Ministry of Women and Child Development
Ministry of Women and Child Development Invites Applications/Nominations for Nari Shakti Puraskar-2022
Awards to be Conferred to Individuals in Recognition of Their Service Towards the Cause of Women Empowerment, especially Vulnerable and Marginalized Women
Online Applications/Nominations Are Open Upto 31st October, 2022
22 JUL 2022 5:54PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development, Government of India has invited Applications/Nominations for the Nari Shakti Puraskar-2022. The applications/nominations for Nari Shakti Puraskar, 2022 will be accepted only through the designated website i.e. www.awards.gov.in.
All Applications/Nominations received upto 31st October, 2022 will be considered for Nari Shakti Puraskar for the year 2022.
Nari Shakti Puraskar 2022 will be conferred by the Ministry of Women and Child Development on the occasion of International Women’s Day i.e 8th March, 2023 to individuals in recognition of their service towards the cause of women empowerment, especially vulnerable and marginalized women.
For eligibility criteria and other details, the Guidelines for Nari Shakti Puraskar are available on the website of the Ministry of Women & Child Development https://wcd.nic.in/acts/guidelines-nari-shakti-puraskar-2022-onwards as well as the Applications/ Nominations portal i.e. www.awards.gov.in.

ମହିଳା ଓ ଶିଶୁ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନାରୀ ଶକ୍ତି ପୁରସ୍କାର-2022 ପାଇଁ ଆବେଦନ ପତ୍ର/ ନାମାଙ୍କନ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରୁଛି ମହିଳା ଏବଂ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏହି ପୁରସ୍କାର ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ, ବିଶେଷ ଭାବରେ ଆର୍ଥିକ ଅନଗ୍ରସର ଓ ସାଧାରଣ ସୁବିଧାରୁ ବଞ୍ଚିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ ସମ୍ମାନିତ କରିବା ପାଇଁ ଦିଆଯିବ
ଅନଲାଇନ୍ ଆବେଦନ ପତ୍ର/ ନାମାଙ୍କନ 31 ଅକ୍ଟୋବର, 2022 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପଠା ଯାଇପାରିବ
22 JUL 2022 5:54PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ମହିଳା ଏବଂ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ନାରୀ ଶକ୍ତି ପୁରସ୍କାର-2022 ପାଇଁ ଆବେଦନ / ନାମାଙ୍କନ ଆମନ୍ତ୍ରିତ କରାଯାଉଛି। ନାରୀ ଶକ୍ତି ପୁରସ୍କାର, 2022 ପାଇଁ ଆବେଦନ /ନାମାଙ୍କନ କେବଳ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ୱେବସାଇଟ୍ www.awards.gov.in.ମାଧ୍ୟମରେ ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ।
31 ଅକ୍ଟୋବର, 2022 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରାପ୍ତ ସମସ୍ତ ଆବେଦନ ପତ୍ର/ ନାମାଙ୍କନ ଉପରେ ବର୍ଷ 2022 ପାଇଁ ନାରୀ ଶକ୍ତି ପୁରସ୍କାର ପାଇଁ ବିଚାର କରାଯିବ।
ନାରୀ ଶକ୍ତି ପୁରସ୍କାର-2022 ମହିଳା ଏବଂ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ବାରା ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମହିଳା ଦିବସ ଅବସରରେ ଅର୍ଥାତ୍ 8 ମାର୍ଚ୍ଚ 2023 ରେ ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ, ବିଶେଷ ଭାବରେ ଆର୍ଥିକ ଅନଗ୍ରସର ଏବଂ ସାଧାରଣ ସୁବିଧାରୁ ବଞ୍ଚିତ ଥିବା ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ କାମ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ ସମ୍ମାନିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ।
ଯୋଗ୍ୟତା ମାନଦଣ୍ଡ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ବିବରଣୀ ପାଇଁ, ନାରୀ ଶକ୍ତି ପୁରସ୍କାର ନିମନ୍ତେ ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ମହିଳା ଏବଂ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ୱେବସାଇଟ୍ https://wcd.nic.in/acts/guidelines-nari-shakti-puraskar-2022-onwards ରେ ଏବଂ ଆବେଦନ /ନାମାଙ୍କନ ପୋର୍ଟାଲ୍ www.awards.gov.in ରେ ଉପଲବ୍ଧ ରହିଛି।