লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ই.পি.এফ.ও. পেরোল দেতা: ই.পি.এফ.ও.না ২০২২গী জুন থাদা পুন্না মেম্বর লাখ ১৮.৩৬ হাপচিনখ্রে
20 AUG 2022 5:14PM by PIB Imphal
ওগস্ত ২০, ২০২২দা ফোঙখিবা ই.পি.এফ.ও.গী প্রোবিজনেল পেরোল দেতানা ই.পি.এফ.ও.না ২০২২গী জুন থাদা পুন্না মেম্বর লাখ ১৮.৩৬ হাপচিনখি। ২০২২গী জুন থাগী ওইনা পুন্না হাপখিবা মেম্বর অসি মমাং থা মে, ২০২২গা চাংদম্নবদা ৯.২১% হেনগৎলকখি। ইয়র-ওন-ইয়র চাংদম্নবদা পেরোল দেতা অসিনা জুন, ২০২২দা লৈরিবা পুন্না হাপচিনখিবা মেম্বরশিংগী মশিং অসি মমাং চহি ২০২১গী চো মান্নবা থা অদুগা চাংদম্নবদা লাখ ৫.৫৩ হেনগৎখিবগী রেজিস্তর তৌখি হায়না উৎলি।
থা অসিগী মনুংদা হাপচিনখিবা অপুনবা মেম্বর লাখ ১৮.৩৬কী মনুংদা অহানবা ওইনা ই.পি.এফ. এন্দ এম.পি. এক্ত, ১৯৫২গী মখাদা অনৌবা মেম্বর লাখ ১০.৫৪ রোম কবর তৌখি। এপ্রিল, ২০২২দগী হৌদুনা অনৌবা মেম্বর য়াওরকপগী হেনগৎলক্লিবা ত্রেন্দ অমা উৎখি। চাউরাক্না পুন্না মেম্বর লাখ ৭.৮২না তোকখি অদুবু ই.পি.এফ.ও.না কবর তৌবা এস্তব্লিশমেন্তগী মনুং চনবা থবকশিংদা হোংদোক্তুনা অমুক হন্না ই.পি.এফ.ও. য়াওরকখি অমসুং মখোয়গী হান্নগী পি.এফ. একাউন্ত অদুদা য়াওরিবা মখোয়গী ফন্দশিং অদু ফাইনেল পি.এফ. ৱিদ্রোৱেলগী এপ্লাই তৌবগী মহুৎ হৌজিক লৈরিবা একাউন্ত অদুদা ত্রান্সফর তৌহনখি। থা অসিগী মনুংদা তৌখিবা অনৌবা এনরোলমেন্ত অদু মমাংগী শেনবা চহিগী মনুংদা রেকোর্দ তৌখিবা থাগী চাংচৎতগী হেন্না ৱাংখি।
পেরোল দেতা অসি চহি-চহিগী ওইনা য়েংলকপদা চহি কাংলুপ ২২-২৫না জুন, ২০২২দা অহেনবা লাখ ৪.৭২ পুন্না এনরোল তৌরকপগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রেজিস্তর তৌখি। মসিনা তাক্লি মদুদি ওর্গনাইজ সেক্তর ৱার্কফোর্স্তা য়াওরক্লিবা অহানবা ওইনা থবক থীরকপা মীওইশিং অসি মশিং য়াম্মি।
পেরোলগী মশিং অসি রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা য়েংলকপদা মহারাস্ত্র, কর্নতকা, তামিল নাদু, হরিয়ানা, গুজরাত অমসুং দিল্লী রাজ্যশিং অসিগী কবর তৌরিবা এস্তাব্লিশমেন্তশিং অসিনা মখা তানা থা অসিদা চাউরাক্না পুন্না মেম্বর লাখ ১২.৬১ হাপচিন্দুনা অদুমক মাংজিল থানা লৈরি, মসি চহি কাংলুপ পুম্নমক্কী ওইনা অপুনবা নেৎ পেরোল এদিসনগী ৬৮.৬৬% ওইরি।
জেন্দরগী ওইবা এনলাইসিসনা চৎলিবা থা অসিদা এনরোল তৌরকপা নুপী মেম্বরগী অপুনবদা লাখ ৪.০৬ ওইদুনা মমাং থাদা লাখ ৩.৪৩ ওইরম্বদগী ১৮.৩৭% হেনগৎলকখি। ওর্গনাইজ সেক্তরদা নুপী ৱার্কফোর্সনা শরুক য়ারকপা অসি হৌখিবা থা ১২ অসিদা খ্বাইদগী ৱাংখি। নুপী মেম্বরগী অপুনবা পর্সেন্তেজ শিয়র অসি মে ২০২২দা ২০.৩৭% ওইরম্বদগী জুন, ২০২২দা ২২.০৯%দা হেনগৎলকখি।
ইন্দস্ত্রী-ইন্দস্ত্রীগী পেরোল দেতাগী ক্লাসিফিকেসন অসিনা মপুং ওইনা কেতগোরী অনি হায়বদি ‘এক্সপর্ত সর্ভিসেস (মেনপাৱর এজেন্সীশিং, প্রাইবেৎ সেক্যুরিতী এজেন্সীশিং অমসুং অপীকপা কন্ত্রেক্তরনচিংবা য়াওবা) অমসুং ‘ত্রেদিং-কম্মর্সিএল এস্তাব্লিশমেন্তশিং’ থোক্না লৈ, থা অসিগী মনুংদা হায়রিবা অসিদা পুন্না মেম্বর ৪৭.৬৩% য়াওখি। মমাং থাগী ওইখিবা অদুগা ইন্দস্ত্রী-ইন্দস্ত্রীগী ওইবা দেতা অদু চাংদম্নবা ‘স্কুলশিং’, ‘গর্মেন্ত মেকিং’, ‘এক্সপর্ত সর্ভিসেস’ অমসুং ‘তেক্সতাইল্স’ অসিনচিংবা ইন্দস্ত্রীশিংদা এনরোলমেন্ত ৱাংনা তৌরকপা উবা ফংখি।
ইমপ্লোয়ী রেকোর্দ অপদেৎ তৌবা অসি লেপ্পা লৈতবা থৌওং অমা ওইবনা দেতা জেনরেসন অসি লেপ্পা লৈতবা থৌওং অমনি অদুনা পেরোল সেতা অসি প্রোনিজনেল ওইরি। থা খুদিংগী মমাংগী দেতা অদু অপদেৎ তৌরি। এপ্রিল ২-১৮দগী হৌদুনা ই.পি.এফ.ও.না সেপ্তেম্বর ২০১৭তগী কবর তৌদুনা পেরোল দেতা ফোঙখি।
ই.পি.এফ.ও.গী পেরোল অসি ইমপ্লোয়ী প্রোবিদেন্ত ফন্দস এন্দ মিসিলেনস প্রোবিজন্স এক্ত, ১৯৫২গী প্রোবিজনশিংগী মখাদা কবর তৌখিবা এন্তাব্লিশমেন্তশিংগী ওর্গনাইজ সেক্তর ৱার্কফোর্সকী শরুক অমনি। মসি মেম্বরশিংনা মখোয়না থবক্তগী পোত্থবা মতমদা প্রোবিদেন্ত ফন্দ, পেন্সনগী কান্নবশিং পীরিবা অমসুং মেম্বর অদুনা মনুং মতম চাদনা লৈখিদবা থোক্লবদি মাগী ইমুং মনুংদা ফেমিলী পেন্সন অমসুং ইন্সুরেন্সকী কান্নবশিং পীরিবা সোসিএল সেক্যুরিতী ওর্গনাইজেসন অমনি।

Ministry of Labour & Employment
EPFO Payroll Data: EPFO Adds 18.36 Lakh Net Members In The Month Of June, 2022
20 AUG 2022 5:14PM by PIB Delhi
The provisional payroll data of EPFO released on 20th August, 2022 highlights that EPFO has added 18.36 lakh net members in the month of June, 2022. For the month of June, 2022 the net member addition has increased by 9.21% as compared to the previous month of May, 2022. Year-on-year comparison of payroll data reflects that June, 2022 has registered an increase of 5.53 lakh in terms of net member addition comparing the corresponding month during last year in 2021.
Out of the total 18.36 lakh members added during the month, around 10.54 lakh new members have been covered under EPF & MP Act, 1952 for the first time. New member joining has shown a growing trend since April, 2022. Approximately 7.82 lakh net members exited but rejoined EPFO by changing their jobs within the establishments covered by EPFO and opted to transfer their funds from previous PF account to the current account instead of applying for final PF withdrawal. The new enrolment during the month is higher than the monthly average recorded during the last fiscal.
Age-wise comparison of payroll data indicates that the age-group of 22-25 years has registered the highest number of net enrolments with 4.72 lakh additions during June, 2022. This shows that many first-time job seekers are joining organized sector workforce in large numbers.
State-wise comparison of payroll figures highlights that the establishments covered in the states of Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, Haryana, Gujarat and Delhi continue to remain in lead by adding approximately 12.61 lakh net members during the month, which is 68.66% of total net payroll addition across all age groups.
Gender-wise analysis indicates that enrollment of net female members has increased to 4.06 lakh in the current month from 3.43 lakh during last month, registering an increase of 18.37%. It is also observed that participation of female workforce in organised sector has been the highest in last 12 months. Accordingly the percentage share of net female member addition has increased from 20.37% in May 2022 to 22.09% in the month of June 2022.
The classification of industry-wise payroll data indicates that mainly two categories i.e. ‘expert services’ (consisting of manpower agencies, private security agencies and small contractors etc.) and ‘Trading-Commercial establishments’ constitute 47.63% of total member addition during the month. Comparing industry-wise data with that of previous month, higher enrollments have been noticed in industries namely, ‘Schools’, ‘Garments making’, ‘Expert services’ & ‘Textile’ etc.
The payroll data is provisional since the data generation is a continuous exercise, as updation of employee record is a continuous process. The previous data hence gets updated every month. From the month of April-2018, EPFO has been releasing payroll data covering the period September, 2017 onwards.
EPFO’s payroll is a part of the organized sector workforce for those establishments which are covered under the provisions of Employees’ Provident Funds & Miscellaneous Provisions Act, 1952. It is a social security organization, which provides provident fund, pension benefits to the members on their retirement and family pension & insurance benefits to their families in case of untimely death of the member.