Ministry of Youth Affairs and Sports
India wins 2 gold and 2 silver medals on day 5 of CWG 2022
After Lawn Bowls historic gold, India clinches gold in men’s table tennis, silver in badminton mixed and silver in weightlifting men’s 96kg
03 AUG 2022 11:20AM by PIB Delhi
Key Highlight:
• President Smt. Droupadi Murmu and Prime Minister Shri Narendra Modi congratulate players for their extraordinary performance
• Congratulating the players, Sports Minister Anurag Singh Thakur says it is fantastic performance by players in Commonwealth Games
India won 4 medals on day 5 of Commonwealth Games 2022 at Birmingham. After historic gold of Lawn Bowls team in women’s fours the men's table tennis team clinched the second gold medal of the day after beating Singapore 3-1 in the final. After that Weightlifter Vikas Thakur won a silver medal in the men's 96kg final and badminton mixed team won a silver medal after losing to Malaysia in the final. India’s medal tally reaches 13 with 5 golds, 5 silvers and 3 bronze medals. President Smt. Droupadi Murmu, Prime Minister Shri Narendra Modi, Union Sports Minister Shri Anurag Thakur and Indians from all corner of the country congratulated team for their achievement.
President Smt. Droupadi Murmu congratulated table tennis team for winning gold at CWG 2022. President tweeted, “Congratulations to Sathiyan Gnanasekaran, Sharath Kamal, Harmeet Desai and Sanil Shetty for winning the historic gold in table tennis at CWG 2022. They showed extraordinary skill and determination. They have won the heart of the nation. I am sure this feat will inspire our youth.”
Congratulating badminton team President tweeted, “Congratulations to the members of the Indian badminton team for winning the silver medal in the Mixed Team Event Commonwealth Games. The skills, team work and fighting spirit displayed by them are remarkable. I convey my appreciation to all the players.”
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Table Tennis team for winning gold medal, badminton team for winning silver medal and weightlifter Vikas Thakur for winning Silver Medal at the CWG 2022.
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated G. Sathiyan, Harmeet Desai, Sharat Kamal and Sanil Shetty for winning the Gold medal in Table Tennis. Prime Minister tweeted, "Great news in Table Tennis! Congratulations to the dynamic team of G. Sathiyan, Harmeet Desai, Sharat Kamal and Sanil Shetty for winning the Gold medal at the CWG. This team has set high benchmarks, be it in skill or determination. Best wishes for their future endeavours."
In a tweet the Prime Minister said; "Congratulations to the Indian badminton team of @srikidambi, @satwiksairaj, @buss_reddy, @lakshya_sen, @Shettychirag04, Treesa Jolly, Aakarshi Kashyap, @P9Ashwini, Gayatri Gopichand and @Pvsindhu1 for winning the silver medal in the Birmingham CWG. Proud of their accomplishment."
In another tweet PM said, “Badminton is among the most admired sports in India. The Silver medal in the CWG will go a long way in making the game even more popular and ensuring more people pursue it in the times to come.”
Congratulating weightlifter, Vikas Thakur for winning Silver Medal PM tweeted, “More glory at the CWG, this time due to Vikas Thakur, who wins a Silver in Weightlifting. Delighted by his success. His dedication to sports is commendable. Wishing him the very best for upcoming endeavours."
Sports Minister Shri Anurag Singh Thakur also congratulated medal winners. Shri Thakur tweeted, “Another magical GOLD Medal. A stellar show by the Indian Men’s Table Tennis team. Exhilarated by the way, our paddlers led by Sharath Kamal, G. Sathiyan and Harmeet Desai outclassed the formidable Singapore 3-1. We defended the crown successfully!”
In another tweet Shri Thakur said, “Indian Badminton Mixed Team displayed grit as they fought back to clinch silver #CWG2022!! Kudos to the comeback of Chirag & Satwik and Sindhu’s unerring confidence! Kidambi’s energetic game was a sports fan's treat. Treesa Jolly & Gayatri Pullela showed their fighting spirit!”
Congratulating Vikas Shri Thakur tweeted, “A fantastic performance by Vikas Thakur as he wins his 3rd Consecutive medal at the Commonwealth Games clinching a silver medal in Men's 96kg Final with a total lift of 346Kg! Snatch- 155kg, Clean & Jerk- 191kg.”
Click here for achievements of G. Sathiyan
Click here for achievements of Harmeet Desai
Click here for achievements of Sharat Kamal
Click here for achievements of Sanil Shetty
Click here for achievements of Vikas Thakur

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ভারতনা সি.দবল্যু.জি. ২০২২গী ৫নি চনবা নুমিৎতা গোল্দ ২ অমসুং সিলভর মেদল ২ লৌবা ঙমখ্রে
লোন বোল্সকী পুৱারী ওইরবা গোল্দগী মতুংদা ভারতনা নুপাগী তেবল তেনিসতা গোল্দ অমা, বেদমিন্তন মিক্সতা সিলভর অমা অমসুং নুপাগী কেজি ৯৬কী ৱেতলিফতিংদা সিলভর অমা লৌবা ঙমখি
03 AUG 2022 11:20AM by PIB Imphal
মরু ওইবা হাইলাইৎশিং:
• রাস্ত্রপতি, শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মু অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শান্নরোয়শিংদা মখোয়গী শীংথানীংঙাই ওইরবা পর্ফোরমেন্সকীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
• শান্নরোয়শিংবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা স্পোর্তস মন্ত্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা হায়খি কম্মনৱেল্থ গেমসতা শান্নরোয়শিংনা ফজরবা পর্ফোরমেন্স উৎখি
ভারতনা বর্মিংহমদা পাঙথোক্লিবা কম্মনৱেল্থ গেমস ২০২২গী ৫নি চনবা নুমিৎতা মেদল ৪ লৌবা ঙমখি। নুপী মরিগী লোন বোল্স তৌমনা পুৱারী ওইরবা গোল্দ অমা লৌরবা মতুংদা নুপাগী তেবল তেনিস তীমনা ফাইনেলদা সিঙ্গাপুরবু ৩-১দা মাইথিবা পীরম্লগা নুমিৎ অসিদা অনিশুবা গোল্দ মেদল লৌবা ঙমখি। ৱেতলিফতর বিকাস থাকুরনা নুপাগী কেজি ৯৬কী ফাইনেলদা সিলভর মেদল অমা লৌরবা মতুংদা বেদমিন্তন মিক্স তীমনা ফাইনেলদা মলেসিয়াগী মখুৎতা মাইথিহৌদুনা সিলভর মেদল লৌখি। ভারতকী মেদল তেল্লী অসি গোল্দ ৫, সিলভর ৫ অমসুং ব্রোঞ্জ মেদল ৩ লৌবা ঙমখিবগা লোয়ননা ১৪ শুখ্রে। রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মু, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী, কেন্দ্রগী স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুর অমসুং লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়াদা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা তীম অসিবু মখোয়গী মাইপাকপা অসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোক্নরক্লি।
রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুনা সি.দবল্যু.জি. ২০২২দা গোল্দ মেদল লৌরকপগীদমক তেবল তেনিস তীমবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “সাথিয়ান জ্ঞানসেকরন, হরমীত দেসাই, শরত কমল অমসুং সনীল শেত্তীনা সি.দবল্যু.জি. ২০২২দা তেবল তেনিসতা পুৱারী ওইরবা গোল্দ মেদল লৌরকপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মখোয়না থোইদোক হেন্দোকপা স্কিল অমসুং অখাং কনবা উৎখি। মখোয়না লৈবাক্কী থমোয় জয় তৌবা ঙমখি। মখোয়গী মাইপাক অসিনা ঐখোয়গী নহারোলশিংদা ইথিল পীগনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ।”
বেদমিন্তন তীমবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি, “মিক্স তীম ইভেন্ত কম্মনৱেল্থ গেমসতা সিলভর মেদল লৌরকপগীদমক ভারতকী বেদমিন্তন তীমগী মেম্বরশিংবু থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মখোয়না উৎখিবা স্কিল, তীম ৱার্ক অমসুং থৌনা অদু শীংথানীংঙাই ওই। ঐহাক্না শান্নরোয় পুম্নমকপু থাগৎলি।”
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সি.দবল্যু.জি. ২০২২দা তেবল তেনিস তীমনা গোল্দ মেদল লৌরকপা, বেদমিন্তন তীমনা সিলভর মেদল লৌরকপা অমসুং বিকাস থাকুরনা সিলভর মেদল লৌরকপদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেবল তেনিসকী ওইনা জি. সাথিয়ান, হরমীত দেসাই, শরত কমল অমসুং সনীল শেত্তীনা গোল্দ মেদল লৌরকপদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি, “তেবল তেনিসকী ওইনা নুংঙাইরবা পাউ! জি. সাথিয়ান, হরমীত দেসাই, শরত কমল অমসুং সনীল শেত্তীগী দাইনামিক ওইবা তীমবু সি.দবল্যু.জি.দা গোল্দ মেদল লৌরকপা ঙমখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। তীম অসিনা স্কিল নত্ত্রগা অখাং কনবদা ওইরবসু হেন্না ৱাংবা বেঞ্চমার্কশিং থমখি। মখোয়গী তুংগী পুন্সিদা মাইপাক্নবগীদমক ঐহাক্না য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।”
ত্বিত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ভারতকী বেদমিন্তন তীম @srikidambi, @satwiksairaj, @buss_reddy, @lakshya_sen, @Shettychirag04, তৃসা জোল্লী, আকার্সী কশ্যপ, @P9Ashwini, গায়ত্রি গোপিচান্দ অমসুং @Pvsindhu1না বর্মিংহম সি.দবল্যু.জি.দা সিলভর মেদল লৌরকপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। নখোয়গী মাইপাকপা অসিগীদমক চাউথোকচবা পোকই।”
অতোপ্পা ত্বিত অমদা পি.এম.না হায়খি, “বেদমিন্তন অসি ভারত্তা খ্বাইদগী পাম্নবা মশান্নশিংগী মরক্তা অমনি। সি.দবল্যু.জি.দা সিলভর মেদল লৌরকপা ঙম্বা অসিনা মশান্না অসিবু হেন্না পাম্নবা হেনগৎহনবদা অমসুং তুংলমচৎতা মীয়াম্না মসিবু হেন্না শান্ননীংনবগী ইথিল পীবদা চাউনা মতেং ওইরগনি।”
ৱেতলিফতর, বিকাস থাকুরনা সিলভর মেদল লৌরকপপু থাগৎলদুনা পি.এম.না ত্বিত তৌখি, “সি.দবল্যু.জি.দা হেন্না মাইপাকপা ঙম্লে, হন্দক্তি বিকাস থাকুরনা মরম ওইদুনা ৱেতলিফতিংদা সিলভর অমা ফংবা ঙমখি। মহাক্না স্পোর্তসতা কত্থোকপা অসি শীংথানীংঙাই ওই। মহাক্কী তুংগী পুন্সিদা মাইপাক্নবগীদমক য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।”
স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা মেদল লৌরকখ্রবশিংবু থাগৎখি। শ্রী থাকুরনা ত্বিত তৌখি, “অতোপ্পা ফজরবা ফোল্দ মেদল অমগা ফংবা ঙম্লে। ভারতকী নুপাগী তেবল তেনিস তীমনা ফজরবা শো অমা উৎখ্রে। শরত কমল, জি সাথিয়ান অমসুং হরমীত দেসাইনা লুচিংবা ঐখোয়গী পেদ্দলরশিংনা থাশিরবা সিঙ্গাপুরবু ৩-১দা মাইথিবা পীখিবগী মওং অদুদা অপেনবা পোকই। ঐখোয়না মাইপাক্না ঙম্লে!”
অতোপ্পা ত্বিত অমদা শ্রী থাকুরনা হায়খি, “ভারতকী বেদমিন্তন মিক্স তীমনা #CWG2022দা সিলভর ফংনবা হোৎনবদা অখাং কনবা মতৌ উৎখি!! চিরাগ অমসুং সতৱিক অমদি সিন্ধুগী হনবা লৈত্রবা থৌনা অদু অমুক হল্লকপা অদু থাগৎলি! কিদমবীগী ইনর্জেতিক গেম অদু স্পোর্তস পামজবা মীওইশিংনা অপেনবা পোকখি। তৃসা জোল্লী অমসুং গায়ত্রি পুল্লেলানা মখোয়গী থৌনা উৎখি!”
বিকাসপু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা শ্রী থাকুরনা ত্বিত তৌখি, “পুন্না কিজি ৩৪৬, স্নেৎচ – কেজি ১৫৫, ক্লীন এন্দ জর্ক – কেজি ১৯১ থাংগৎতুনা নুপাগী কেজি ৯৬কী ফাইনেলদা সিলভর মেদল অমা লৌদুনা কম্মনৱেল্থ গেমসতা থংন-থংননা মেদল ৩ লৌখিবা, বিকাস থাকুরনা ফজরবা পর্ফোরমেন্স উৎখি!!”
জি. সাথিয়ানগী মাইপাকপশিংগীদমক মসিদা নম্বীয়ু
হরমীত দেসাইগী মাইপাকখিবশিংগীদমক মসিদা নম্বীয়ু
শরত কমলগী মাইপাকখিবশিংগীদমক মসিদা নম্বীয়ু
সনীল শেত্তীগী মাইপাকখিবশিংগীদমক মসিদা নম্বীয়ু
বিকাস থাকুরগী মাইপাকখিবশিংগীদমক মসিদা নম্বীয়ু