ইলেক্সন কমিসন
শ্রী রাজিব কুমারনা ভারতকী ২৫শুবা সি.ই.সি. ওইনা থৌ পুবা হৌখ্রে
15 MAY 2022 2:07PM by PIB Imphal
শ্রী রাজিব কুমারনা ঙসি ভারত সরকারগী লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়গী ২০২২গী মে ১২গী গেজেত নোতিফিকেশন অদুগী মতুং ইন্না নই দিল্লীগী নির্ৱাচন সাদনদা ভেরতকী ইলেক্সন কমিসনদা ভারতকী ২৫শুবা চীফ ইলেক্সন কমিস্নর ওইনা থৌ পুবা হৌখ্রে।
শ্রী রাজিব কুমারনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১দগী ই.সি.আই.দা ইলেক্সন কমিস্নর ওইনা থবক তৌদুনা লাকখি। মহাক্না ইলেক্সন কমিস্নর ওইনা পুরিঙৈ মনুংদা ২০২০দা বিহারগী স্তেত এসেমব্লীশিংগী মীখল পাংথোকখি, ২০২১গী মার্চ-এপ্রিলদা কোবিদকী য়াম্না ৱাবা মতম অদুগী মরক অদুদা অসাম. কেরলা, পুদুচেরী, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং হনদক্তা ২০২০গী হৌরকপদা গোৱা, মনিওউর, পঞ্জাব, উত্তরাখন্দ, উত্তর প্রদেশতসু মীখল পাংথোকখি।
সি.ই.সি. ওইনা থৌ পুবা হৌরবা মতুংদা, শ্রি রাজিব কুমারনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী গনতন্ত্রবু অমুক্কসু হেন্না মপাঙ্গল কনহল্লিবা- ভারতকী সম্বিধাননা খুদোল ওইনা খ্বাইদগী ফবা ইন্সতিত্যুশন অমবু লুচিংনবগী থৌদাং পীবীবা অসিদা মহাক্না চাউথোকচৈ। মহাক্না মখা তারকখি মদুদি হৌখিবা চহি ৭৫দা ই.সি.আই.না ঐখোয়গী প্রাজশিংদা অরান-অথুপ য়াওদবা অমসুং অচান-মীরাই নাইদবা মীখলশিং পীনবা, ইলেক্তোরেল রোলশিংগী অশেংবা অদুবু মাংহন্দনবা, অরানবা থবক-থৌওংশিং তৌবদগী থিংনবা অমসুং ঐখোয়গী মীখলশিংগী ক্বালিতী হেনগৎহন্নবা থবক কয়া অমা তৌখ্রে। “কমিসন অসিনা হৌংলক্লিবা মতৌশিং অসিগী মতুং ইন্না অওনবা কয়া পুরক্নবগীদমক্তা মরু ওইবা অহোংবা কয়া অমা পুরক্নবা তাথোক-তাশিন তৌনবা অমসুং মীয়াম্না য়ানবা অমা পুরক্নবা মতম কয়াদগী মাইপাক্না চৎনরক্লবা অমসুং গনতন্ত্রগী ওইবা পাম্বৈশিং অদুগী মতুং ইন্না থবক তৌগনি। অমসুং সম্বিধানগী মখাদা মশাগী মথৌ ওইবা ৱাফমশিংদা, ই.সি.আই.না অরুবা ফিরেপশিং লৌবদা খৈদৌনুংদা লৈথোক্লোই”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
শ্রী কুমারনসু হেন্না ফবা মীখল শিনবদা অমসুং পাংথোক্নবগীদমক্তা ত্রান্সপরেন্সী লৈহন্নবা অমসুং ভোতর সার্বিসশিং লাইহন্নবগীদমক্তা থবক্কী থৌওংশিং অমসুং চৎনবিশিং অদুবু লাইহন্নবগীদমক্তা তেক্নোলোজী অসিবু মখাতানা য়াম্না মরু ওইবা ইন্সত্রুমেন্ত ওইহল্লগনি হায়না হায়খি।

Election Commission
Shri Rajiv Kumar assumes charge as the 25th CEC of India
15 MAY 2022 2:07PM by PIB Delhi
Shri Rajiv Kumar today assumed charge as the 25th Chief Election Commissioner of India at Election Commission of India, Nirvachan Sadan, New Delhi in pursuance of the Ministry of Law & Justice, Government of India’s Gazette Notification dated May 12, 2022.
Shri Rajiv Kumar has been serving in ECI as Election Commissioner since September 1, 2020. During his tenure as Election Commissioner, elections have been held for State Assemblies of Bihar in 2020, Assam, Kerala, Puducherry, Tamil Nadu, West Bengal amidst Covid concerns in March-April 2021 and also elections to Goa, Manipur, Punjab, Uttarakhand, Uttar Pradesh recently in early 2022.
After assuming charge as CEC, Shri Rajiv Kumar said that he is honoured to have been given the responsibility to lead one of the finest institutions gifted by the Indian Constitution - the institution that reinforces our democracy. He added that a lot has been done during the last seventy years by ECI to give our citizens free and fair elections, to ensure purity of the electoral rolls, prevent malpractices and enhance the quality of our elections. “The Commission will follow the time-tested and democratic methods of consultations and consensus building in bringing about any major reforms for dynamically evolving to changing contexts. And in matters for which it is responsible under the Constitution, ECI will not shy away from tough decisions”, he added.
Sh Kumar also said that Technology will further be made the major instrument for simplification of processes and practices for bringing about transparency and ease of voter services for better election management and operations.