নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ভারতনা কম্মনৱেল্থ গেমস ২০২২গী ৯নি চনবা নুমিৎতা গোল্দ ৪, সিলভর ৩ অমসুং ব্রোঞ্জ মেদল ৭ য়াওনা মেদল ১৪ লৌবা ঙমখ্রে
বিনেশ ফোগাত, রবি দহিয়া অমসুং নবীননা রেস্তলিংদা অমসুং ভাবিনা পতেলনা পেরা তেবল তেনিস্তা গোল্দ মেদলশিং লৌখি
07 AUG 2022 1:45PM by PIB Imphal
মরু ওইবা হাইলাইৎশিং:
• রাস্ত্রপতি, শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মু অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেদল লৌরকখ্রবশিংগী শীংথানীংঙাই ওইরবা পর্ফোরমেন্সকীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
• মেদল লৌরকখ্রবশিংবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা মসি পুৱারী ওইরবা নুমিৎ অমনি হায়না ফোঙদোকখি
ভারতনা কম্মনৱেল্থ গেমস ২০২২গী ৯নি চনবা নুমিৎতা গোল্দ মরি, সিলভর অহুম অমসুং ব্রোঞ্জ তরেৎ য়াওনা মেদল ১৪ লৌবা ঙমখি। বিনেশ ফোগাত, রবি দহিয়া অমসুং নবীননা রেস্তলিংদা অমসুং ভাবিনা পতেলনা পেরা তেবল তেনিস্তা গোল্দ মেদলশিং লৌখি। প্রিয়ঙ্কা গোস্বামী অমসুং অবিনাশ সাবলেনা এথলেতিক্স অমসুং নুপাগী লোন বোলস তীম (মেন্স ফোর)না সিলভর মেদল লৌবা ঙমখি। পুজা গহলোত, পুজা সিহাগ অমসুং দীপক নেহরানা রেস্তলিংদা, জৈস্মিন লম্বোরিয়া, রোহিত তোকস অমসুং মোহম্মদ হুসামুদ্দিন্না বোক্সিংদা অমসুং সোনলবেন মনুভাই পতেলনা পেরা তেবল তেনিস্তা ব্রোঞ্জ মেদলশিং লৌবা ঙমখি। ভারতকী মেদল তেল্লী অসি গোল্দ ১৩, সিলভর ১১ অমসুং ব্রোঞ্জ মেদল ১৬ লৌবা ঙমখিবগা লোয়ননা ৪০ শুখ্রে। রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মু, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী, কেন্দ্রগী স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুর অমসুং লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়াদা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা মেদল লৌরকখ্রবশিংবু মখোয়গী মাইপাকপা অসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোক্নরক্লি।
রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুনা মেদল লৌরকখ্রবশিংবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। রাস্ত্রপতিনা প্রিয়ঙ্কাবু থাগৎখি অমসুং ত্বিত তৌখি, “কম্মনৱেল্থ গেমসতা রেসৱাকিংদা সিলভর লৌরকখিবগীদমক প্রিয়ঙ্গা গোস্বামীবু থাগৎপা ফোঙদোকচরি। রেস ৱাকিংদা মেদল অমা লৌবা ঙমখিবা অহানবা ভারত নুপী ওইদুনা অদোম্না মাইপাকপগী অনৌবা পন্দুপ অমা হাংবা ঙমখ্রে। অদোমগী মাইপাকপা অসিনা মীওই কয়া, মরু ওইনা নুপীমচাশিংদা ইথিল পীরগনি।”
অতোপ্পা ত্বিত অমদা রাস্ত্রপতিনা হায়খি, “#CommonwealthGamesকী #Steeplechaseতা অবিনাশ সিলভর লৌরকপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। অদোম্না পর্ফোরমেন্সকী লেবেলদা লেপ্পা লৈতনা খুমাং চাউশিল্লি, মসি অদোমগী মাইপাক্নবগীদমক ইথিল অমসু ওইরি। অদোমগী তুংগী পুন্সিগীদমক য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।”
ভাবিনাবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “তোকিও পেরালিম্পিক্স ২০২০গী সিলভর মেদলিস্ত, ভাবিনা পতেলনা অমুক হন্না ভারতকী মীংচৎ পুরকখ্রে। #CommonwealthGamesতা পেরা তেবল তেনিসতা গোল্দ লৌরকপগীদমক ভাবিনাবু থাগৎপা ফোঙদোকচরি। অদোম্না খুদোংথিবা পুম্নমক মায়োক্নদুনা মাইপাকপা ঙম্মি হায়না তাক্লি। অদোমগী ফীদম্ননীংঙাই ওইরবা থৌনা অসিদগী মীওই খুদিংমক্না ইথিল লৌগদবনি।”
অতোপ্পা ত্বিত অমদা রাস্ত্রপতিনা হায়খি, “#CommonwealthGamesতা বোক্সিংদা ব্রোঞ্জ লৌরকপগীদমক রোহিত তোকসপু থাগৎচরি। অদোম্না অকনবা লম্বা তৌনবদা খোঙফম চেৎনা লেপতুনা অদোমগী অচেৎপা ফিরেপ অমসুং অখাং কনবা অদু উৎখি। অদোমগী ওইনা মসি য়াম্না শীংথানীংঙাই ওইবা পর্ফোরমেন্স অমনি।”
সোনলবেনবু থাগৎলদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “#CommonwealthGamesতা পেরা তেবল তেনিস্তা ব্রোঞ্জ লৌরকপগীদমক সোনলবেন পতেলবু থাগৎচরি। অদোমগুম্বা শান্নরোয়না হকচাংদা মীমান্নদবনা মরম ওইরগা হনবা লৈত্রবা থৌনাবু মাইথিবা পীবা ঙমদে হায়না মীয়ামদা থাজহল্লি। অদোম্না মীপুম খুদিংমক্তা ইথিল পীরি।”
রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “#CommonwealthGamesতা রেস্তলিংদা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকপগীদমক দীপক নেহরাবু থাগৎচরি। য়াম্না চহি নৌনা অদোম্না মাইপাকপগী অৱাংবা থাক য়ৌবা ঙমখি। অদোমগী ফজরবা দিব্যুত্তা য়ুম্ফম ওইরগা ভারতনা অদোম্না তুংদা মাইপাকপা কয়া পুরকপা ঙমগনি হায়না থাজবা থম্মি।”
কম্মনৱেল্থ গেমসকী বোক্সিংদা ব্রোঞ্জ লৌরকপগী মোহম্মদ হুসামুদ্দিনবু থাগৎলদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “অদোম্না থংন-থংননা সি.দবল্যু.জি.দা মেদল লৌবা অসিনা অদোমগী অখাং কনবা অমসুং কত্থোকপা অদু ময়েক শেংনা উৎলি। অদোমগী মাইপাকপা অসিনা নহারোল কয়াদা ইথিল পীরগনি।”
কম্মনৱেল্থ গেমসকী বোক্সিংদা ব্রোঞ্জ লৌরকপগী পুজা সিহাগপু থাগৎলদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “অদোম্না মালেমগী থাক্কী স্পোর্তিং এক্সিলেন্সকী থাক য়ৌরক্নবা হোৎনবদা অৱাবা কয়া মায়োক্নখি। অদোমগী থৌনা অমসুং অখাং কনবা অসিনা নুপী য়াওনা মীওই কয়াবু ইথিল পীরগনি।”
নবীনবু থাগৎলদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “য়াম্না নহা ওইরিবা অমসুং য়াম্না হৈথোই-শীংথোইরবা নবীননা #CWG2022দা রেস্তলিংদা গোল্দ মেদল লৌরকপগীদমক থমোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। নহা ওইরিবা নুপা অসিনা মালেমগী ওইনা মাইপাকপগী অচৌবা শরুক য়াওরিবা অনৌবা ভারতকী থৌনা অদু তাক্লি। য়াম্না ফজখি, নবীন! অদোমগী তুংগী আশা য়াম্না লৈ অমসুং মাইপাকপা কয়া পুরকখিগনি।”
বিনেশপু থাগৎলদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “বিনেশ ফোগাতপু য়াম্না থাগৎচরি। মহাক্না #CWG2022দা রেস্তলিংদা থংন-থংননা গোল্দ অহুমরক লৌদুনা উৱারী শেম্বা ঙমখ্রে। বিনেশনা মাইপাকপা অসিগা লোয়ননা রেস্তলিংগী অথোইবশিংগা লোয়ননা হোল ওফ ফেম চংবা ঙমখ্রে। মহাক অসি নুপীমচাশিং য়াওনা মীওই কয়াগী ফীদম্নফম ওইরিবা মীশক অমনি।”
রবিবু থাগৎলদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “#CommonwealthGamesতা রেস্তিংদা গোল্দ মেদল লৌরক্তুনা রবি কুমার দহিয়ানা শীংথানীংঙাই ওইরবা পর্ফোরমেন্সকীদমক থাগৎচরি। অদোমগী ফজরবা দিস্প্লে অমসুং পুৱারী ওইরবা মাইপাকপা অসি স্পোর্তস পামজবশিংনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি। অদোম্না ভারতকী মীংচৎ পুরক্লি। থাগৎলি।”
পুজা গহলোতপু থাগৎলদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “#CommonwealthGamesতা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকপগীদমক পুজা গহলোতপু থাগৎচরি। অদোম্না মালেমগী ওইবা কম্পিতিতিব স্পোর্তসতা মাইপাক্নবা অচৌবা খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্নখি। ঐখোয়গী নহারোলশিং মরু ওইনা নুপীমচাশিংনা অদোমদগী ইথিল লৌরগনি।”
অতোপ্পা ত্বিত অমদা রাস্ত্রপতিনা হায়খি, “মহাক্কী দিব্যুত #CommonwealthGamesতা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকপগীদমক নহা ওইরিবা বোক্সর জৈস্মিন লম্বোরিয়াবু থাগৎচরি। অদোমগী ফজরবা ফাইত অমসুং অখাং কনবা অদুনা ভারতপু চাউথোকচবা পোকহনখি অমসুং ঐখোয়গী নহারোলশিং মরু ওইনা নুপীমচাশিংদা ইথিল পীরি।”
লোন লোলস তীমবু থাগৎলদুনা রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “#CWG2022দা লোন বোলসতা সিলভর লৌরকপগীদমক তীম ইন্দিয়া - সুনিল বহাদুর, নবনীত সিংহ, চন্দন কুমার সিংহ অমসুং দিনেশ কুমারবু থাগৎচরি। নুপীগী তীমনা অখন্নবা পর্ফোরমেন্স উৎখিবগা লোয়ননা নখোয়গী ফজরবা তীমৱার্ক অমসুং মাইপাকপা অসিনা ঐখোয়গী নহা ওইরিবা শান্নরোয়শিংগীদমক অনৌবা হোরিজন অমা হাংদোকখি।”
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেদল লৌরকখিবশিংদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।ভাবিনাবু থাগৎলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ফীদম্নফম ওইরবা @BhavinaOfficialনা ঐখোয়দা চাউথোকচবা পোক্নবা খুদোংচাবা অমগা পীবীরি! মহাক্না পেরা তেবল তেনিস্তকী ইকাই খুম্ননীংঙাই ওইরবা গোল্দ মেদল, মহাক্কী অহানবা সি.দবল্যু.জি. মেদল লৌবা ঙমখ্রে। মহাক্কী মাইপাকপা অসিনা ভারতকী নহারোলশিংনা তেবল তেনিস শান্ননীংবা পোক্নবা ইথিল পীবা ওইরসনু। মহাক্কী তুংগী পুন্সিগীদমক ভাবিনাবু য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।”
সোনলবু থাগৎলদুনা পি.এম.না ত্বিত তৌখি, "হৈহোই-শীংথোইবা, অখাং কনবা অমসুং ফিরেপ চেৎপা অসি পুনশিন্নরবা মতমদা ওইথোকপা ঙমদবা অমত্তা লৈতে। সোনল পতেলনা পেরা তেবল তেনিস্তা ব্রোঞ্জ মেদল অমা লৌদুনা মসি ময়েক শেংনা উৎপা ঙমখ্রে। মহাক্না তুংগী পুন্সিদা হেন্না মশক থোকপা মাইপাকপা পুরকপা ঙম্বা ওইরসনু হায়না থৌনিজরি।#Cheer4India"
মোহম্মদ হুসামুদ্দীন অসি স্পোর্তিং ইভেন্ত কয়াদা মাইপাকখ্রবা হৈথোই-শীংথোইরবা বোক্সর অমনি। ফজরবা তেক্নিকশিং অমসুং অখাং কনবগী থৌনানা পাঙ্গল ওইরিবা, আশা লৈবা এথলেৎ অসিনা বর্মিংহমদা নুপাগী কেজি ৫৭কী ইভেন্ততা ব্রোঞ্জ মেদল অমা লৌরকখি। মহাকপু থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মহাকপু য়াইফ মঙ্গোল পীজরি।
রোহিত তোকসনা মাইপাকখিবদা নুংঙাইবা ফাওই। বোক্সিংদা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকপদা মহাকপু থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মহাক্কী হোৎনবা কনবা অমসুং অখাং কনবা অসিনা অচৌবা ফলশিং ফংবা ঙমখি। তুংদা লাক্কদবা মতমশিংদা মহাক্না হেন্না মাইপাকপা ওইরসনু হায়না ঐহাক্না থৌনিজরি।
পুজা সিহাগনা মহাক মশাবু হৈথৌ-শীংথোইরবা রেস্তলর অমনি হায়না তাকপা ঙমজখ্রে। মহাক্কী হনবা লৈত্রবা থৌনা লিংজেল অসিনা মরম ওইরগা মহাক্না শীংনবা কয়া মায়োক য়াবা ঙমখি। মহাক্না তুংদসু ভারতপু চাউথোকচবা পোকহনগনি হায়না ঐহাক্না থাজবা থম্মি।
অতোপ্পা রেস্তলর অমনসু ভারতকী মীংচৎ পুরকপা ঙমখ্রে! দীপক নেহরানা সি.দবল্যু.জি.২২দা ফ্রীস্তাইল রেস্তলিং ইভেন্ততা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকপদা নুংঙাইবা পোকই। দীপকনা শীংথানীংঙাই ওইবা থৌনা লিংজেল উৎপা ঙমখি। মহাক্কী তুংগী পুন্সিদা মাইপাকপ্নবগীদমক ঐহাক্না য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।
বিনেশপু থাগৎলদুনা পি.এম.না ত্বিত তৌখি, “ঐখোয়গী লৈবাক্কী রেস ৱাকিং চেম্পিয়ন প্রিয়ঙ্কা গোস্বামীনা সিলভর মেদল লৌরকপদা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মেদল অসি লৌরকপনা মহাক্না স্পোর্তস অসি শান্ননীংবা পোক্নবা ভারত্তা লৈরিবা নহারোল কয়াদা ইথিল পীখি। মহাক্না তুংগী পুন্সিদা মাইপাকপগী অনৌবা পনখৈশিং য়ৌবা ঙম্বা ওইরসনু হায়না য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।”
পি.এম.না রবিবু থাগৎলদুনা ত্বিত তৌখি, “মহাক্না চেম্পিয়ন অমগুম্না শান্নখি অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক্কীদমক অচৌবা মীংচৎ পুরকখি। অথোইবা @ravidahiya60 বু মহাক্না বর্মিংহম সি.দবল্যু.জি.দা গোল্দ লৌরকপগীদমক থাগৎচরি। মহাক্কী মাইপাকপা অসিনা করিগুম্বা মীশক অমনা থৱায় য়াওরবা অমসুং কত্থোক্লবদি মঙলান অমত্তা থুংবা ঙমলোইদবা লৈতে হায়না উৎলি।#Cheer4India”
অতোপ্পা ত্বিত অঞদা পি.এম.না হায়খি, “পুজা গহলোতনা রেস্তলিংদা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকপগীদমক থাগৎচরি। মহাক্না থৌনা লৈনা শান্নখি অমসুং গেমশিংগী খুত্থাংদা ফজরবা তেক্নিকেল সুপিরিওরিতী উৎখি। মহাক্কী তুংগী পুন্সিগীদমক য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।”
জৈস্মিনবু থাগৎলদুনা পি.এম.না ত্বিত তৌখি, “সি.দবল্যু.জি.দা ভারতকী এথলেৎশিংনা তোঙান-তোঙানবা মশান্নশিংদা মাইপাকপা ঙম্লি। জৈস্মিন লম্বোরিয়ানা বোক্সিংদা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি। মহাক্কী স্পোর্তিংদা মাইপাকপা অসিনা ভারতকী বোক্সিংগী তুংলমচৎতা চাউনা শরুক তমগনি। মহাক্না তুংদা হেন্না মাইপাকপা ঙম্বা ওইরসনু।”
পি.এম.না অতোপ্পা ত্বিত অমদা হায়খি, “সুনিল বহাদুর, নবনীত সিংহ, চন্দন কুমার সিংহ অমসুং দিনেশ কুমারনা লোন বোলসতা সিলভর মেদল লৌরকখি। মখোয়গী তীমৱার্ক অমসুং থৌনা লৈবা মতৌ অসি শীংথানীংঙাই ওই। মখোয়গী তুংগী পুন্সিগীদমক য়াইফ মঙ্গোল পীজরি। ”
ঐখোয়গী রেস্তলরশিংনা মরম ওইদুনা মীংচৎ হেন্না পুরকপা ঙমলি। গোল্দ মেদল লৌরকপগীদমক নবীন কুমারবু থাগৎচরি। মহাক্কী শীংথানীংঙাই ওইরবা থৌনা অমসুং হৈহোই-শীংথোইরবা তেক্নিক অসি মপুং ফানা উৎপা ঙমখি। মহাক্কী তুংগী পুন্সিগীদমক য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি। #Cheer4India
প্রিয়ঙ্কাবু থাগৎলদুনা, পি.এম.না ত্বিত তৌখি, “ঐখোয়গী লৈবাক্কী রেস ৱাকিং চেম্পিয়ন প্রিয়ঙ্কা গোস্বামীনা সিলভর মেদল লৌরকপদা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মেদল অসি লৌরকপনা মহাক্না স্পোর্তস অসি শান্ননীংবা পোক্নবা ভারত্তা লৈরিবা নহারোল কয়াদা ইথিল পীখি। মহাক্না তুংগী পুন্সিদা মাইপাকপগী অনৌবা পনখৈশিং য়ৌবা ঙম্বা ওইরসনু হায়না য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি। #Cheer4India
মেদল লৌরকখ্রবা পুম্নমকপু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা কেন্দ্র মন্ত্রী অনুরাগ থাকুরনা ত্বিত তৌখি; “রবি দহিয়ানা লেপ্পা লৈতনা য়াম্না ফজবা মওংদা মতোল য়ৌবা ঙমখি!! মমাং চহিদা ওলিম্পিক্কী সিলভরগা লোয়ননা ২০২২দা সি.দবল্যু.জি.দা গোল্দ লৌদুনা অদোম্না খুমাং চাউশিল্লি। ঙসিগী গেম অসিদা শুপ্নগী গো অমদা পোইন্ত ৮ লৌদুনা অদোম্না মালেমগী ফম্পাক্তা অদোম্না অথোইবনি হায়বা উৎখ্রে। অদোমগীদমক চাউথোকচবা পোকই।”
বিনেশ ফোগাতপু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা শ্রী থাকুরনা ত্বিত তৌখি, “মসি হেতত্রিক অমনি!!! বিনেশ ফোগাতনা থংন-থংননা সি.দবল্যু.জি.দা অহুমশুবা ওইনা গোল্দ লৌবা ঙমখি। মসি ভারতকী নুপী এথলেৎনা সি.দবল্যু.জিদা থংন-থংননা গোল্দ মেদল লৌখিবা অহানবনি। মসি ভারতকী ওইনা পুৱারী ওইরগদবা নুমিৎনি। লৈবাক পুম্বগী মহুৎ শিন্দুনা ঐহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকচরি।”
অতোপ্পা ত্বিত অমদা শ্রী থাকুরনা হায়খি, “নবীন্না মাইপাকপা অসিনা #NewIndiaকী থৌনা-লিংজেল অদু তাক্লি। সি.দবল্যু.জি.গী দিব্যতেন্ত, চহি ১৯ শুরবা নবীন্না ভারতকীদমক গোল্দ অমা লৌনবা কন্না হোৎনখি। মহাক্না থৌনা লৈনা শান্নদুনা ভারতকী রেস্তিংদা অতোপ্পা মনি অমগা পুথোকপা ঙমখ্রে!”
পুজা সিহাগপু থাগৎলদুনা স্পোর্তস মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি, “#CWG2022দা অহানবা মেদল লৌরকপগীদমক পুজা সিহাগপু থাগৎচরি। ১১-০ ফংদুনা অদোম্না লায়না মাইপাকখিবা অদু তশেংনা শীংথানীংঙাই ওই। অদোম্না হন্দক্তা লনাইগী ওইবা খুদোংচাদবা কয়ামরুম মায়োক্নখি অদুবু ঙসি অদোম্না চেম্পিয়ন অমগী থৌনা লিংজেলগা লোয়ননা লম্বা তৌনদুনা লৈবাক অসিবু চাউথোকচবা পোকহনখি! “
অতোপ্পা ত্বিত অমদা শ্রী থাকুরনা হায়খি, “মাইপাকপগী চাং: চাদা ১০০!! দীপক নেহরানা ভারতকীদমক রেস্তলিংদা ১২শুবা মেদল ফংখ্রে। অদোমগী অহানবা সি.দবল্যু.জি.দা ব্রোঞ্জ অমা লৌরকপগীদমক দীপকপু নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। মসিগা লোয়ননা ভারতনা #CWG2022দা রেস্তলিং কেতেগোরী খুদিংমক্তা মেদল অমা ফংবা ঙমলে। কন্তিঞ্জেন্ত পুম্নমক্কীদমক অচৌবা থাগত্পা ফোংদোকচরি!!”
তোকিও পেরালিম্পিক্স মেদলিস্ত ভাবিনা পতেলবু থাগৎলদুনা শ্রী থাকুরনা ত্বিত তৌখি, “ভারতকীদমক অতোপ্পা 🥇 অমা !! মহাক্না সুপর্লেতিব স্কিলগী গেম অমদা #CWG2022দা পারা তি.তি.দা ভারতকী অমত্তা ঙাইরবা গোল্দ মেদল লৌদুনা তোকিও পেরালিম্পিক্তা সিলভার মেদল ফংলবা ভাবিনা পতেলনা মহাক অখন্নৈ হায়বা অমুক্ হন্না উৎখ্রে। তোপস এথলেৎ অমা ওইনা মহাক্কী লেপ্পা লৈতনা পর্ফোরমেন্সশিং অসিনা মহাক্কী মশক অমা ওইদুনা লাক্লি।”
সোনল পতেলবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা শ্রী থাকুরনা ত্বিত তৌরকখি, “সোনল পতেলনা মহাক্কী অহানবা সি.দবল্যু.জি মেদল লৌরকপা অসি মহাক্কী মাইপাকপনি। মহাক্না লৈবাক অসিগীদমক লেপ্তনা মীংচৎ পুরক্তুনা লাক্লি অমসুং মসিগী ব্রোঞ্জ মেদল অসিগা লোয়ননা মহাক্না ভারতকী মকোক থোংবা পেরা তি.তি. গী শান্নরোয় ওইরি। য়াম্না ফজখি!!"
জৈস্মিনবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা স্পোর্তস মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি, “সি.দবল্যু.জি.দা অহানবা ওইনা শরুক য়ারিবা অমসুং মেদলশিং লৌরিবা ঐখোয়গী ভারতকী শান্নরোয়শিংগীদমক য়াম্না চাউথোকচৈ। বোক্সিংদা ভারতকীদমক ব্রোঞ্জ অমা মাইপাক্না লৌরবা অমসুং অপুনবা তেলিদা হাপচিল্লকপগীদমক্ জৈস্মিনবু নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।”
অতোপ্পা ত্বিত অমদা শ্রী থাকুরনা মখা তানা হায়খি, “মহাক ভোলিবোল শান্নরোই ওইরম্মি অদুবু ফোগাতকী মচেনা মহাকপু রেস্তলিং শান্ননবা ইথিল পীখি। মসি পুজা গহলোতপু স্পোর্তসতা মাইপাক্নবা ৱারেপ অমা ওইখি। #CWG2022দা মহাক্কী ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকপগীদমক মহাকপু নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি। মসি মাইপাকপা কয়াগী হৌরকফম্নি!”
লোন বোলস তীমবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা শ্রী থাকুরনা ত্বিত তৌরকখি, “সি.দবল্যু.জি.২০২২দা অহানবা ওইনা ভারতনা অশুক য়াম্বা দিসিপ্লিন কয়াদা মেদল ঙম্বা অসিদা নুংঙাইবা ফাওই। নুপীগী লোন বোলস তীমনা মাংজিল থাখি অদুগা নুপাগী তীমনা মখোয়না সিলভর অমা লৌদুনা তুংইনখি!! সুনিল বহাদুর, নবনীত সিংহ, চন্দন কুমার সিংহ অমসুং দিনেশ কুমারবু থাগৎচরি।”
ত্বিত অমদা স্পোর্তস মন্ত্রীনা হায়খি, “কয়াদা অঙকপা রেস অমনো অবিনাস সাবলে! পর্সনেল্ বেস্ত তাইমিং অমসুং নেস্নেল রেকোর্দ অমগা লোয়ননা #CWG2022দা স্তিপলচেজদা সিলভর লৌবা অসি চাউথোকচনীংঙাই ওইবা ৱাফম্নি! ঐখোয়না অদোমগী ফজবা মাইপাকপা অদু মীৎয়ং তাখি অমসুং ফিনিস লাইন ফাওবা ঐখোয়না থৱাই খুপাক্তা হাপখি! থাগৎপা ফোঙদোকচরি!”
প্রিয়ঙ্কাবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা শ্রী থাকুরনা ত্বিত তৌরকখি, “চহি অসিগী হৌরকপদা রেস ৱাকিং ৱর্ল্দ চেম্পিয়নসিপতা ভারতনা মাই পাকখিবা অদু হৌজিকসু নীংশিংলি অমসুং সি.দবল্যু.জি.দা মহাক্কী অহানবা মেদল লৌরকখিবগা লোয়ননা প্রিয়ঙ্কা নুঙ্ঙাইবা ফোঙ্দোকচরি পরিয়াঙ্কানা দিসিপ্লিন অসিদা ভারতকী মীংচৎ পুরকখি। প্রিয়ঙ্কাবু থাগৎচরি!”

Ministry of Youth Affairs and Sports
India clinches 14 medals including 4 Gold, 3 Silver and 7 Bronze on the day 9 of Commonwealth Games 2022
Vinesh Phogat, Ravi Dahiya and Naveen in wrestling and Bhavina Patel in para table tennis won gold medals
07 AUG 2022 1:45PM by PIB Delhi
Key Highlights:
• President Smt. Droupadi Murmu and Prime Minister Shri Narendra Modi congratulate medal winners for their extraordinary performance
• Congratulations Medal winners Shri Anurag Thakur says, this is an historic day
India won 14 more medals including four gold, three silver and seven bronze on day 9 of the Commonwealth Games 2022. Vinesh Phogat, Ravi Dahiya and Naveen in wrestling and Bhavina Patel in para table tennis won gold medals. Priyanka Goswami and Avinash Sable in athletics and men's lawn bowls team (men's fours) clinched silver medal. Pooja Gehlot, Pooja Sihag and Deepak Nehra in wrestling, Jaismine Lamboria, Rohit Tokas and Mohammad Hussamuddin in boxing and Sonalben Manubhai Patel in para table tennis won bronze medal. India’s medal tally reaches 40 with 13 gold, 11 silver and 16 bronze medals. President Smt. Droupadi Murmu, Prime Minister Shri Narendra Modi, Union Sports Minister Shri Anurag Thakur and Indians from all corner of the country congratulated medal winners for their achievements.
President Smt. Droupadi Murmu congratulated the medal winners. President congratulated Priyanka and tweeted, “Congratulations to Priyanka Goswami for winning silver in racewalking at Commonwealth Games. Becoming the first Indian woman to win a medal in race walking you have opened a new chapter of achievements. Your feat will inspire millions, especially our girls.”
In another tweet President said, “Congratulations to Avinash Sable for winning silver at #Steeplechase in #CommonwealthGames. You have been consistently raising your level of performance which is an inspiring aspect of your success. My best wishes to you for your future endeavours.”
Congratulating Bhavina President tweeted, “Tokyo Paralympics 2020 silver medallist, Bhavina Patel has made India proud again. Congratulations Bhavina for winning gold in Para Table Tennis at #CommonwealthGames. You epitomise the triumph of spirit over obstacles. People should draw inspiration from your example.”
In another tweet President said, “Congratulations to Rohit Tokas for winning bronze in boxing at #CommonwealthGames. You held your ground in a close bout, showing your firmness of resolve and fortitude. It is a praiseworthy performance from you.”
Wishing Sonalben President tweeted, “Congratulations to Sonalben Patel for winning bronze in Para Table Tennis at #CommonwealthGames. Sportspersons like you inspire people into believing that no physical limitations can subdue the indomitable spirit to excel. You are a source of inspiration for everyone.”
President also tweeted, “Congratulations to Deepak Nehra for winning bronze in wrestling at #CommonwealthGames. You have achieved high level of excellence at a very young age. Based on your promising debut, India looks forward to many glorious feats from you.”
Congratulating Mohammed Hussamuddin for winning bronze in boxing at Commonwealth Games President tweeted, “Your second consecutive CWG medal demonstrates your consistency & dedication. Your success will inspire many youngsters.”
Congratulating Pooja Sihag for winning bronze in wrestling at Commonwealth Games President tweeted, “You overcame odds to reach this level of international sporting excellence. Your grit and determination should inspire millions, including women.”
Congratulating Naveen President tweeted, “Heartiest congratulations to the very young and immensely talented Naveen for winning gold medal in wrestling at #CWG2022. This young man embodies a bold new India earning for itself a larger share of global glory. Well done, Naveen! You have miles to go and earn many accolades.”
Congratulating Vinesh President tweeted, “Heartiest congratulations & highest appreciation for Vinesh Phogat. She creates history by winning third consecutive gold in wrestling at #CWG2022.Vinesh enters Hall of Fame among all time wrestling greats with this victory. She is an icon inspiring millions, specially girls.”
Congratulating Ravi President tweeted, “Heartiest congratulations for an exceptional performance by Ravi Kumar Dahiya in winning the gold medal in wrestling #CommonwealthGames. Your commanding display and historic win shall be etched in the memory of sports lovers. You have brought glory to India. Keep it up.”
Wishing Pooja Gehlot President tweeted, “Heartiest congratulations to Pooja Gehlot for winning bronze medal in #CommonwealthGames. You have overcome major problems to excel at international competitive sports. Our youth, especially girls should seek inspiration from you.”
In another tweet President tweeted, “Congratulations to young boxer Jaismine Lamboria for winning bronze in her debut #CommonwealthGames. Your valiant fight and resilience have made India proud and are inspirational for our youth, specially the girls.”
Wishing lawn bowls team President tweeted, “Congratulations to Team India -Sunil Bahadur, Navneet Singh, Chandan Kumar Singh & Dinesh Kumar for winning silver in lawn bowls at #CWG2022. Along with the special performance by women's team, your excellent teamwork & success have opened new horizons for our young players.”
Prime Minister Shri Narendra Modi also congratulated all the medal winners. Congratulating Bhavina PM said in a tweet, “The remarkable @BhavinaOfficial gives us one more occasion to be proud! She wins the prestigious Gold medal in Para Table Tennis, her first CWG medal. I hope her achievements motivate India's youth to pursue Table Tennis. I wish Bhavina the very best for her upcoming endeavours.”
Congratulating Sonal PM tweeted, “When talent, temperament and tenacity combine, nothing is impossible. Sonal Patel has shown this in letter and spirit by winning a Bronze medal in Para Table Tennis. Congratulations to her. I pray that she continues to distinguish herself in the coming times. #Cheer4India”
Mohammad Hussamuddin is an excellent boxer who has succeeded in many sporting events. Powered by wonderful techniques and a spirit of resilience, this bright athlete wins a Bronze medal in the Men's 57kg event at Birmingham. Congrats to him. I wish him the very best.
Elated by the accomplishment of Rohit Tokas. I congratulate him on winning the Bronze medal in Boxing. His hardwork and perseverance have given great results. I hope he attains even more success in the coming times.
Pooja Sihag has made a mark for herself as a talented wrestler. She has overcome many challenges thanks to her never say die attitude. She has won a Bronze at the CWG 2022. Congratulations to her. I am confident she will keep making India proud in the times to come.
Another wrestler, another laurel for India! Glad that Deepak Nehra has won the Bronze medal in the CWG22 Freestyle Wrestling event. Deepak has displayed remarkable grit and commitment. My best wishes to him for his upcoming endeavours.
Congratulating Vinesh PM tweeted, “Today’s Gold medal won by @Phogat_Vinesh is very special. She is one of India’s most distinguished athletes and this is her third consecutive Gold in CWG. She personifies excellence and remarkable commitment to sports. Congratulations to her.”
Wishing Ravi PM tweeted, “He played like a champion and brings immense pride for our nation. Congratulations to the phenomenal @ravidahiya60 for winning a Gold at the Birmingham CWG. His success proves that no dream is too big if one is passionate and dedicated. #Cheer4India”
In another tweet PM said, “Congratulations to Pooja Gehlot on winning a Bronze medal in wrestling. She bravely fought throughout and demonstrated exceptional technical superiority through the games. All the best to her for her upcoming endeavours.”
Congratulating Jaismine PM tweeted, “Indian athletes at the CWG are excelling in different sports. Glad that Jaismine Lamboria has won a Bronze medal in Boxing. Her sporting success augurs well for the future of Indian boxing. May she keep attaining glory in the coming years.”
In another tweet Pm said, “Proud of Sunil Bahadur, Navneet Singh, Chandan Kumar Singh and Dinesh Kumar, who have won a Silver medal in Lawn Bowls. Their teamwork and tenacity are admirable. Best wishes to them for their future endeavours.”
More glory thanks to our wrestlers. Congratulations to Naveen Kumar for winning a Gold medal. His remarkable confidence and excellent technique have been on full display. Best wishes for his upcoming endeavours. #Cheer4India
Congratulating Priyanka, PM tweeted, “Congratulations to our national race walking champion Priyanka Goswami for winning the coveted Silver medal. By this medal, she has inspired many youngsters in India to take up this sport. May she keep scaling new heights of success in the times to come. #Cheer4India”
Union Minister Shri Anurag Thakur congratulated and wished all the medal winners. Shri Thakur tweeted; “What a steady rise to the top Ravi Dahiya! A Olympic silver last year topped with a CWG Gold in 2022, you are truly on a roll. Today's game where you picked up 8 points in just one go is proof of your superiority on the world stage. You make us proud!!”
Congratulating Vinesh Phogat Shri Thakur tweeted, “It's a hattrick!! Vinesh Phogat wins Gold for the third consecutive time at CWG. This is the first ever time an Indian woman athlete has bagged three consecutive gold medals in CWG. This is a historic day for India. I wish you on behalf of the entire nation.”
In another tweet Shri Thakur said, “Naveen's win personifies the spirit of #NewIndia. A debutant at CWG, 19-year-old Naveen fought his way through the competition to bag yet another Gold for India. His aggressive play in the finals marks the emergence of yet another star in Indian wrestling!”
Congratulating Pooja Sihag Sports Minister tweeted, “Congratulations Pooja Sihag on your first medal win at #CWG2022. The ease with which you picked up a 11-0 win to bag a bronze is indeed commendable. You've faced several personal setbacks recently, but today you fought back with the grit of a champion and made the nation proud! “
In another tweet Shri Thakur said, “Win rate: 100 per cent!! Deepak Nehra bags the 12th medal in wrestling for India. Congratulations Deepak on bagging a bronze in your first CWG. With this, India has won a medal in every wrestling category at #CWG2022. Here's a big round of applause for the entire contingent!!”
Congratulating Tokyo Paralympics Medalist Bhavina Patel, Shri Thakur tweeted, “Another 🥇 for India !! Tokyo Paralympic Silver medalist Bhavina Patel proves yet again that she's a class apart, as she bags India's only gold in Para TT at #CWG2022 in a game of superlative skill. A TOPS athlete, her consistent performances have been her hallmark.”
Congratulating Sonal Patel Shri Thakur tweeted, “It's a straight set win for Sonal Patel as she bags her first CWG medal. She has consistently won laurels for the country and with this bronze medal win she consolidates her place as one of India's leading Para TT players. Well done!!”
Wishing Bhavina Shri Thakur tweeted, “Another Gold for India !! Tokyo Paralympic Silver medalist Bhavina Patel proves yet again that she's a class apart, as she bags India's only gold in Para TT at #CWG2022 in a game of superlative skill. A TOPS athlete, her consistent performances have been her hallmark.”
Congratulating Jaismine Sports Minister tweeted, “So proud of our Indian athletes who are participating for the first time in CWG and bagging medals. Congratulations to Jaismine for winning a bronze for India in boxing on her maiden CWG participation and adding to the overall tally.”
In another tweet Shri Thakur added, “She was volleyball player but the Phogat sisters inspired her to take up wrestling. A decision that has led Pooja Gehlot to excel in the sport. Congratulations to her on her bronze medal winner at #CWG2022. This is the beginning of many successes!”
Congratulating lawn bowls team Shri Thakur tweeted, “Elated to see India winning medals in so many disciplines for the first time in CWG2022. While the women's lawn bowls team has led the way, the men's team has backed them up with a silver!! Congratulations Sunil Bahadur, Navneet Singh, Chandan Kumar Singh and Dinesh Kumar.”
In a tweet Sport Minister said, “What an amazing race Avinash Sable! Clinching a silver in Steeplechase at #CWG2022 with a personal best timing and a national record is a matter of pride! We watched your amazing triumph and held our breath till the finish line! Congratulations!”
Congratulating Priyanka Shri Thakur tweeted, “India's wins at the Race Walking World Championships earlier this year is still fresh in the memory and with her maiden medal in CWG, Priyanka Goswami has strengthened India's presence in the discipline. Congratulations Priyanka!”