ইলেক্সন কমিসন
শ্রী জগদীপ ধঙ্করবু ১৪শুবা ভারতকী উপ্প-রাস্ত্রপতিগী মীখলগী সর্তিফিকেসন শ্রী রজিব কুমার, সি.ই.সি. অমসুং শ্রী অনুপ চন্দ্র পান্দে, ই.সি.না খুৎয়েক পীখ্রে
07 AUG 2022 2:05PM by PIB Imphal
কম্মিসন্না জুন ২৯, ২০২২দা থোকপা প্রেস নোৎ অমদা উপ্প-রাস্ত্রপতি মীখলগী মতম লাউথোকখিবগা লোইননা ওগস্ত ৬, ২০২২বু পোল অমসুং কাউন্তিংগী তাংনি হায়না থোকখি। মতম লেপখিবগী মতুং ইন্না, মীখল অদু ওগস্ত ৬, ২০২২দা নই দিল্লীগী পার্লিয়ামেন্ত হাউজতা পাঙথোকখি। ভোৎ পীবা য়ারবা ইলেক্তর ৭৮০গী মনুংদা, ইলেক্তর ৭২৫না মখোয়গী ভোৎ পীখি, মসিগী মনুংদগী ১৫না ইনভেলিদনি হায়না লাউথোকখি। হায়রিবা মীখল অসিগী রিতর্নিং ওফিসর লোক সভাগী সেক্রেতরী জেনরেলনা ভোৎ মশীং থীবা লোইরবা মতুংদা শ্রী জগদীপ ধঙ্করবু ওগস্ত ৬, ২০২২দা ভারতকী মথংগী উপ্প-রাস্ত্রপতি ওইরে হায়না লাউথোকখি। জুলাই ৫, ২০২২দা গেজেতীদা প্রোগ্রাম নোতিফিকেসন থোকখিবগা লোইননা চত্থবা হৌখিবা থৌওং ওসি ঙসিদি শ্রী জগদীপ ধঙ্করবু শ্রী রজিব কুমার, চীফ ইলেক্সন কম্মিসনর ওব ইন্দিয়া অমসুং শ্রী অনুপ চন্দ্র পান্দে, ইলেক্সন কম্মিসনরনা রিপব্লিক ওব ইন্দিয়াগী তরামরিশুবা উপ্প-রাস্ত্রপতি ওইরে হায়না খুৎয়েক পীখিবগা লোইননা অরোইবা মীকুপ ওইখি। মসিগী মতুংদা, হায়রিবা অদুমক্কী খুৎয়েক পীরবা কোপী অমা কেন্দ্রগী গৃহ সেক্রেতরীদা শ্রী ধর্মেন্দ্র শর্ম, সেনিয়র দিপ্যুতী ইলেক্সন কম্মিসনর অমসুং শ্রী নরেন্দ্র এন. বুতোলিয়া, সেনিয়র প্রিন্সিপল সেক্রেতরীদা লানখৎখিবগা লোইননা ভারতকী অনৌবা উপ্প-রাস্ত্রপতি ওইনা ওগস্ত ১১, ২০২২দা ৱাশক লৌবগী থৌরমদা পাথোক্কনি।
রিতর্নিং ওফিসর, ই.সি.আই. ওবজর্বরশিং, দিল্লী পুলিস, সি.আর.পি.এফ.কী অপুনবা কাংবুবু মথক্তা পল্লিবা ইলেক্সন অসিবু নীংথিনা পাঙথোক্নবগীদমক অমত্তা ওইনা হোৎনখিবগীদমক কম্মিসন্না থম্মোই শেংনা থাগৎপা ফোংদোকচখি।

Election Commission
Signing of the certification of the election of Shri Jagdeep Dhankar as the 14th Vice President of the India by Sh. Rajiv Kumar, CEC and Sh. Anup Chandra Pandey, EC
07 AUG 2022 2:05PM by PIB Delhi
The Commission had announced the schedule for the sixteenth Vice Presidential Election vide its press note dated 29th June, 2022, fixing inter-alia August 6, 2022 as the date of poll and date of counting. As scheduled, the poll was taken on August 6, 2022 at Parliament House in New Delhi. Out of a total 780 electors who were eligible to vote, 725 electors exercised their franchise, out of which 15 ballot papers were declared invalid. The Returning Officer of the said election, the Secretary General of Lok Sabha, after the counting of votes was over, declared Shri Jagdeep Dhankar elected as the next Vice President of India on August 6, 2022. The process which was initiated on 05th July, 2022 with the publication of programme notification in the Gazette has culminated today with the signing of the Certification of the Election of Shri Jagdeep Dhankar as the fourteenth Vice President of the Republic of India by Sh. Rajiv Kumar, Chief Election Commissioner of India and Sh. Anup Chandra Pandey, Election Commissioner. Thereafter, a signed copy of the same was handed over to the Union Home Secretary by Sh. Dharmendra Sharma, Senior Deputy Election Commissioner and Sh. Narendra N. Butolia, Senior Principal Secretary which will be read out at the time of oath taking ceremony of the new Vice President of India on 11th August, 2022.
The Commission puts on record its sincere appreciation to the entire team of the Returning Officer, ECI Observers, Delhi Police, CRPF for their excellent cooperation in the conduct of the aforesaid election.