পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
লৈঙাক্না রিমোৎ এরিয়া আর.ও.শিং য়াওনা রিতেল আউতলেৎ পুম্নমক কোনশিন্দুনা য়ুনিভর্সেল সর্ভিস ওব্লিগেসনগী ঙমখৈ পাকথোক চাউথোকহল্লে
মসিনা কৈথেলদা হেন্না থাক ৱাংবা কস্তমর সর্ভিস ফংহল্লগনি
17 JUN 2022 2:03PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্না ফ্যুল রিতেল বিজিনেস্তা লনাই সেক্তর হেন্না চাউনা য়াওহন্নবগী পান্দম অমগা লোয়ননা ৮.১১.২০১৯দা রিজোলুসন অমা থোক্তুনা ত্রান্সপোর্তেসন ফ্যুল লৈবা য়োনবগী ওথোরাইজেসন পীবগী ক্রাইতেরিয়াদা কোমথোকখি‍। মদুগা লোয়ননা হায়রিবা এন্তিতীশিং অসিনা মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা রিতেল আউতলেৎশিং (আর.ও.) লিংখৎহনখি‍।
রিমোৎ এরিয়া আর.ও.শিংগীদমক্তা ওথোরাইজ তৌরবা এন্তিতীশিং অসিনা য়ুনিভর্সেল সর্ভিস ওব্লিগেসন (য়ু.এস.ও.)গী পরিংদা কঞ্জ্যুমরশিংদা ক্বালিতী লৈনা অপনবা লৈহন্দনা থাউ ফংহনবা হায়বসি লৈঙাক অসিনা হোৎনদুনা লাকখিবা অমনি‍।
হায়রিবা য়ু.এস.ও.শিং অসিদা য়াওরিবশিংদি:- অপীবা থবক তৌবগী মতম অমসুং অপীবা ক্বালিতী অমসুং চাং কায়হন্দনা এম.এস. অমসুং ঐচ.এস.দি.গী সপ্লাই কায়হন্দনা থমবা; কেন্দ্র লৈঙাক্না পীরিবা খ্বাইদগী তঙায় ফদনা থমগদবা ফেসিলিতীশিং ফংহনবা; মতম মতমগী মতুং ইন্না কেন্দ্র লৈঙাক্না পীরিবা তঙাই ফদনা থমগদবা ইনভেন্তরীগী চাং থমবা; মীওই অমদা হেক্তা মরম চাবা মতমগী মনুংদা খেন্নবা থমদনা লাক্লিবা দিমান্দ অদুগী সর্ভিস ফথহনবা অমসুং কস্তমরশিংদা মরম চাবা মমলদা থাউ ফংহনবা হায়বসিনি‍।
লৈঙাক অসিনা হৌজিক্তি রিমোৎ এরিয়া আর.ও.শিং য়াওনা আর.ও. পুম্নমক কোনশিন্দুনা য়ু.এস.ও.গী ঙমখৈ পাকথোক চাউথোকহল্লে‍। হৌজিক্তি ওথোরাইজ তৌরবা এন্তিতীশিংনা রিতেল আউতলেৎ খুদিংমক্তা রিতেল কঞ্জ্যুমর খুদিংমক্তা য়ু.এস.ও. অসি শুকশোয় শোয়হন্দনা ফংহনগদবনি‍। মসি কৈথেলদা হেক্কা থাক ৱাংবা কস্তমর সর্ভিস ফংহন্নবা অমদি য়ু.এস.ও.গী পথাপ ইনববু কৈথেলগী মচৎকী শরুক অমা ওইহন্নবগীদমক পায়খৎপনি‍।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Government expands the horizon of Universal Service Obligation by including all Retail Outlets including Remote Area Ros;
This will ensure higher level of customer services in the market
17 JUN 2022 2:03PM by PIB Delhi
The Government of India had relaxed the criteria for grant of authorization for marketing of transportation fuel by issuing Resolution dated 8.11.2019, with an objective to ensure greater participation of private sector in the fuel retail business. Simultaneously, it also ensured setting up Retail outlets (ROs) in Remote Areas by these entities.
It has been an endeavor of the Government that for Remote area ROs the authorized entities provide quality and uninterrupted fuel supply services to the consumers by way of Universal Service Obligation (USO).
These USO include: - maintaining supplies of MS and HSD throughout the specified working hours and of specified quality and quantity; making available minimum facilities as specified by the Central Government; maintaining minimum inventory levels of MS and HSD as specified by the Central Government from time to time; providing services to any person on demand within a reasonable period of time and on non-discriminatory basis and ensuring availability of fuel to the customers at reasonable prices.
The Government has now expanded the horizon of USO by including all ROs including Remote Area ROs under their ambit. Now the Authorized entities have been obligated to extend the USO to all the retail consumers at all the retail Outlets. This has been done with an objective to ensure higher level of customer services in the market and to ensure that adherence to the USO forms a part of the market discipline.