PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
20 MAY 2022 6:05PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজংগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৯১.৯৬ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১৫,০০৪ ওইরি
• এক্তিব কেস ০.০৩% ওইরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৫% ওইরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৬১৪ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৫,৯২,৪৫৫ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,২৫৯ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৫০%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৫৩%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৪.৫৮ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৪,৫১,১৭৯ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ১৯১.৯৬ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৩.২৪ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১৫,০৪৪ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,২৫৯ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৭৫%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ০.৫৩% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৯১.৯৬ (১,৯১,৯৬,৩২,৫১৮) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৪১,১৭,১৬৬কী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৩.২৪ (৩,২৪,৭৫,০১৮)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০৬,৩৫৯
অনিশুবা দোজ
১,০০,৩২,৬৬১
প্রিকোসন দোজ
৫০,৭৭,৬২৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,১৮,০২০
অনিশুবা দোজ
১,৭৫,৭০,৭২৭
প্রিকোসন দোজ
৮৩,০২,৫৩৩
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩,২৪,৭৫,০১৮
অনিশুবা দোজ
১,৩৩,৬৪,৩৬৩
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,৯১,০৯,৬৬০
অনিশুবা দোজ
৪,৪৫,৩৪,৯৮০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৬৭,৬৩,৩৮৮
অনিশুবা দোজ
৪৮,৬৩,৫২,১৭৪
প্রিকোসন দোজ
৫,১৬,০৫৮
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,৩১,৭৮,৭৪০
অনিশুবা দোজ
১৯,০০,০৮,৩২৯
প্রিকোসন দোজ
১১,১২,৮৭৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৭০,৩৯,৩৬৫
অনিশুবা দোজ
১১,৮৪,৫৮,১৩৫
প্রিকোসন দোজ
১,৬৯,১১,৫০৫
প্রিকোসন দোজ
৩,১৯,২০,৫৯৯
অপুনবা
১,৯১,৯৬,৩২,৫১৮
মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা ঙসি ১৫,০৪৪ দা হন্থখ্রে, লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৩%দা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৫% দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৬১৪ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৫,৯২,৪৫৫ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,২৫৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৪,৫১,১৭৯ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৪.৫৮ (৮৪,৫৮,৫৫,৩৫১) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৫৩% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৫০% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1826800
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬.৭২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(মে ২০, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৬,৭৮,৮৫,৯১০
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ (১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৬.৭২ (১৬,৭৮,৮৫,৯১০) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1826794
স্তেত/য়ু.তি. খরদা কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন শাথিনা হন্থরকপদা হকশেল মন্ত্রালয়না নুংনাংবা ফোঙদোকখ্রে
কোবিদ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি ইলিজিবল বিনিফিসরী খুদিংমক কোনশিন্নবগীদমক থা অনিগী ওইবা “হক ঘর দস্তক ২.০” জুন থাদগী হৌরগনি
অসিগুম্বা বিনিফিসরীশিংদগী ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংনা নৎত্রগা স্তেত লৈঙাক্না প্রিকোসন দোজ কাপথোক্নবগীদমক মপান লৈবাক্তা চৎনবগী চে-চাংশিং পুথোক্নবা হায়রোইদবনি
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ১৯ ভেক্সিন মাঙহনবা হন্থহন্নবা ৱাফম থমখ্রে; “ফর্স্ত এক্সপাইরী ফর্স্ত আউত” থৌওং ইনগদবনি
স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল শাথিনা হন্থরকপদা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না নুংনাংবা ফোঙদোকখ্রে অমদি ইলিজিবল বিনিফিসরী খুদিংমক কোনশিন্দুনা মপুং ফানা তিকা থাদোক্নবগী খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা ৱাফম থমখ্রে‍। ৱাফম অসি ঙসি ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী (ভি.সি.) খুত্থাঙদা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংগী এন.ঐচ.এম. এম.দি.শিং অমসুং হকশেলগী সেক্রেতরীশিংগী কোবিদ ভেক্সিনেসনগী ফীভম য়েংশিনবগী মীফম অমদা কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরী শ্রী রাজেস ভুষন্নে স্তেত অমসুং য়ু.তি. খুদিংমক্তা খঙহনখিবনি‍।
হন্দক মঙম শান্দনা চৎলিবা লৈবাকসিগী কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অকনবা মওংদা ‘মিসন মোদ’ ওইনা থুনা থবক পায়খৎপগী মথৌ তাবা ফোঙদোক্লদুনা, কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা মখোয়দা জুন-জুলাইদা মচা খায়বা দিস্ত্রিক্ত, ব্লোক অমসুং ভিলেজ থাক্কী থৌরাংগা লোয়ননা থা অনিগী ওইবা “হর ঘর দস্তক: কেম্পেন ২.০ পায়খৎনবা পাউতাক পীখি‍। লনাই লায়েংশঙশিংদা চহি ১৮-৫৯ কাঙলুপকী প্রিকোসন দোজ কাপ্পগী থবকসু চাং নাইনা য়েংশিন্নবা মখোয়গী মফমদা হায়খি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:- https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1826907
ত্বীৎ লিঙ্ক:-

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
20 MAY 2022 6:05PM by PIB Delhi
• 191.96 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 15,044
• Active cases stand at 0.03%
• Recovery Rate currently at 98.75%
• 2,614 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,25,92,455
• 2,259 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.50%)
• Weekly Positivity Rate (0.53%)
• 84.58 cr Total Tests conducted so far; 4,51,179 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 191.96 Cr
Over 3.24 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 15,044
2,259 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.75%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.53%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 191.96 Cr (1,91,96,32,518) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,41,17,166 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.24 Cr (3,24,75,018) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,06,359
2nd Dose
1,00,32,661
Precaution Dose
50,77,626
FLWs
1st Dose
1,84,18,020
2nd Dose
1,75,70,727
Precaution Dose
83,02,533
Age Group 12-14 years
1st Dose
3,24,75,018
2nd Dose
1,33,64,363
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,91,09,660
2nd Dose
4,45,34,980
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,67,63,388
2nd Dose
48,63,52,174
Precaution Dose
5,16,058
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,31,78,740
2nd Dose
19,00,08,329
Precaution Dose
11,12,877
Over 60 years
1st Dose
12,70,39,365
2nd Dose
11,84,58,135
Precaution Dose
1,69,11,505
Precaution Dose
3,19,20,599
Total
1,91,96,32,518
India’s Active Caseload currently stands at 15,044. Active cases now constitute 0.03% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.75%. 2,614 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,25,92,455.
2,259 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,51,179 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 84.58 Cr (84,58,55,351) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.53% and the Daily Positivity rate is reported to be 0.50%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1826800
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 193.53 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 16.72 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 20th May 2022)
SUPPLIED
1,93,53,58,865
BALANCE AVAILABLE
16,72,85,910
More than 193.53 crore (1,93,53,58,865) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 16.72 Cr (16,72,85,910) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1826794
Health Ministry flags Considerable Decline in COVID19 Vaccination in some States/UTs
Two months long “Har Ghar Dastak 2.0” to begin in June to Accelerate pace of Covid Vaccination Coverage and Saturate all Eligible Beneficiaries
Vaccination Centres or State Govt must Not Insist on any Document of Foreign Travel for Precaution Dose for such beneficiaries
States/UTs urged to prevent COVID19 Vaccine Wastage; Follow “First Expiry First Out” principle
The Union Health Ministry has flagged concerns regarding the considerably slow pace of COVID19 vaccination across States and UTs, and has urged them to significantly expedite the pace towards full vaccination coverage by saturating all eligible beneficiaries. This was communicated to all States and UTs by Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary as he reviewed the status of COVID vaccination with Health Secretaries and NHM MDs of States and UTs, through a video conference (VC) today.
Highlighting the urgent need for an intensive ‘Mission Mode’ push to COVID19 vaccination across the country to accelerate the recent placid momentum, Union Health Secretary has advised them to plan for a two-month long “Har GharDastak” campaign 2.0, during June-July, with detailed district, block and village levels plans. They were also urged to review administration of precaution dose to 18-59 years age-group with the private hospitals on a regular basis.
For details:- https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1826907
TWEET LINK:-