প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩ জুনত উত্তৰ প্ৰদেশলৈ যাব প্ৰধানমন্ত্ৰী
লক্ষ্ণৌত ৮০,০০০কোটিৰো অধিক টকা পৰিমাণৰ ১৪০৬টা প্ৰকল্পৰ ‘ভূমি পূজন সমাৰোহ @৩.০’-ত অংশ গ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
কানপুৰৰ পৰৌনখ গাঁৱত এক সমাৱেশ সম্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
02 JUN 2022 3:11PM by PIB Guwahati
অহা ৩ জুন, ২০২২ তাৰিখে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব। সেইদিনা দিনৰ ১১ বজাত তেওঁ লক্ষ্ণৌৰ ইন্দিৰা গান্ধী প্ৰতিষ্ঠানত অনুষ্ঠিতব্য উত্তৰ প্ৰদেশ বিনিয়োগকাৰী শীৰ্ষ সন্মিলনৰ ‘ভূমি-পূজন সমাৰোহ ৩.০’-ত উপস্থিত থাকিব। দুপৰীয়া প্ৰায় ১.৪৫ বজাত তেওঁ মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী ৰামনাথ কোৱিন্দৰ সৈতে পথ্ৰী মাতা মন্দিৰ দৰ্শনৰ উদ্দেশ্যে কানপুৰৰ পৰৌনখ গাঁৱত উপস্থিত হ’বগৈ। দিনৰ প্ৰায় ২ বজাত তেওঁলোকে ড০ বি আৰ আম্বেডকাৰ ভৱন দৰ্শন কৰাৰ পিচত ২.১৫ বজাত তেওঁলোক ‘মিলন কেন্দ্ৰ’লৈ যাব। এয়া হৈছে মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতিৰ পৈতিক গৃহ ভৱন। ৰাজহুৱা ব্যৱহাৰৰ কাৰণে উচৰ্গা কৰা এই ভৱনটো ইতিমধ্যে সমূহীয়া কেন্দ্ৰ(মিলন কেন্দ্ৰ) হিচাপে গঢ়ি তোলা হৈছে। ইয়াৰ পিচত প্ৰায় ২.৩০ বজাত তেওঁলোকে এখন জন সমাৱেশত অংশ গ্ৰহণ কৰিব।
ভূমি পূজন সমাৰোহত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৮০,০০০ কোটিৰো অধিক টকা বিনিয়োগযুক্ত ১৪০৬টা প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। কৃষি আৰু আনুষংগিক খণ্ড, তথ্য প্ৰযুক্তি তথা ইলেক্ট্ৰনিক্স, এমএছএমই, উত্পাদন, নৱীকৰণযোগ্য শক্তি, ঔষধ, পৰ্যটন, প্ৰতিৰক্ষা তথা এৰ’স্পেচ, হস্ত তাঁত আৰু বস্ত্ৰশিল্পকে ধৰি বিভিন্ন খণ্ডৰ প্ৰকল্প ইয়াত সামৰি লোৱা হৈছে। দেশৰ শীৰ্ষ স্থানীয় উদ্যোগপতিসকলে এই সমাৰোহত অংশগ্ৰহণ কৰিব।
স্মৰ্তব্য যে, ২০১৮ চনৰ ২১ আৰু ২২ ফেব্ৰুৱাৰীত ‘উত্তৰ প্ৰদেশ বিনিয়োগকৰ্তা শীৰ্ষ সন্মিলন’ অনুষ্ঠিত হৈছিল। সেই বছৰৰে ২৯ জুলাই আৰু ২০১৯ চনৰ ২৮ জুলাইত ক্ৰমে প্ৰথম আৰু দ্বিতীয় ‘ভূমি পূজন সমাৰোহ’ অনুষ্ঠিত হৈছিল। প্ৰথম ভূমি পূজন সমাৰোহত ৬৫,০০০ কোটি টকা বিনিয়োগযুক্ত ৮১টা আৰু দ্বিতীয় ভূমি পূজন সমাৰোহত ৬৭,০০০ কোটি টকা বিনিয়োগযুক্ত ২৯০টা প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হৈছিল।

Prime Minister's Office
PM to visit UP on 3rd June
PM to attend Ground Breaking Ceremony @3.0 of 1406 projects worth more than Rs 80,000 crores in Lucknow
​​​​​​​PM to address public function at Paraunkh village, Kanpur
02 JUN 2022 3:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Uttar Pradesh on 3rd June, 2022. At around 11 AM, Prime Minister will reach Indira Gandhi Pratishthan, Lucknow where he will attend the Ground Breaking Ceremony @3.0 of the UP Investors Summit. At around 1:45 PM, Prime Minister will reach Paraunkh village, Kanpur, where he will accompany Hon’ble President Shri Ram Nath Kovind to visit Pathri Mata Mandir. Thereafter, at around 2 PM, they will visit Dr. B R Ambedkar Bhawan, which will be followed by a visit to Milan Kendra at 2:15 PM. The Kendra is the ancestral house of Hon’ble President, that was donated for public use and converted to a community centre (Milan Kendra). Subsequently, they will attend a public function at Paraunkh village at 2:30 PM.
During the Ground Breaking Ceremony, Prime Minister will lay the foundation stone of 1406 projects worth more than Rs 80,000 crores. The projects encompass diverse sectors like Agriculture and Allied, IT and Electronics, MSME, Manufacturing, Renewable Energy, Pharma, Tourism, Defence & Aerospace, Handloom & Textiles etc. The ceremony will be attended by top industry leaders of the country.
The UP Investors Summit 2018 was held on 21st -22nd February 2018, with the first Ground Breaking Ceremony being held on 29 July, 2018 and second Ground Breaking Ceremony on 28 July 2019. During the first Ground Breaking Ceremony, foundation of 81 projects worth more than Rs 61,500 crore was laid, while in the second Ground Breaking Ceremony, foundation of 290 projects with investments of more than Rs 67,000 crore was laid.