সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
মনিপুরগী বিষ্ণুপুরদা দিব্যাঙ্গজন অমসুং সিনিয়র সিতিজেনশিংগীদমক ‘সামাজিক আধিকারিতা শিবির’ পাঙথোকখ্রে
01 AUG 2022 12:48PM by PIB Imphal
ঙসি বিষ্ণুপুর (মনিপুর)গী কিয়াম্বা নিংশিং শংলেন্দা মনিপুরগী সোসিএল ৱেল্ফিয়র বিভাগকী এ.এল.আই.এম.সি.ও. অমসুং দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন বিষ্ণুপুরগা খুৎশম্নদুনা দিপার্তমেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীজ (দি.পি.পি.দবল্যু.দি)না ভারত সরকারগী সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱরমেন্ত মন্ত্রালয়গী এ.দি.আই.পি. স্কিমগী মখাদা ‘দিব্যাঙ্গজন’দা অমসুং ‘রাস্ত্রিয় বয়োশ্রী য়োজনা’ (আর.ভি.ৱাই. স্কি,)গী মখাদা সিনিয়র সিতিজেনশিংদা এদশিং অমসুং এসিস্তেইব দিভাইসশিং য়েন্থোক্নবগীদমক ‘সামাজিক আধিকারিতা শিবির’ পাঙথোকখ্রে।
মনিপুর সরকারগী পব্লিক ৱার্কস দিপার্তমেন্ত, য়ুথ এফিয়র্স এন্দ স্পোর্তসকী মন্ত্রী শ্রী গোবিন্দাস কোন্থৌজম, মনিপুর সরকারগী এজুকেসন, লো এন্দ লেজিস্লেতিব এফিয়র্স মন্ত্রী, শ্রী থৌনাওজম বসন্তা কুমার সিংহ, মনিপুর সরকারগী সোসিএল ৱেল্ফিয়র, স্কিল, লেবর এন্দ এমপ্লোইমেন্ত অমসুং ওন্তপ্রিনোরশিপ, ফিশরিজকী মন্ত্রী শ্রী হৈখাম দিঙ্গো সিংহ অমসুং অতোপ্পা মফম অদুগী মীয়ামগী মীহুৎশিং অমসুং দিগ্নিতরীশিংনা মীথুংলেনশিং ওইনা লেংশিনখিবগা লোয়ননা সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱরমেন্তগীগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, কুমারি প্রতিমা ভৌমিকনা থৌরম অসিগী অথোইবা মীথুংলেন ওইনা লেংশিন্দুনা কেম্প অসি হৌদোকখি।
মীতিন অদুদা ৱা ঙাংলদুনা কেন্দ্রগী এম.ও.এস., কুমারি প্রতিমা ভৌমিক্না হায়খি মদুদি কেন্দ্র সরকারনা দিব্যাঙ্গজনবু মপাঙ্গল হাপ্নবগী মাইকৈদা চংশিনখি অমসুং ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী বিজন ‘সবকা সাথ সবকা বিকাস সবকা বিশ্বাস ওর সবকা প্রয়াস’ হায়বা অসিদা থবক পাইখৎলি। মহাক্কী মন্ত্রালয়না মাইপাকখিবা অমসুং পাইখৎখিবা থবকশিংগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রীনা মনিপুরগী রাজ্যদা ফন্দ লাখ ৭০গা লিশিং ৫৬ কাইথদুনা চাউরাক্না দিব্যাঙ্গজন ১১৮০দা স্কিল ত্রেনিং পীখি হায়না ফোঙদোকখি। মন্ত্রীনা রাজ্য সরকারদা রাজ্য অসিদা য়ু.দি.আই.দি. কার্দশিং পীবগী থবক খোঙজেল য়াংশিন্দুনা দিব্যাঙ্গজন্না সরকারগী স্কিমগী কান্নবা হেন্না ফংহন্নবা হায়খি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎকী ওইরিবা ফীভম অসি য়েংলগা বিভাগনা শেমখিবা এস.ও.পি. ঙাক্না চৎতুনা ব্লোক/পঞ্চায়তকী থাক্তা দিব্যাঙ্গজন ১৭০ অমসুং সিনিয়র সিতিজেন ১০২৯দা কেন্দ্র সরকারগী স্কিম অসিগী মখাদা লেম্না লুপা লাখ ১২৯.৯৮রোমগী ওইগদবা এদ অমসুং এসিস্তিব দিভাইস পুন্না ৫৭০৬ য়েন্থোক্লগনি।
ব্লোক্কী থাক্তা পাঙথোকপা এসেসমেন্ত কেম্পশিংদা রেজিস্তর তৌখিবশিংদা তাঙ্কক নাইবা মওং অমদা মশক খঙদোক্লবা দিব্যাঙ্গজন বেনিফিসরিশিংদা এসিস্তিব দিভাইস মখল কয়ামরুম য়েন্থোক্কনি, মসিদা ত্রাইসাইকল ০৮, হ্বীলচিয়র ৮২৭, ক্রুতচেস ৩১৬, ৱাকিং স্তিক্স ৮৪৯, রোল্লেতর ০৩, ৱাকর ৫০, স্মার্ত ফোন ২৪, স্মার্ত কেন ২৫, ব্রেল কিত ৪১, সি.পি. চিয়র ১৬, এম.এস.আই.ই.দি. কিত ২১, এ.দি.এল. কিত (লেপ্রোসীগী) লোয়ননা সেল ফোন ০১ অমসুং হিয়রিং এদ মেছিন ৬২৮ য়াওরি, সিনিয়র সিতিজেনশিংগী অতোপ্পা মরু ওইবা পোৎলমশিংদা ফুত কিবর য়ুনিত ৯৯, স্পাইনেল সপ্পোর্ত ৮৭, এল.এস. বেলত ৯০১, নী ব্রেসেস ৯৫৩, ৱাকিং স্তিক ৱিথ সীত ৪১, দেনচর ২৩৫, অনোপ ৪০২, সর্ভাইকেল কোলর ১১০ য়াওরি।
থৌরম অদুদা বিষ্ণুপুরগী দি.এম., মনিপুরগী সোসিএল ৱেল্ফিয়র দিপার্তমেন্তগী দিরেক্তর অমসুং এ.এল.আই.এম.সি.ও.গী মকোক থোংবা ওফিসরশিংসু শরুক য়াখি।

Ministry of Social Justice & Empowerment
‘Samajik Adhikarita Shivir’ for Divyangjan and Senior Citizens organized in Bishnupur, Manipur.
01 AUG 2022 12:48PM by PIB Delhi
A ‘Samajik Adhikarita Shivir’ for distribution of aids and assistive devices to ‘Divyangjan’ under the ADIP Scheme and Senior citizens under ‘Rashtriya Vayoshri Yojana’ (RVY Scheme) of the Ministry of Social Justice and Empowerment, Government of India was organized by the Department of Empowerment of Persons with Disabilities (DEPwD) in association with ALIMCO, Social Welfare Department, Manipur and District Administration Bishnupur today at Kyamba Ningshing Shanglan in Bishnupur (Manipur).
Ku. Pratima Bhoumik, Union Minister of State for Social Justice and Empowerment the Chief Guest of the function inaugurated the camp along side guests of honour Shri Govindas Konthoujam, Minister of Public Works Department, Youth Affair and Sports, Govt. of Manipur, Shri Thounaojam Basanta Kumar Singh, Minister of Education, Law and Legislative Affairs, Govt. of Manipur, Shri Heikham Dingo Singh, Minister of Social Welfare, Skill, Labour & Employment and Entrepreneurship, Fisheries, Govt. of Manipur and other local public representatives and dignitaries.
Addressing the gathering Ku. Pratima Bhoumik, Union MoS said that central government is committed towards the empowerment of Divyangjan and is working on the vision of hon’ble Prime Minister ‘Sabka Saath Sabka Vikas Sabka Vishwas aur Sabka Prayas’. Speaking over the achievement and work done by her ministry Union Minister of State informed that approx. 1180 divyangjan have been provided Skill Training by releasing 70 Lakh 56 Thousand fund in the state of Manipur. Minister also urged to the state government to expedite the work of issuing UDID cards in the state so that more Divyangjan can utilize the benefit of government scheme.
A total of 5706 aids and assistive devices worth Rs. 129.98 Lakh will be distributed free of cost under central Government Scheme to 170 Divyangjan and 1029 Senior Citizens at Block/Panchayat level by following the SOP prepared by the Department in view of COVID-19 Pandemic.
Different type of assistive devices which will be distributed among identified Divyangjan beneficiaries in a phase manner who were registered during assessment camps at Block Level which includes 08 Tricycle, 827 Wheelchairs, 316 Crutches, 849 Walking Sticks, 03 Rollators, 50 Walker, 24 Smart Phone, 25 Smart Cane, 41 Braille Kit, 16 C. P Chair, 21 MSIED Kit, 01 ADL Kit (for leprosy) with Cell phone and 628 Hearing Aid machines other major items for Sr. Citizens includes 99 Foot Care units, 87 Spinal Support, 901 LS Belt, 953 Knee Braces, 41 Walking Stick wit Seat, 235 Denture, 402 Spectacles, 110 Cervical collar
DM, Bishnupur, Director Social Welfare Department, Manipur and senior officers from ALIMCO were also present during the function.