না খন্ন-নৈনখি।
২০২৩বু মালেমগী মিলেৎকী চহিগী মতাংদা ৱারী শারদুনা, মিলেৎপু হেন্না পামহন্দুনা ঐখোয়গী লৌমীশিংদা মতৌ করম্না মখোয়না কান্নবা ফংহনগদগে হায়বগী মতাংদা কুপ্না খন্নখি। মিলেৎশিং অসিনা মতৌ করম্না অকোইবদা শোক্তবা অমসুং হকচাংদা কান্নবা পীবা পোৎলম অমা ওইরিবনো হায়বগী মতাংদা খন্নখি। মহাক্না লাইফ (লাইফস্তাইল ফোর এনভাইরোনমেন্ত)কী মতাংদা ৱারী শাখি অমসুং মতৌ করম্না মীওই অমনা হিংবগী মওং হোংদুনা অকোইবদা কান্নবা ফংহনবা য়াবগে হায়বগী মতাংদসু ফোংদোকখি। ওফিসর ত্রেনীশিং অসিনা হন্দক চহিগী নীংখা তমখিবা নুমিৎকী ৱারোলদা পুথোকখিবা পঞ্চ প্রানগী মতাংদা খন্নখি অমসুং মখোয়বু ফংনবগীদমকা আই.এফ.এস. ওফিসরশিংনা করি তৌবা য়াবগে হায়বদু খঙহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসর ত্রেনীশিংবু মথংগী চহি ২৫গীদমক মঙম শান্না খন্দুনা থৌরাং তৌনবা, হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা মখোয়না মতৌ করম্না লৈবাক অসিগী চাউখৎনবা হোৎনবা য়াবগে হায়বগী মতাংদা হৌদোকখি।

Prime Minister's Office
IFS Officer Trainees of 2021 Batch call on PM
PM engaged in a freewheeling and informal interaction with the Officer Trainees
29 AUG 2022 7:50PM by PIB Delhi
The Officer Traineers of the 2021 Batch of Indian Foreign Service (IFS) called on Prime Minister Shri Narendra Modi at 7, Lok Kalyan Marg earlier today.
In a freewheeling and informal interaction, Prime Minister congratulated the IFS Officer Trainees on joining the service and said they will now get an opportunity to represent India on the world stage. He discussed with them the reason behind joining the service.
Talking about 2023 being the International Year of Millets, he discussed in detail how they can contribute to popularising millets so that our farmers can benefit. He spoke about how millets are environment friendly and have health benefits also. He also talked about LiFE (Lifestyle for Environment) and how one can bring about small changes in one’s lifestyle to benefit the environment. Officer Trainees discussed the Panch Pran espoused by him in this year’s Independence Day speech and gave inputs about how IFS Officers can contribute towards their attainment.
Prime Minister exhorted the Officer Trainees to think and plan long term, for the next 25 years, about how they can grow themselves during this period, and be of use for the growth of the country.