Prime Minister's Office
PM Inaugurates the Centre for Brain Research and lays the foundation Stone for Bagchi Parthasarathy Multispeciality Hospital at IISc Bengaluru
20 JUN 2022 2:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today inaugurated the Centre for Brain Research and laid the foundation Stone for Bagchi Parthasarathy Multispeciality Hospital at IISc Bengaluru.
The Prime Minister tweeted:
“Glad to inaugurate the Centre for Brain Research at @iiscbangalore. The joy is greater because I also had the honour of laying the foundation stone for this project. This Centre will be at the forefront of research on how to manage brain related disorders.”
“At a time when every nation must give topmost importance to healthcare, efforts like the Bagchi Parthasarathy Multispeciality Hospital assume great importance. In the times to come, it will strengthen healthcare capacities and encourage pioneering research in the sector.”
The Centre for Brain Research is developed as a one of its kind research facility and focuses on conducting vital research to provide evidence based public health interventions to manage age-related brain disorders. 832 bedded Bagchi Parthasarathy Multispeciality Hospital will be developed in the campus of IISc Bengaluru and will help integrate science, engineering and medicine at the prestigious institute. It will provide major push to clinical research in the country and will work towards finding innovative solutions that will help in improvement of healthcare services in the country.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না আই.আই.এস.সি. বেঙ্গলুরুদা সেন্তর ফোর ব্রেন রিসর্চ শঙ্গাখ্রে অমসুং বাগচি পার্থসার্থী মল্তিস্পেসিয়েলিতী হোস্পিতালগীদমক্তা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
20 JUN 2022 2:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি আই.আই.এস.সি. বেঙ্গলুরুদা সেন্তর ফোর ব্রেন রিসর্চ শঙ্গাখি অমসুং বাগচি পার্থসার্থী মল্তিস্পেসিয়েলিতী হোস্পিতালগীদমক্তা উরেপ-উয়ুং তমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বীত তৌরকখি:
“@iiscbangalore দা সেন্তর ফোর ব্রেন রিসর্চ শঙ্গাবদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই। মসিদা ঐহাক্না অমুক্কসু হেন্না নুংঙাইরিবসিগী মরমদি ঐহাক্না মসিগী প্রোজেক্ত অসিগীদমক্তা উরেপ-উয়ুং তম্বগী কুদোংচাবা অদুসু ফংখি। মসিগী সেন্তর অসিনা ব্রেনগা মরী লৈনবা দিসওর্দরশিং অদুবু করম্না য়েংশিনগনি হায়বগী মতাংদা রিসর্চ তৌবদা মাংজিল থারগনি।”
লৈবাক খুদিংমক্না হেল্থকিয়রদা খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইবা পীগদবা মতম অসিদা, বাগচি পার্থসার্থী মল্তিস্পেসিয়েলিতী হোসপিতালগুম্বা পাইখৎলক্লিবা থবকশিং অসিনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরগনি। লাক্কদবা মতমশিংদা, মসিনা হেল্থকিয়রগী মতিক-মগুন হেনগৎহল্লগনি অমসুং সেক্তর অসিদা রিসর্চ হৌদোকপদা পুক্নিং থৌগৎলগনি।”
সেন্তর ফোর ব্রেন রিসর্চ অসি অসিগুম্বা মখলগী অমত্তা ঙাইরবা রিসর্চ ফেসিলিতী অমা ওইনা দেবেলপ তৌখি অমসুং চহিগা মরী লৈনবা ব্রেনগী দিসওর্দরশিং য়েংশিন্নবা খুদম-চাংদমদা য়ুমফম ওইবা পব্লিক হেল্থ ইন্তর্ভেন্সনশিং পীনবা য়াম্না মরু ওইবা রিসর্চ পাংথোকপদা মীয়েং থম্লি। ফমুং ৮৩২ লৈবা বাগচি পার্থসার্থী মল্তিস্পেসিয়েলিতী হোসপিতাল অসি আই.আই.এস.সি. বেঙ্গলুরুগী কেমপসতা দেবেলপ তৌরগনি অমসুং মসিনা ইন্সতিত্যুত অসিদা সাইন্স, ইঞ্জিনীয়রিং অমসুং মেদিসিন ইন্তিগ্রেত তৌবদা মতেং পাংগনি। মসিনা লৈবাক অসিদা ক্লিনিকেল রিসর্চতা য়াম্না চাউনা ইনোৎ হাপ্লগনি অমসুং লৈবাক অসিদা হেল্থকিয়র সার্বিসশিং ফগৎহনবদা মতেং পাংগদবা অনৌবা মখলগী পাম্বৈশিং পুথোকপগ মাইকৈদা থবক তৌগনি।