প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জুন ২৩দা বনিজ্যা ভাবন শঙ্গাগনি অমসুং নিরয়াত পোর্তেল হৌদোক্কনি
22 JUN 2022 3:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ২৩, ২০২২গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিগী নৌবা শাবা বিল্দিং ‘বনিজ্যা ভাবন’ শঙ্গাগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা পোর্তেল নিরয়াত(নেসনেল ইম্পোর্ত-এক্সপোর্ত রেকোর্দ ফোর ইয়ারলি এনালাইসিস ওফ ত্রেদ) হাংদোক্কনি। পোর্তেল অসি মরী লৈনবা মীওইশিংনা ভারতকী মপান লৈবাক্কী ললোন-ইতিক্কা মরী লৈনবা দরকার ওইবা ই-পাউশিং লৌনবা শেম্বা প্লেতফোর্ম অমনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
ইন্দিয়া গেৎ ময়াদা শাবা বনিজ্যা ভাবন অসি ইনর্জি লিক্না শীজিন্ননবা অখন্নবা মীৎয়েং থমদুনা শাবা স্মার্দ বিল্দিং অমনি। বিল্দিং অসি মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা দিপার্তমেন্ত অনি হায়বদি কম্মর্স দিপার্তমেন্ত অমসুং প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রি এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ(দি পি আই আই তি)দিপার্তমেন্তনা অপুনবা অমসুং অনৌবা মতমগা চুনবা ওফিস কমপ্লেক্স ওইনা শীজিন্নগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Vanijya Bhawan and launch NIRYAT portal on 23rd June
22 JUN 2022 3:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the new premises of the Ministry of Commerce and Industry - ‘Vanijya Bhawan’ - on 23rd June 2022, at 10:30 AM. During the Programme, Prime Minister will also launch a new portal - NIRYAT (National Import-Export Record for Yearly Analysis of Trade) - which is developed as a one stop platform for stakeholders to get all necessary information related to India’s foreign trade. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
Constructed near India Gate, the Vanijya Bhawan is designed as a smart building which incorporates the principles of sustainable architecture with a special focus on energy saving. It will serve as an integrated and modern office complex that will be used by the two Departments under the Ministry i.e. Department of Commerce and Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT).