প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফিজিৰ শ্ৰী সত্য সাই সঞ্জীৱনী চিকিৎসালয়ৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
"এই চিকিৎসালয়খন দুয়োখন দেশৰ মাজত পাৰস্পৰিক সম্পৰ্কৰ প্ৰতীক আৰু ভাৰত আৰু ফিজিৰ অংশীদাৰী ভ্ৰমণৰ আন এটা অধ্যায়"
"শিশুসকলৰ বাবে হৃদযন্ত্ৰৰ এই চিকিৎসালয়খন কেৱল ফিজিতে নহয়, সমগ্ৰ দক্ষিণ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত এনে ধৰণৰ এক অনন্য চিকিৎসালয়"
"সত্য সাই বাবাই আধ্যাত্মিকতাক ৰীতি-নীতিৰ পৰা মুক্ত কৰিছিল আৰু ইয়াক জনসাধাৰণৰ কল্যাণৰ সৈতে সংযুক্ত কৰিছিল"
"মই এইটো মোৰ সৌভাগ্য বুলি বিবেচনা কৰোঁ যে মই সত্য সাই বাবাৰ নিৰন্তৰ আশীৰ্বাদ লাভ কৰিছো আৰু আজিও ইয়াক গ্ৰহণ কৰি আছোঁ"
"ভাৰত-ফিজি সম্পৰ্ক দুয়োখন দেশৰ মাজত পাৰস্পৰিক সন্মান আৰু জনসাধাৰণৰ মাজত শক্তিশালী সম্পৰ্কৰ ওপৰত আধাৰিত"
27 APR 2022 12:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি এক ভিডিঅ' বাৰ্তাৰ জৰিয়তে ফিজিৰ শ্ৰী সত্য সাই সঞ্জীৱনী চিকিৎসালয়ৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত ভাষণ দিয়ে।
এই উপলক্ষে ভাষণ ত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ফিজিৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ফিজিৰ জনসাধাৰণক চিকিৎসালয়খনৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, চিকিৎসালয়খন দুয়োখন দেশৰ মাজত পাৰস্পৰিক সম্পৰ্কৰ প্ৰতীক আৰু ভাৰত আৰু ফিজিৰ যুটীয়া যাত্ৰাৰ আন এক অধ্যায়। তেওঁ কৈছিল যে শিশুসকলৰ বাবে এই হৃদযন্ত্ৰৰ চিকিৎসালয়খন কেৱল ফিজিতে নহয়, সমগ্ৰ দক্ষিণ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলতো ইয়াৰ ধৰণৰ এক অনন্য চিকিৎসালয়। "যি অঞ্চলত কাৰ্ডিওভাস্কুলাৰ ৰোগ এক ডাঙৰ প্ৰত্যাহ্বান, এই চিকিৎসালয়খন হাজাৰ হাজাৰ শিশুক নতুন জীৱন দিয়াৰ এক মাধ্যম হৈ পৰিব। তেওঁ লগতে সন্তুষ্টি ব্যক্ত কৰে যে কেৱল শিশুৱেই বিশ্বমানৰ চিকিৎসা লাভ নকৰে, সকলো ধৰণৰ অস্ত্ৰোপচাৰ বিনামূলীয়াকৈ কৰা হ'ব। শ্ৰী মোদীয়ে ফিজিৰ চাই প্ৰেম ফাউণ্ডেচন, ফিজি চৰকাৰ আৰু ভাৰতৰ শিশুসকলৰ বাবে শ্ৰী সত্য চাই সঞ্জীৱনী হৃদয় চিকিৎসালয়ক প্ৰশংসা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোডীয়ে ব্ৰহ্মালিন শ্ৰী সত্য সাই বাবাৰ ওচৰত নমস্কাৰ জনাইছে, যাৰ মানৱ সেৱা প্ৰকল্পটো এক বিশাল বট গছলৈ বিকশিত হৈছে আৰু সমগ্ৰ মানৱজাতিৰ সেৱা কৰি আছে। "শ্ৰী সত্য সাই বাবাই আধ্যাত্মিকতাক ৰীতি-নীতিৰ পৰা মুক্ত কৰিছিল আৰু ইয়াক জনসাধাৰণৰ কল্যাণৰ সৈতে সংযুক্ত কৰিছিল। শিক্ষা, স্বাস্থ্য, দৰিদ্ৰ আৰু দুখীয়া সকলৰ বাবে তেওঁৰ কামে আজিও আমাক অনুপ্ৰাণিত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে গুজৰাটত ভূমিকম্পৰ সময়ত চাই ভক্তসকলৰ সেৱাৰ কথাও স্মৰণ কৰে। "মই এইটো মোৰ সৌভাগ্য বুলি বিবেচনা কৰোঁ যে মই সত্য সাই বাবাৰ নিৰন্তৰ আশীৰ্বাদ লাভ কৰিছো আৰু আজিও ইয়াক গ্ৰহণ কৰি আছো।"
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে ভাৰত-ফিজি সম্পৰ্কৰ অংশীদাৰী ঐতিহ্য মানৱতাৰ সেৱাৰ ভাৱনাৰ ওপৰত আধাৰিত। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, এই মূল্যবোধৰ আধাৰত ভাৰতে মহামাৰীৰ সময়ত নিজৰ দায়বদ্ধতা পালন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। "আমি প্ৰায় ১০০ খন দেশক ১৫০ খন দেশক ঔষধ আৰু প্ৰায় ১০০ নিযুত ভেকছিন প্ৰদান কৰিছো। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, এনে প্ৰচেষ্টাত ফিজিক সদায় অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুয়োখন দেশৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ গভীৰতা সম্পৰ্কে আলোচনা অব্যাহত ৰাখিছে। "দুয়োখন দেশক পৃথক কৰা বিশাল মহাসাগৰ ৰক্ষা কৰা স্বত্বেও আমাৰ সংস্কৃতিয়ে আমাক সংযুক্ত কৰি ৰাখিছে আৰু আমাৰ সম্পৰ্ক দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ মাজত পাৰস্পৰিক সন্মান আৰু শক্তিশালী পাৰস্পৰিক সম্পৰ্কৰ ওপৰত আধাৰিত। তেওঁ ফিজিৰ আৰ্থ-সামাজিক বিকাশত অৰিহণা যোগোৱাৰ সুযোগ লাভ কৰা ভাৰতৰ বিশেষাধিকাৰৰ কথা স্বীকাৰ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ফিজিৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ফ্ৰেংক বাইনিমাৰামাক জন্মদিনৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে আশা ব্যক্ত কৰে যে ভৱিষ্যতে শ্ৰী ফ্ৰেংক বাইনিমাৰামাৰ নেতৃত্বত দুয়োখন দেশৰ মাজৰ সম্পৰ্ক অধিক শক্তিশালী হ'ব।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses at the opening of Sri Sathya Sai Sanjeevani Hospital, Fiji
“The Hospital is a symbol of the relationship between the two countries, another chapter in the shared journey of India and Fiji”
“The Children’s Heart Hospital is one of its kind not only in Fiji but in the entire South Pacific region”
“Sathya Sai Baba freed spiritualism from rituals and linked it with people’s welfare”
“I consider it my great fortune that I got the constant blessings of Sathya Sai Baba and am getting them even today”
“India-Fiji relations are based on mutual respect and strong people to people ties”
27 APR 2022 12:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi, addressed at the opening of Shri Sri Sathya Sai Sanjeevani Hospital in Fiji today via a video message.
Speaking on the occasion, the Prime Minster thanked the Prime Minister of Fiji and People of Fiji for the hospital and said that the hospital is a symbol of the relationship between the two countries, another chapter in the shared journey of India and Fiji. The Children’s Heart Hospital is one of its kind not only in Fiji but in the entire South Pacific region. The Prime Minister said “for region, where heart related diseases are major challenge, this hospital will be a way of giving new life to thousands of children.” He also expressed satisfaction that not only the children will get world-class treatment but all surgeries will be done free of cost and for that he appreciated Sai Prem Foundation, Fiji, Government of Fiji and Shri Sathya Sai Sanjivini Children’s Heart Hospital of India.
The Prime Minister bowed to Brahmleen Sri Sathya Sai Baba whose sapling of human service has grown into a huge banyan tree, serving entire humanity. The Prime Minister recalled that “Sri Sathya Sai Baba freed spiritualism from rituals and linked it with people’s welfare. His work in the areas of education, health, for poor and deprived inspires us even today.” Shri Modi also remembered the services of the Sai devotees during the time of Gujarat earthquake. The Prime Minister said “I consider it my great fortune that I got the constant blessings of Sahtya Sai Baba and am getting it even today.”
The Prime Minister said that the shared legacy of India Fiji relation is based the sense of service of humanity. India could fulfil its obligations during the pandemic based on these values as we could provide medicines to 150 countries and about 100 million vaccines to about 100 countries. Fiji has always been prioritized in such efforts, he said.
The Prime Minister continued to dwell on the depth of relationship between the two countries. He said despite the vast ocean separating the two countries, our culture has kept us connected and our relations are based on mutual respect and strong people to people ties. He acknowledged the privilege of India getting opportunities to contribute in the socio-economic development of Fiji.
Prime Minister Modi greeted the Prime Minister Frank Bainimarama of Fiji on his birthday today and expressed the hope that under his leadership, the relationship between the two countries will continue to get stronger.