প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বাৰ্মিংহাম কমনৱেলথ গেমছ, ২০২২ ত অংশগ্ৰহণকাৰী ভাৰতীয় খেলুৱৈসকলৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত-বিনিময়ৰ অসমীয়া অনুবাদ
13 AUG 2022 2:30PM by PIB Guwahati
তোমালোক আটাইৰে সৈতে মই কথা পাতিবলৈ উৎসাহী হৈ উঠিছো যদিও সকলোৰে সৈতে সমুখা-সমুখিকৈ কথা পতাটো সম্ভৱ হৈ নুঠিল। কিন্তু তোমালোকৰ বহুতৰে সৈতে কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে যোগাযোগ ৰখাৰ সুযোগ পাইছো আৰু বিভিন্ন অনুষ্ঠানত তোমালোকৰ সৈতে মত-বিনিময়ৰ সুযোগ লাভ কৰিছো। তোমালোকে পৰিয়ালৰ সদস্য হিচাপে মোৰ বাসগৃহলৈ আহিবলৈ সময় পোৱাত সন্তোষ পাইছো। তোমালোকৰ সাফল্যত প্ৰতিজন ভাৰতীয়ই গৌৰৱ অনুভৱ কৰাৰ দৰে ময়ো তোমালোকৰ সৈতে জড়িত হৈ গৌৰৱান্বিত। তোমালোক সকলোকে ইয়ালৈ আদৰণি জনাইছো।
দুদিনৰ পিছতে দেশখনৰ স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ হ’ব। গৌৰৱৰ বিষয় যে দেশখনে তোমালোকৰ প্ৰচেষ্টাৰ এক প্ৰেৰণাদায়ক সাফল্যৰে স্বাধীনতাৰ ‘অমৃত কাল’ ৰ আগজাননী প্ৰদান কৰিছে।
বন্ধুসকল,
যোৱা কেইসপ্তাহমানৰ ভিতৰত দেশখনে ক্ৰীড়াৰ ক্ষেত্ৰত দুটা বৃহৎ কৃতিত্ব অৰ্জন কৰিছে। কমনৱেলথ গেমছত ঐতিহাসিক প্ৰদৰ্শনৰ সমান্তৰালভাৱে দেশখনত প্ৰথমবাৰৰ বাবে দবা অলিম্পিয়াডৰ আয়োজন কৰা হয়। দেশখনে কেৱল অনুষ্ঠানৰ সফল আয়োজনেই নহয়, বৰঞ্চ দবাৰ ক্ষেত্ৰত স্বকীয় চহকী পৰম্পৰা অব্যাহত ৰাখি এক অসাধাৰণ প্ৰদৰ্শন কৰিছে। আজি এই উপলক্ষে দবা অলিম্পিয়াডত অংশগ্ৰহণ কৰা সমূহ খেলুৱৈৰ লগতে সকলো পদক বিজয়ীকে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিলো।
বন্ধুসকল,
কমনৱেলথ গেমছৰ পূৰ্বে তোমালোক সকলোৰে ওচৰত ঘূৰি অহাৰ লগে-লগে আমি একেলগে বিজয় উৎসৱ উদযাপন কৰিম বুলি অংগীকাৰ কৰিছিলো। মোৰ বিশ্বাস আছিল যে তোমালোক বিজয়ী হৈ ঘৰলৈ ঘূৰি আহিবা আৰু সেয়েহে তোমালোকৰ সৈতে বিজয়ৰ আনন্দ উদযাপন কৰিবলৈ মোৰ ব্যস্ততাৰ মাজতো মই মোৰ এই সময়খিনি উলিয়াইছো। আজি হৈছে বিজয় উদযাপনৰ উপলক্ষ। তোমালোকৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰোতে মই সেই আত্মবিশ্বাস আৰু সাহস দেখিবলৈ পাইছিলো যি তোমালোকৰ পৰিচয় হৈ পৰিছে। যিসকলে পদক লাভ কৰিছে আৰু যিসকলে ভৱিষ্যতে পদক লাভ কৰিবলৈ অগ্ৰসৰ হৈছে, তেওঁলোক আজি প্ৰশংসাৰ পাত্ৰ।
বন্ধুসকল,
আৰু এটা কথা ব্যক্ত কৰিব খুজিছো। তোমালোক সকলোৱে তাত প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰি থকাৰ সময়ত, সময়ৰ পাৰ্থক্যৰ বাবে ইয়াত কোটি-কোটি ভাৰতীয়ই দুপৰ নিশালৈকে সাৰে আছিল। দেশবাসী তোমালোকৰ প্ৰতিটো ইভেন্টৰ বাবে গভীৰ নিশালৈকে উজাগৰে আছিল। বহুতে এলাৰ্ম দি শুইছিল যাতে তেওঁলোকে তোমালোকৰ প্ৰদৰ্শনৰ সময় সন্দৰ্ভত আগজাননী লাভ কৰিব পাৰে। জনসাধাৰণে অনবৰতে স্ক’ৰ, গ’ল আৰু পইন্ট প্ৰত্যক্ষ কৰি আছিল। জনতাৰ মাজত ক্ৰীড়াৰ প্ৰতি এই আগ্ৰহ আৰু আকৰ্ষণ বৃদ্ধিত তোমালোক আটাইৰে এক বৃহৎ ভূমিকা আছে আৰু ইয়াৰ বাবে তোমালোক অভিনন্দনৰ যোগ্য।
বন্ধুসকল,
কেৱল পদকৰ সংখ্যাৰে এইবাৰ নিজৰ প্ৰদৰ্শনৰ সঠিক মূল্যায়ন কৰাটো শুদ্ধ নহয়। তোমালোকৰ ওপৰত মোৰ সম্পূৰ্ণ বিশ্বাস আছে। ময়ো উৎসাহিত হৈছো, কাৰণ আমি কেৱল আমাৰ শক্তি হৈ অহা ক্ৰীড়াসমূহক সুদৃঢ় কৰাই নহয়, নতুন ক্ৰীড়াতো আমি নিজৰ দক্ষতা প্ৰতিপন্ন কৰিছো। হকীত আমি যিদৰে আমাৰ উত্তৰাধিকাৰ ঘূৰাই পাইছো তাৰ বাবে উভয় দলৰ প্ৰচেষ্টা, কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু উদ্দীপনাৰ শলাগ লৈছো। যোৱাবাৰৰ তুলনাত আমি চাৰিটা নতুন খেলত জয়লাভ কৰিছো। লন বলৰপৰা আৰম্ভ কৰি এথলেটিকছলৈকে অসাধাৰণ প্ৰদৰ্শন হৈছে। এই প্ৰদৰ্শনৰ লগে-লগে দেশখনত নতুন ক্ৰীড়াৰ প্ৰতি যুৱক-যুৱতীসকলৰ আগ্ৰহ বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিছে। নতুন খেলবোৰত আমি এনেদৰে আমাৰ প্ৰদৰ্শন উন্নত কৰি থাকিব লাগিব। মোৰ সন্মুখত সকলো পুৰণি মুখ দেখিবলৈ পাইছো, সেয়া শৰথেই হওঁক, কিদাম্বীয়েই হওঁক, সিন্ধুৱেই হওঁক, সৌৰভেই হওঁক, মীৰাবাইয়ে হওঁক, বজৰঙেই হওঁক, বিনেশেই হওঁক বা সাক্ষীয়েই হওঁক। সকলো জ্যেষ্ঠ খেলুৱৈয়ে আশা কৰা ধৰণেৰে নেতৃত্ব প্ৰদানেৰে সকলোকে উৎসাহিত কৰিছে। আৰু আনফালে আমাৰ নৱাগত খেলুৱৈসকলে আশ্চৰ্য্যজনক প্ৰদৰ্শন কৰিছে। খেলৰ পূৰ্বে মই কথা পতা যুৱ সতীৰ্থসকলে নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিছে। অভিষেক ঘটোৱাসকলৰ ভিতৰত ৩১ জন সতীৰ্থই পদক লাভ কৰে। ইয়াৰপৰাই আজি আমাৰ যুৱ-প্ৰজন্মৰ আত্মবিশ্বাস কিমান বাঢ়িছে, সেয়া বুজা যায়। নব্য ভাৰতৰ উদ্দীপনাক যেতিয়া শৰথে বিস্তাৰ কৰে আৰু অবিনাশ, প্ৰিয়ংকা আৰু সন্দীপে প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ খেলুৱৈসকলৰ সৈতে মুখামুখি হৈছিল, তেতিয়াই দৃশ্যমান হয়। এই উদ্দীপনাৰেই আমি প্ৰতিটো ৰেচ আৰু প্ৰতিযোগিতাৰ বাবে সাজু হৈ আছো। এথলেটিকছৰ প’ডিয়ামত দুজন ভাৰতীয় খেলুৱৈয়ে একেলগে চেলুট দিয়া আমি কিমানবাৰ দেখিছো? এইমাত্ৰ পূজাৰ লগত কথা পাতি থাকোতে ময়ো তেওঁক এই কথা উল্লেখ কৰিছিলো। পূজাৰ সেই আৱেগিক ভিডিঅ’টো চোৱাৰ পিছত মই ছ’চিয়েল মিডিয়াৰ জৰিয়তে কৈছিলো যে তুমি ক্ষমা খুজিব নালাগে। তুমি দেশখনৰ বাবে বিজয়ী আৰু তুমি কেৱল তোমাৰ সততা আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ সৈতে আপোচ কৰিব নালাগে। মই অলিম্পিকৰ পিছত একেখিনি কথাই বিনেশকো কৈছিলো আৰু মই আনন্দিত যে তেওঁ হতাশাক প্ৰশ্ৰয় নিদি যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিলে। বক্সিঙেই হওঁক, জুডোয়েই হওঁক, মল্লযুঁজেই হওঁক, মহিলাই যিদৰে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছে, সেয়া আশ্চৰ্য্যজনক। নিতুৱে প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলটোক বক্সিং ৰিং এৰি যাবলৈ বাধ্য কৰিলে। হৰমনপ্ৰীতৰ নেতৃত্বত উদ্বোধনী প্ৰতিযোগিতাখনতেই ভাৰতীয় ক্ৰিকেট দলটোৱে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। সকলো খেলুৱৈৰ প্ৰদৰ্শন উৎকৃষ্ট হৈছে। কিংবদন্তিসকলৰ ভিতৰত শীৰ্ষ উইকেট গ্ৰহণকাৰী হোৱাটোও কম কৃতিত্ব নহয়।
বন্ধুসকল,
এনে নহয় যে তোমালোকে কেৱল দেশখনলৈ পদক কঢ়িয়াই আনিছা আৰু ইয়াৰ আনন্দ উদযাপনৰ সুযোগ দিছা আৰু দেশখনক গৌৰৱান্বিত কৰিছা। বৰঞ্চ তোমালোকে ‘এক ভাৰত, শ্ৰেষ্ঠ ভাৰত’ ৰ মনোভাৱক সুদৃঢ় কৰিছা। তোমালোকে দেশখনৰ যুৱক-যুৱতীসকলক কেৱল ক্ৰীড়াতে নহয়, বৰঞ্চ আন-আন খণ্ডসমূহতো উন্নত প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছা। তোমালোক সকলোৱে এটা সংকল্প, এটা লক্ষ্যৰে দেশখনক একত্ৰিত কৰিছা, যি আমাৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰো এক বৃহৎ শক্তি আছিল। মহাত্মা গান্ধী, নেতাজী সুভাষ চন্দ্ৰ বসু, মংগল পাণ্ডে, লোকমান্য তিলক, চৰ্দাৰ ভগত সিং, চন্দ্ৰশেখৰ আজাদৰ দৰে অগণন যোদ্ধা আৰু বিপ্লৱীৰ দৃষ্টিভংগী বেলেগ আছিল, কিন্তু লক্ষ্য আছিল এক। ৰাণী লক্ষ্মীবাই, ৰাণী চেন্নাম্মা, ৰাণী গাইডিনলিউৰ দৰে অসংখ্য নায়িকায়ে প্ৰতিটো কু-সংস্কাৰৰ অৱসান ঘটাই স্বাধীনতাৰ বাবে যুঁজিছিল। বীৰচা মুণ্ডা, অল্লুৰী সীতাৰামা ৰাজু আৰু গোবিন্দ গুৰুৰ দৰে একাধিক মহান জনজাতীয় যোদ্ধাই কেৱল সাহস আৰু দৃঢ়তাৰে শক্তিশালী সেনাবাহিনীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ কৰিছিল। ৰাজেন্দ্ৰ প্ৰসাদ, পণ্ডিত নেহৰু, চৰ্দাৰ পেটেল, বাবাচাহেব আম্বেদকাৰ, আচাৰ্য্য বিনোৱা ভাৱে, নানাজী দেশমুখ, লাল বাহাদুৰ শাস্ত্ৰী, শ্যামা প্ৰসাদ মুখাৰ্জীৰ দৰে একাধিক ব্যক্তিয়ে স্বাধীন ভাৰতৰ সপোন পূৰণৰ বাবে জীৱন অতিবাহিত কৰিছিল। স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰপৰা আৰম্ভ কৰি সমগ্ৰ ভাৰতে সামূহিকভাৱে স্বাধীন ভাৰতৰ পুনৰ্গঠনত যিদৰে চেষ্টা কৰিছিল, তোমালোকেও একে মনোভাৱেৰে ক্ষেত্ৰখনত প্ৰৱেশ কৰিছা। ৰাজ্য, জিলা, গাওঁ, ভাষা নিৰ্বিশেষে দেশখনৰ গৌৰৱ আৰু প্ৰতিপত্তিৰ বাবে তোমালোকে যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিছা। তোমালোকৰ চালিকা শক্তি হৈছে ত্ৰিৰংগা আৰু আমি কিছুদিন পূৰ্বে ইউক্ৰেইনত ত্ৰিৰংগাৰ শক্তি দেখিলো। ত্ৰিৰংগা কেৱল ভাৰতীয়সকলৰ বাবেই নহয়, আন দেশৰ জনসাধাৰণৰ বাবেও যুদ্ধক্ষেত্ৰৰপৰা মুক্তি লাভৰ সময়ত এয়া এক সুৰক্ষা কৱচ হৈ পৰিল।
বন্ধুসকল,
শেহতীয়াভাৱে আমি আন টুৰ্ণামেন্টতো ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছো। বিশ্ব এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপত আমি এতিয়ালৈকে সৰ্বাধিক সফল প্ৰদৰ্শন আগবঢ়াইছো। বিশ্ব ২০ বছৰ অনূৰ্ধ এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপতো প্ৰশংসনীয় প্ৰদৰ্শন আগবঢ়াইছো। একেদৰে বিশ্ব কেডেট ৰেষ্টলিং চেম্পিয়নশ্বিপ আৰু পেৰা বেডমিন্টন ইন্টাৰনেশ্যনেল টুৰ্ণামেন্টতো বহু নতুন অভিলেখ গঢ়িবলৈ সক্ষম হৈছো। এয়া ভাৰতীয় ক্ৰীড়াৰ বাবে নিশ্চিতভাৱে এক আশাৰ সময়। তদুপৰি ইয়াত দেশৰ একাধিক প্ৰশিক্ষক, প্ৰশিক্ষণ কৰ্মচাৰীৰ লগতে ক্ৰীড়া প্ৰশাসনৰে জড়িত সতীৰ্থসকলো আছে। এই সফলতাসমূহত আপোনাসৱৰ ভূমিকাও অলেখ। আপোনালোকৰ ভূমিকা অতিশয় গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু মোৰ মতে এয়া আৰম্ভণিহে। আমি জিৰণি লোৱাৰ সময় হোৱা নাই। ভাৰতৰ ক্ৰীড়াৰ সোণালী যুগৰ আৰম্ভণিহে হৈছে মাথোন। মই আনন্দিত যে খেল’ ইণ্ডিয়া প্লেটফৰ্মৰপৰা উত্তৰণ ঘটা বহু খেলুৱৈয়ে এইবাৰ ব্যতিক্ৰমীভাৱে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছে। নতুন প্ৰতিভাৰ আৱিষ্কাৰেৰে তেওঁলোকক উচ্চ মঞ্চলৈ নিবলৈ আমি আমাৰ প্ৰচেষ্টা তীব্ৰতৰ কৰিব লাগিব। বিশ্বমানৰ, অন্তৰ্ভুক্তিমূলক, বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ আৰু গতিশীল ক্ৰীড়া পৰিবেশ গঢ়ি তোলাটো আমাৰ দায়িত্ব। এজনো প্ৰতিভাক এৰি যাব নালাগে, কাৰণ এয়া দেশখনৰ সম্পদ। মই সকলো খেলুৱৈকে আগন্তুক এছিয়ান গেমছ আৰু অলিম্পিকৰ বাবে প্ৰস্তুতি আৰম্ভ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছো। স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ উপলক্ষে তোমালোকক মই আৰু এটা অনুৰোধ জনাব খুজিছো। যোৱাবাৰ দেশখনৰ ৭৫ খন বিদ্যালয় আৰু শিক্ষানুষ্ঠানলৈ গৈ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলক উৎসাহিত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনাইছিলো। মিট দ্য চেম্পিয়ন অভিযানৰ অধীনত এই কাম কৰা হৈছে। এই অভিযান চলাই যাওঁক। দেশখনৰ যুৱক-যুৱতীসকলে এতিয়া তোমালোকক আদৰ্শ হিচাপে গণ্য কৰিছে। তোমালোকৰ পৰামৰ্শৰাজি জীৱনত প্ৰয়োগ কৰিবলৈ তেওঁলোক আগ্ৰহী হৈ উঠিছে। তোমালোকৰ সামৰ্থ্য, গ্ৰহণযোগ্যতা আৰু ক্ৰমবৰ্ধমান সন্মানো দেশখনৰ নৱপ্ৰজন্মৰ বাবে আগ্ৰহৰ বিষয়বস্তু হৈ উঠিছে। পুনৰবাৰ এই বিজয় যাত্ৰাৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিলো! অলেখ অভিনন্দন! ধন্যবাদ!

Prime Minister's Office
English rendering of PM's Interaction with Indian players for Birmingham Commonwealth Games 2022
13 AUG 2022 2:30PM by PIB Delhi
Although it is very motivating for me to talk to everyone, it is not possible to talk to everyone. But I have had the opportunity to keep in touch with many of you in one way or the other and had the opportunity to interact with you on different occasions. But I am glad that you took out time to come to my residence as a member of the family. As every Indian is proud of the success of your accomplishments, I am also proud to be associated with you. You all are very welcome here.
The country is going to complete 75 years of independence after two days. It is a matter of pride that the country is heralding the ‘Amrit Kaal’ of independence with an inspiring achievement by your efforts.
Friends,
Over the last few weeks, the country has made two major achievements in the field of sports. Along with the historic performance in the Commonwealth Games, the country organized Chess Olympiad for the first time. Not only has the country organized a successful event, but it has also delivered an outstanding performance, continuing its rich tradition in chess. I congratulate all the players who participated in the Chess Olympiad and all the medal winners on this occasion today.
Friends,
I promised all of you ahead of the Commonwealth Games that we will celebrate the victory festival together upon your return. It was my belief that you would return home victorious and therefore I made sure to manage my time despite my busy schedule to celebrate victory with you. Today is the occasion to celebrate victory. While I was talking to you, I could see the confidence and courage which has become your identity. Those who won medals and those who are going to win medals in future deserve praise today.
Friends,
I want to tell you one more thing. While all of you were competing there, crores of Indians were staying awake late here due to time difference. The countrymen were fixated on your every action and move till late at night. Many people slept with alarms so that they could remain updated with your performance. People used to constantly check the score, goals and points. All of you have a big role in increasing this interest and attraction towards sports among people and you deserve congratulations for this.
Friends,
It is not possible to make an honest assessment of your performance this time just by the number of medals. So many players were neck-on-neck in different competitions this time. This too is no less than a medal in itself. Well, they might have lagged by point one second or point one centimeter, but we will cover that too. I have full faith in you. I am also excited because we are not only strengthening the sports which have been our strength, but we are also leaving our mark in new sports. I appreciate the efforts, hard work and temperament of both the teams for the way we are regaining our legacy in hockey. Compared to last time, we have scored victories in four new games. From lawn bowls to athletics, there has been phenomenal performance. With this performance, the inclination of youth towards new sports in the country is going to increase a lot. We have to keep on improving our performance like this in the new games. I can see all the old faces in front of me, be it Sharath, Kidambi, Sindhu, Saurabh, Mirabai, Bajrang, Vinesh or Sakshi. All the senior athletes have led as expected and encouraged everyone. And on the other hand, our young athletes have done wonders. The young colleagues I spoke to before the start of the Games have lived up to their promise. Out of those who debuted, 31 teammates won medals. This shows how much the confidence of our youth is increasing today. The spirit of a new India is visible when veteran Sharath dominates and Avinash, Priyanka and Sandeep take on the world's best athletes for the first time. This is the spirit that we are ready for every race and competition. How many times have we seen two Indian players saluting the tricolor on the athletics podium simultaneously? And friends, the whole country is in awe of the performance of our daughters. Just now when I was talking to Pooja, I also mentioned this to her. After watching that emotional video of Pooja, I had said through social media that you don't need to apologize. You are a winner for the country and you just don’t have to compromise on your honesty and hard work. I also said the same thing to Vinesh after the Olympics and I am glad that she put the disappointment behind and did her best. Be it boxing, judo, or wrestling, the way daughters have dominated, it is amazing. Neetu forced the rivals to leave the boxing ring. Under the leadership of Harmanpreet, the Indian cricket team performed well in the inaugural competition itself. The performance of all the players has been excellent, but no one still has the answer to Renuka's swing. Being the top wicket-taker among the legends is no less an achievement. She may have the calmness of Shimla on her face and the innocent smile of the mountains, but her aggression shatters the spirits of big batters. This performance will surely inspire, encourage and motivate the daughters even in remote areas.
Friends,
It is not that you give medals to the country and an opportunity to celebrate and the country to feel proud. Rather, you strengthen the spirit of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’. You inspire the youth of the country to do better not only in sports but also in other sectors. You all unite the country with one resolve, one goal, which was also a great strength of our freedom struggle. The viewpoint of countless fighters and revolutionaries like Mahatma Gandhi, Netaji Subhas Chandra Bose, Mangal Pandey, Tatya Tope, Lokmanya Tilak, Sardar Bhagat Singh, Chandrashekhar Azad, Ashfaqulla Khan and Ramprasad Bismil was different, but the goal was one. Innumerable heroines like Rani Lakshmibai, Jhalkari Bai, Durga Bhabhi, Rani Chennamma, Rani Gaidinliu and Velu Nachiyar fought for freedom breaking every stereotype. Many great tribal fighters like Birsa Munda, Alluri Sitarama Raju and Govind Guru fought against such a mighty army only with their courage and spirit. Many personalities like Dr. Rajendra Prasad, Pandit Nehru, Sardar Patel, Babasaheb Ambedkar, Acharya Vinoba Bhave, Nanaji Deshmukh, Lal Bahadur Shastri, Shyama Prasad Mookerjee spent their lives to fulfill the dreams of independent India. From the freedom struggle to the way the whole of India collectively tried in the rebuilding of independent India, you also enter the field with the same spirit. Irrespective of the state, district, village, language, you do your best for the pride and prestige of the country. Your driving force is the tricolor and we have seen the power of the tricolor in Ukraine some time ago. The tricolor became a protective shield not only for the Indians, but also for the people of other countries while evacuating them from the battlefield.
Friends,
In recent times, we have done well in other tournaments as well. We have had the most successful performance so far in the World Athletics Championships. There has also been a commendable performance in the World Under-20 Athletics Championships. Similarly, many new records have been made in the World Cadet Wrestling Championship and Para Badminton International tournaments. It is definitely a time of excitement for the Indian sport. There are also many coaches, members of the coaching staff and colleagues associated with sports administration in the country here. Your role in these successes has also been excellent. Your role is very important. But this is the beginning according to me. We are not going to rest on our laurels. The golden era of India's sports is knocking, friends. I am glad that many players who have graduated from the Khelo India platform have done exceptionally well this time. The positive effect of TOPS is also being seen. We have to intensify our efforts to discover new talent and take them to the podium. It is our responsibility to build a sporting ecosystem that is world-class, inclusive, diversified and dynamic. No talent should be left out, because it is the wealth of the country. I would urge all the athletes to prepare for the forthcoming Asian Games and the Olympics. I have another request for you on 75 years of independence. Last time I requested you to encourage children by visiting 75 schools and educational institutions of the country. In the midst of engagements, many colleagues have done this under the Meet the Champion campaign. Keep up this campaign. I urge those who have not been able to make it yet to go as the youth of the country now sees you as a role model and therefore listens carefully to your words. He is eager to apply your advice in his life. Your capability, acceptance and growing respect should also be useful for the younger generation of the country. I once again wish you all the best on this victory journey! Many congratulations! Thank you!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.