নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা হয়েং চেন্নৈদা ৪৪শুবা চেস ওলিম্পিয়াদ হৌদোক্কনি
ভারতনা অহানবা ওইনা চেস ওলিম্পিয়াদকী য়ুম্বু ওইরি; ভারতনা কম্পিতিসন অসিদা হৌজিক ফাওবগী মশাগী খ্বাইদগী ফবা কন্তিঞ্জেন্ত পুথোক্কনি
27 JUL 2022 6:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হয়েং চেন্নৈগী জে.এল.এন. ইন্দোর স্তেদিয়মদা শীন-লাঙবা পুক্নিং হুবা থৌরম অমগা লোয়ননা ৪৪শুবা চেস ওলিম্পিয়াদ হৌদোক্কনি। য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরসু হয়েংদগী থৌরমদা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জুন ১৯, ২০২২দা নই দিল্লীগী ইন্দিরা গান্ধী নেস্নেল স্তেদিয়মদা খ্বাইদগী অহানবা চেস ওলিম্পিয়াদ তোর্চ রিলে হৌদোকখিবনি। তোর্চ অসিনা লৈবাক্কী আইকোনিক ওইবা মফম ৭৫দা নুমিৎ ৪০নিদা চৎখি অমসুং তোর্চ অসিবু স্বিতজর্লেন্দগী এফ.আই.দি.ই. ময়াই লোইশঙদা খুৎশিন্নদ্রিঙৈ মমাংদা মসিনা চাউরাকপা কিলোমীতর ২০,০০০ চত্তুনা মহাবলিপুরমদা লোইশিনখিবনি।
৪৪শুবা চেস ওলিম্পিয়াদ অসি জুলাই ২৮দগী ওগস্ত ৯, ২০২২ ফাওবা চেন্নৈদা পাংথোক্কনি। ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা চাংয়েংনবা, ইং ১৯২৭তগী শীন্দুনা লাক্লবা, অসি চহি ৩০গী মতুংদা এসিয়াদা অমসুং ভারতনা খ্বাইদগী অহানবা ওইনা য়ুম্বু ওইবনি। মসিদা লৈবাক ১৮৭না শরুক য়াদুনা, চেস ওলিম্পিয়াদ অমদা মী খ্বাইদগী য়াম্না শরুক য়াবা থৌরম ওইগনি। ভারতনা তীম ৬তা শান্নরোই ৩০গা লোয়নবা খ্বাইদগী চাউবা কন্তিঞ্জেন্ত পুথোক্কনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
PM to declare 44th Chess Olympiad open in Chennai tomorrow
Chess Olympiad is being hosted in India for the first time; India is fielding its biggest ever contingent in the Competition
27 JUL 2022 6:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will declare the 44th Chess Olympiad open in the grand inauguration programme being organised at JLN Indoor Stadium, Chennai tomorrow. Union Minister for Youth Affairs & Sports Shri Anurag Thakur will also grace the event.
Prime Minister had also launched the first-ever Chess Olympiad Torch Relay at the Indira Gandhi National Stadium in New Delhi on June 19, 2022. The torch travelled to 75 iconic locations in the country for over a period of 40 days, traversing close to 20,000 kilometres and culminating in Mahabalipuram, before heading over to the FIDE Headquarters, Switzerland.
The 44th Chess Olympiad is being held in Chennai from July 28 to August 9, 2022. The prestigious competition, which has been organised since 1927, is being hosted in India for the first time and in Asia after 30 years. With 187 countries participating, this will be the largest participation in any Chess Olympiad. India is also fielding its biggest ever contingent in the competition comprising 30 players across 6 teams.