ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হয়েং নই দিল্লীদা ‘ইন্ত্রোস্পেক্সন: আর্ম্দ ফোর্সেস ত্রাইব্যুনেল’গী নেস্নেল সেমিনার হৌদোক্কদৌরি
19 AUG 2022 9:20AM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ওগস্ত ২০, ২০২২দা নই দিল্লীদা আর্ম্দ ফোর্সেস ত্রাইব্যুনেল (প্রিন্সিপাল বেঞ্চ) বার এসোসিএসন্না শীন্দুনা পাঙথোক্কদবা ‘ইন্ত্রোস্পেক্সন: আর্ম্দ ফোর্সেস ত্রাইব্যুনেল’গী নেস্নেল ৱর্কসোপ হৌদোক্কদৌরি‍। সেমিনার অসি, হৌজিক হৌজিক মথৌ তৌরিবা আর্ম্দ ফোর্সেসশিংগী মথক্তা এক্স-সর্ভিসমেন, মখোয়গী ইমুং মনুং অমসুং লানগী লুখ্রাবীশিংদা খোঙলৈ থুবা অমদি শেঞ্জঙ হন্থবা অচুমবা ৱায়েল ফংহন্নবগীদমক লিংখৎখিবা আর্ম্দ ফোর্সেস ত্রাইব্যুনেলগী থবক থৌরমশিং য়েংশিন্ননবা পাঙথোকপনি‍। সেমিনার অসিগী পান্দমদি ত্রাইব্যুনেল অসিগী থবক থৌওংশিং নৈনবা, অৱাৎ অপাশিংগী মতাঙদা পাউতাক পীবা অমসুং খোঙলৈ থুবা ৱায়েল ফংনবগী লমবীদা ৱাকৎলোয়শিংনা থেংনরিবা পরৈ চেনবা অমসুং খুদোংচাদবশিংগী ৱাখৈ পুরকপনি‍।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা, অদুগা চৎন-কাঙলোন অমসুং ৱায়েল মন্ত্রী শ্রী কিরন রিজিজুনা ইকায়খুম্নবা মীথুং ওইনা শরুক য়াগনি‍। সেমিনার অসিদা ঙাকশেল মন্ত্রালয়, চৎন-কাঙলোন অমসুং ৱায়েল মন্ত্রালয় অমদি ৱায়েল লোয়শঙগী মকোক থোংবা থৌমীশিংসু শরুক য়াগদৌরি‍। থৌরম অসি আর্ম্দ ফোর্সেস ত্রাইব্যুনেলগী রেজিং দে থৌরমগী শরুক অমা ওইনা পাঙথোকপনি‍।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh to inaugurate National Seminar on ‘Introspection: Armed Forces Tribunal’ in New Delhi tomorrow
19 AUG 2022 9:20AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh will inaugurate a National Seminar on ‘Introspection: Armed Forces Tribunal’ being organised by the Armed Forces Tribunal (Principal Bench) Bar Association in New Delhi on August 20, 2022. The seminar is being conducted to examine the functioning of the Armed Forces Tribunal, established to ensure the speedy and inexpensive justice to Ex-Servicemen, their families and War-Widows, besides the serving personnel of Armed Forces. The objective of the seminar is to analyse its working, suggest remedies for any shortcomings and resolve the problems and difficulties faced by the litigants in course of availing speedy justice.
The Raksha Mantri will be the Chief Guest, while Minister of Law and Justice Shri Kiren Rijiju will be the Guest of Honour. Senior functionaries and officials of the Ministry of Defence, Ministry of Law & Justice and Judiciary are expected to participate in the seminar. It is being conducted as a part of Raising Day celebrations of the Armed Forces Tribunal.