য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পেরামিলিতরী ফোর্সশিংদা অগ্নিভীরশিংগী রিজর্বেসন
20 JUL 2022 5:01PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্স অমসুং অসাম রাইফল্সতা কন্সতেবল (জেনরেল দ্যুতী) নৎত্রগা রাইফলমেন চঙবদা এক্স-অগ্নিভীরশিংগীদমক ১০%গী অহাংবা মফম পীনবগীদমক ইন-প্রিন্সিপল অমগী অয়াবা পীখ্রে। চহি কোমথোকপা অমসুং ফিজিকেল ইফিসেন্সী তেস্ততগী য়াওদবসু য়াহল্লগনি।
লৈঙাক্কী পাউতাক/য়াথংগী মতুং ইন্না, হৌজিক-হৌজিক সি.এ.পি.এফ./এ.আর.দা লৈরিবা রিজর্বেসনশিং মখাদা পীরিঃ
Direct Recruitment
সেদ্যুল কাস্ত (এস.সি.)
১৫%
সেদ্যুল ত্রাইব (এস.তি.)
৭.৫%
অতোপ্পা বেকৱার্দ ক্লাস (ও.বি.সি.)
২৭%
একনোমিকেল্লী ৱিকর সেক্সন (ই.দব্ল্যু.এস.)
তাং ৩১.০১.২০১৯দা থোকখিবা দি.ও.পি.&তি.গী ও.এম.গী মতুং ইন্না এস.সি., এস.তি., অমসুং ও.বি.সি.গী রিজর্বেসন্দা চন্দবা ই.দব্ল্যু.এস.দা চনবা মীওইশিংদা ভারত সরকারগী সিভিল পোস্ত নৎত্রগা সর্ভিসতা দাইরেক্ত রিক্রুৎমেন্ততা ১০% ফম খাকপা।
এক্স-সর্বিস্মেন
তাং ০৪.১০.২০১২দা থোকখিবা দি.ও.পি.&তি.গী ও.এম.গী মতুং ইন্না পেরা-মিলিতরী ফোর্সশিংদা এসিস্তেন্ত কম্মান্দেন্ত থাক ফাওবগী পোস্ততা ১০%গী অহাংবা ফম খাকপা।
১০% হোরাইজোন্তেল রিজর্বেসন অসি এক্স-অগ্নিভীরশিংদা কন্সতেবল (জিদি)/রাইফলমেনগী পোস্ততা এক্স-অগ্নিভীরগী অহানবা বেৎচনা দিফেন্স ফোর্সশিংদা চহি মরিগী থবক মতম লোইদুনা রিক্রুৎমেন্ত লৌবা য়াবা মতমদা পীনবা ৱারেপ লৌরে।
ৱাফম অসি গৃহ মন্ত্রালয়গী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী নিত্যানন্দ রাইনা রাজ্য সভাদা হংবা ৱাহং অমদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Home Affairs
RESERVATION FOR AGNIVEERS IN PARAMILITARY FORCES
20 JUL 2022 5:01PM by PIB Delhi
An in-principle approval has been given for reservation of 10% of vacancies for ex-Agniveers in the recruitment to the post of Constable (General Duty)/Rifleman in the Central Armed Police Forces and Assam Rifles. Relaxation in upper age limit and exemption from the Physical Efficiency Test will also be given.
As per Government instructions/orders, the details of existing reservations in CAPFs/ARs are as under:
Direct Recruitment
Scheduled Castes (SCs)
15%
Scheduled Tribes (STs)
7.5%
Other Backward Classes (OBCs)
27%
Economically Weaker Sections (EWSs)
10% reservation in direct recruitment in civil posts and services in Government of India to the persons belonging to EWSs who are not covered under the scheme of reservation for SCs, STs & OBCs as per DoP&T’s OM dated 31.01.2019.
Ex-servicemen
10% of the vacancies in the posts upto of the level of the Assistant Commandant in all para-military forces as per DoP&T notification dated 04.10.2012.
10% horizontal reservation is decided to be given to Ex-Agniveers for the post of Constable(GD)/Rifleman when the first batch of Ex-Agniveers is available for recruitment after completing engagement period of four years in Defence Forces.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Rajya Sabha today.