ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী রাজনাথ সিংহনা আই.এ.এফকী মরুওইবা রাদার স্তেসন য়েংখ্রে
29 AUG 2022 3:17PM by PIB Imphal
ঙসি রক্ষা মন্ত্রী রাজনাথ সিংহনা আই.এ.এফকী মরুওইবা রাদার স্তেসন অমা য়েংখ্রে, মহাক্না ইন্তেগ্রেতেদ এয়র কমান্দ এন্দ কন্ত্রোল সিস্তেম(আই এ সি সি এস)কী থবকশিং য়েংখ্রে। সিস্তেম অসি আই.এ.এফকী নেতৱার্ককী য়াংলেন শরুনি অমসুং ওপরেসনশিং পাংথোকপদা মরুওইবা থৌদাং লৌরিবা মরুওইবা সিস্তেম অমনি। সিস্তেম অসিনা মথৌ নিংথিনা পাংথোক্তুনা মসি শীজিন্নরিবশিং ফিবম অমা লাকপদা মিকুপ-নাহুম শিংনা লৈহন্দুনা আই.এ.এফকী সেন্সর-তু-সুতর লুপকী মথৌ হন্থহল্লি। মপাঙ্গল কল্লবা সিস্তেম অসি মরাংকাইনা শেমগৎতুনা মসি লৈবাক শীনবা থুংনা ফজনা মথৌ পাংথোক্লি।
মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা, লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা লৈরিবা নেতৱার্ক ওপরেসনশিং রক্ষা মন্ত্রীদা উৎখি। রক্ষা মন্ত্রীদা য়েংহনখিবা সিস্তেমশিং অদুগী মনুংদা ফাইত্তরশিং পাইবা, রিমোতনা পাইবা এয়রক্রাফ য়াওখি। অচৌবা থৌদোকশিং য়াওনা নুমিৎ খুদিংগী ওইনা পাংথোক্লিবা মরুওইবা নোংথক্কী শরুক ঙাক-শেন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাং য়াওনা শান্তি মতমগী কমান্দ অমসুং কন্ত্রোলগী থবকশিং মরমদা মন্ত্রীদা পাউদমখি। মহাক্কী ৱারোলদা, চহি চুপ্পা লৈবাক্কী নোংথক্কী শরুকশিং অশোই-অঙাম থোকহন্দনা ঙাক-শেনবগীদমক রক্ষা মন্ত্রী নোংথক্কী লান্মীশিং থাগৎখি।
(3)64RF.jpeg)
(2)F4II.jpeg)
(1)ERPB.jpeg)

Ministry of Defence
HON’BLE RAKSHA MANTRI SHRI RAJNATH SINGH VISITS PREMIER RADAR STATION OF IAF
29 AUG 2022 3:17PM by PIB Delhi
The Hon'ble Raksha Mantri, Shri Rajnath Singh today visited a premier radar station of the IAF, where he witnessed the functioning of the Integrated Air Command & Control System (IACCS). The system is the backbone of IAF's march towards network centricity and is a key enabler in operations. The system's capabilities endow its users with an enhanced situational awareness that reduces IAF's sensor-to-shooter loop. The robust system has redundancies built into its functioning which enable seamless operations between its assets across the country.
During his visit, the Hon'ble RM was demonstrated various networked operations conducted at varied locations across the country. These included the networked and synergised operations of fighter, transport and Remotely Piloted aircraft. He was also briefed about the nuances of peacetime Command & Control functions which include ensuring the air defence of critical areas on a day-to-day basis, as well as during large events. In his address, the Hon'ble RM complimented the air warriors for keeping the nations’ skies safe throughout the year.
(3)64RF.jpeg)
(1)ERPB.jpeg)