ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা মনিপুরগী হেদক্বার্তর্স ইন্সপেক্তর জেনেরেল অসাম রাইফল্স (সাউথ)তা লান্মীশিংগা ৱারী ৱাতায় শানখ্রে
থৌনা লৈনা অমসুং অচেৎপা ফিরেপকা লোয়ননা থৌদাং য়াবগী অমদি স্তেত অসিদা ঙাকশেলগী ফীভম ফগৎহনবগীদমক মখোয়বু থাগৎখি
লান্মী তেঙ্গোল অদুদা লৈবাক্কী ফিরালবু ৱাংনা পাইহন্নবা ৱাফম থম্লদুনা লৈবাক অসিগী ঙমখৈ ঙাক শেন্দুনা থম্লবা মতমদা মপুং ফাবা মতিং ফংবা ঙমগনি হায়না আর.এম.না হায়খি
19 AUG 2022 10:44AM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ওগস্ত ১৯, ২০২২দা মনিপুরগী হেদক্বার্তর্স ইন্সপেক্তর জেনেরেল অসাম রাইফল্স (সাউথ)তা চত্তুনা রেদ সীল্দ দিভিজন অমসুং অসাম রাইফল্সকী লান্মীশিংগা ৱারী ৱাতায় শানখ্রে। মহাক্কী খোঙচৎ অদুদা চীফ ওফ আর্মী স্তাফ মনোজ পান্দে, জি.ও.সি.-ইন-সি. ইস্তর্ন কম্মান্দ লেফ্তনেন্ত জেনেরেল আর.পি. কলিতা অমসুং জি.ও.সি. স্পিয়র কোর লেফ্তনেন্ত জেনেরেল আর.সি. তিৱারি লোয়ননা আর্মী অমসুং অসাম রাইফল্সকী মকোক থোংবা ওফিসরশিংসু শরুক য়াখি‍। মহাক্কী খোঙচৎ অদুদা, ঙাকশেল মন্ত্রীগী মফমদা লমদমসিদা ইং-চীকপা অমদি তংদু লৈতাবা পুরক্নবগীদমক লাল্হৌবগী ইরাং নমথনবা লোয়ননা ইন্দো-ম্যান্মার ঙমখৈ ঙাক শেনবগী পায়খৎলিবা থবকশিংগী মরমদা পাউদমখি‍।
লান্মীশিংগী মফমদা ৱা ঙাঙলদুনা, শ্রী রাজনাথ সিংহনা চীংগী মফম অমসুং ঈশিং নুংশিৎকী ফীভম কয়া মায়োক্নদুনা মখোয়গী মথৌ থৌনা লৈনা অমদি অচেৎপা ফিরেপকা লোয়ননা পাঙথোকপগীদমক অমসুং মনিপুরগী ঙাকশেলগী ফীভম ফগৎহনবগীদমক লান্মীশিং অমসুং ওফিসরশিংবু থাগৎখি। ইন্দিয়ন আর্মী অমসুং অসাম রাইফল্সকী লান্মীশিংগী মরক্তা লেপ্পা ফংবসি তশেংনা চাওথোকচনিংঙাইনি হায়না মহাক্না হায়খি।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা রেদ সীল্দ দিভিজনবু মখোয় হেক লিংখৎখিবদগী হৌজিক ফাওবদা, ১৯৭১গী লান, স্রি লঙ্কাদা আই.পি.কে.এফ.কী শরুক অমা ওইনা চৎলুবা নৎত্রগা হৌজিক লৌরিবা শক্লোনশিংগীদমক থাগৎখি। হৌখিবা চহি ৭০ হেনবসিদা মশক থোকপা থৌদাং য়াখিবা অমদি লৈবাক মনুংগী ঙাকশেল, ইন্দো-ম্যান্মার ঙমখৈ ঙাক শেনবা অমদি অৱাং নোংপোকপু লৈবাক্কী পরিংদা পুশিল্লকপদা লৌরিবা মরুওইবা শক্লোনগীদমক্তসু মহাক্না অসাম রাইফল্সপু থাগৎখি। “মসিগীদমক্তা অদোমবু ‘অৱাং নোংপোক মীয়ামগী মরূপ’ অমসুং ‘অৱাং নোংপোকপু ঙাক্লিবা লান্মী’ হায়না খঙনরিবনি,” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা লান্মী তেঙ্গোলশিংদা লৈবাক্কী ফিরালবু লেঙবা নাইদ্রবা কত্থোকপগা লোয়ননা ৱাংনা পাইহন্নবা ৱাফম থম্লদুনা লৈবাকসিগী ঙমখৈ নীংথিনা ঙাক শেল্লবা মতমদা মপুং ফাবা মতিং ফুদোকপা ঙমগদৌরিবনি হায়না হায়খি। রেদ সীল্দ দিভিজন অমসুং অসাম রাইফল্সকী লান্মী ১০০০ হেনবনা ঙাকশেল মন্ত্রীনা ৱারী শাতায় শানবা অদুদা শরুক য়াখি‍।
51QK.jpg)

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh interacts with troops at Headquarters Inspector General Assam Rifles (South) in Manipur
Commends them for performing their duty with courage & conviction and improving the security situation in the state
Nation can achieve absolute potential only when its borders are safe, saysRM while urging the forces to keep the National Flag high
19 AUG 2022 10:44AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh visited Headquarters Inspector General Assam Rifles (South) at Mantripukhri in Manipur onAugust 19, 2022 and interacted with troops of Red Shield Division and Assam Rifles. He was accompanied byChief of the Army Staff General Manoj Pande, GOC-in-C Eastern Command Lieutenant General RP Kalita and GOC Spear Corps Lieutenant General RC Tiwari along with other senior officers of Army and Assam Rifles. During the visit, the Raksha Mantri was briefed about the counter-insurgency as well as border management operations on Indo-Myanmar border to maintain peace and tranquility in the region.
Addressing the personnel, Shri Rajnath Singh appreciated the officers and soldiers for performing their duty with courage and conviction despite challenges posed by terrain &weather and improving the security situation in Manipur. It’s a matter of great pride to stand amongst the Indian Army and Assam Rifles troops, he said.
The Raksha Mantri lauded the contribution of Red Shield Division ever since its raising be it in 1971 war, as part of IPKF in Sri Lanka or in its present role. He commended the stellar role of Assam Rifles in the last seven decades and their immense contribution in internal security, securing Indo-Myanmar border and key role in bringing North East into the national mainstream. “For this reason, you are called ‘Friends of the North East People’ and ‘Sentinels of North East’,” he stated.
Shri Rajnath Singh exhorted the forces to keep the NationalFlag high through unflinching dedication, asserting that the Nation can achieve absolute potential only when its borders are safe.More than 1,000 troops of Red Shield Division and Assam Rifles took part in the interaction with the Raksha Mantri.
51QK.jpg)