হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী, দা. মনসুখ মান্সৱিয়ানা দিল্লীদা লেদী হার্দিং মেদিকেল কোলেজ অমসুং মরী লৈনবা হোসপিতালদা অনৌবা ও.পি.দি./আই.পি.দি. ব্লোকশিং শঙ্গাখ্রে
ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা শাগৎখিবা মঙলান অমা ওইবনা, ঐখোয়গী পান্দম অসি প্রিভেন্তিব হেল্থকিয়র অমসুং মতম অসিগী অনৌবা মেদিকেল ফেসিলিতীশিং অসিগী মরক্তা খুৎশম্নদুনা হেল্থ সেক্তরদা হোলিস্তিকেল ওইবা মওংদা থবক তৌবনি: দা. মনসুখ মান্দৱিয়া
ঐখোয়না হেল্থ অসিবু এসেসিবল, এফোর্দেবল অমসুং পেসেন্ত ফ্রেন্দলী ওইহনগদবনি: দা. মনসুখ মান্দৱিয়া
অফবা হেল্ধ ফেসিলিতীশিং অসি লাইনাশিংশিং লাইয়েংবদা লোইবা নত্তে। মখোয়না সোসিয়েল জস্তিসপুসু থৌগ৭লি অমসুং শোৎগ৭লি: কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভারতি প্রবিন পাৱর
09 MAY 2022 2:13PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রী, দা. মনসুখ মান্দৱিয়ানা ঙসি কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. প্রবিন পাৱরগা লোইননা নই দিল্লীদা লেদী হার্দিং মেদিকেল কোলেজ (এল.ঐচ.এম.সি.)দা ‘ন্যু স্তেত ওফ আর্ত’ মল্তি-স্পেসিয়েলিতী আউৎপেসেন্ত অমসুং ইন-পেসেন্ত (ো.পি.দি./আই.পি.দি.) ব্লোকশিং শঙ্গাখ্রে।
অনৌবা আই.পি.দি. ব্লোক অসিনা এল.ঐচ.এম.সি.গী ফমুং মশিং অদু ৮৭৭দগী ফমুং ১০০০ হেন্না হেনগৎহল্লগনি। আই.পি.দি. ব্লোক হাউস অসিনা য়াম্না সোফিস্তিকেতেদ ওইবা সি.তি.স্কেন্নর অমা লৈ। অনৌবা মল্তি-্পেসিয়েলিতী ও.পি.দি. ব্লোক অসিনা মেদিকেল অমসুং সর্জিকেল স্পেসিয়েলিতীশিং, আয়ুরবেদ, য়োগ অমসুং নেচরোপেথি অমসুং হোমিয়োপেথী য়াওনা হোলিস্তিক হেল্থ কিয়রগীদমক্তা অহেনবা ফেসিলিতীশিং য়াওরি।
থৌরম অসিদ আৱা ঙাংলদুনা, দা. মন্সুখ মান্দৱিয়ানা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা “তোকন” অমদগী থাপতোক্নদুনা “তোতল” এপ্রোচকী মাইকৈদা হেন্না চংশিল্লে। মহাক্না হায়খি, “ঙসি ঐখোয়গী ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী জীগী লুচিং মখাদা কেন্দ্র সরকার অসিগী পান্দমদি প্রিভেন্তিব হেল্ধকিয়র অমসুং মতম অসিগী ওইব মেদিকেল ফেসিলিতীশিংগী মরক্তা য়াম্না চাননা খুৎশম্নবগা লোইননা হেল্থ সেক্তরদা য়াম্না হোলিস্তিকেল ওইবা মওংদা থবক তৌবনি। লাইরবশিংগী লাইয়েংবদা চংবা মমল আদু হন্থহনবগা লোইন-লোইননা দোক্তরশিংশিংগী মশিং হেনগৎনবা থবক কয়া অমা পাইখৎলি। ঐখোয়না হোলিস্তিকেল ওইবা মওংদা খনবা হায়বসি তঙাইফদে অমসুং তুং-কোইনা চৎহৌগদবা মওংদা রোদমেপ শেমগদবনি। ঐখোয়না হন্দক্কী চহি অসিদা অজাদি কা অমৃত মাহোতসবকী নুংঙাইবা ফোংদো্কলিঙৈসিদা ঐখোয়না নিংতম্লবা মতুং চহি ১০০ মপুং ফাবা মতমদা ভারতকী হেল্থ ইনফ্রাসত্রকচর অসিনা করম্না ওইহৌগনি হায়বগী ভিজন অসিগা লোইননা থবক তৌবা হায়সি য়াম্না তঙাইফদে।”
মহাক্না মখাতানা হায়খি মদুদি সেন্তরনা শেম্বা প্রোগ্রাম অমহেক্তা থবক ওইনআ পাইখৎপদা রাজ্যশিংনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌই। “গুজরাতকী কেৱাদিয়াদা পাংথোখিবা হৌখিবা নুমিৎ ৩নি অসিগী মনুংদা স্বাস্থিয়া অসিগী মনুংদা রজ্য খুদংইমক্কী হকশেল মন্ত্রীশিংনা মখোয়গী খ্বাইদগী হেন্না ফবা প্রক্তিসশিং অদু ময়ামদা শিয়র তৌখি অমসুং ঐখোয়না মসিবু করম্না য়ুনিভর্সেল ওইহনগনি হায়বগী মতাংদা য়াম্না কান্নগদবা খন্ন-নৈনবশিংগী থৌরমশিং পাংথোকখি”, হায়না মহাক্না হায়খি।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা মখাতানা হায়খি মদুদি জন ভাগিদারি অসি ভারভ সরকারনা শেম্বা এক্সন প্লান, প্রোগ্রাম, নত্রগা স্কীম অমহেক্তা থবক ওইনা পাইখৎপগীদমক্তা য়াম্না মরু ওই। “হেল্থ অসিবু এক্সেসিবল, এফোর্দেবল অমসুং পেসেন্ত ফ্রেন্দলী ওইহনবা হায়বসি য়াম্ন আমরু ওই। ঐখোয়না হোৎনরিবা থবকশিং অদু লৈবাক অসিগি চাউখৎ-থৌরাংগী মাইকৈদা ওইবগী তঙাইফদে; লৈবাক অসিনা খ্বাইদগী অহানবা ওইগদবনি”, হায়না মহাক্না পনখি।
কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভারতি প্রবিন পাৱরনা লৈবাক অসিগী কেপিতলদা লৈবা খ্বাইদগী লিরবা মেদিকেল কোলেজদা শরুক য়াবা ফংবদা মহাক্না মহাক্কী হরাওবা অদু ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি, “মসিগী মেদিকেল কোলেজ অসিগী চহি চামা হেল্লবা য়মা্নআ শাংলবা পুৱারী লৈ। ইন্সতিত্যুত অসিনা মতম শাংনা অমসুং মতম অসিগা লোইননা খুমাং চাউশিল্লকখি। কঙজিনবদা য়াম্না মরু ওইবা অমনা অফবা এল্থ ফেসিলিতিশিং অসি লাইনাশিং লাইয়েংবা খক্তনা লোইবা নত্তে। মখোয়না সোসিয়েল জস্তিসপু থৌগৎলি অমসুং য়োকখৎলি। লাইরবশিংনা য়াম্না হোংনা অমসুং য়াম্না অফবা লাইয়েং ফংবা মতমদআ সসি্তেম অসিদা মখোয়গী ধাজবআ অদু হেন্না হেগৎহল্লি”।
জেনরেল হেল্থ সার্বিসকী দাইরেক্তর, দা. অতুল গোএল, লেদী হার্দিং মেদিকেল কোলেজকী দাইরেক্তর দা. রাম চন্দ্র, ফেকল্তী মেম্বরশিং, ইন্সতিত্যুশন অসিগী স্তাফ অমসুং মহৈরোইশিংনা শঙ্গাবগী থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।

Ministry of Health and Family Welfare
Dr Mansukh Mandaviya, Union Minister of Health and Family Welfare, inaugurates new OPD/IPD blocks at Lady Hardinge Medical College and Associated hospital at Delhi
As envisioned by Hon’ble Prime Minister, our goal is to work holistically in the health sector with synergy between preventive healthcare and modern medical facilities: Dr Mansukh Mandaviya
We need to make Health Accessible, Affordable and Patient Friendly: Dr Mansukh Mandaviya
Better health facilities are not limited only to the treatment of diseases. They also encourage and promote social justice: Dr Bharati Pravin Pawar, Union Minister of State
09 MAY 2022 2:13PM by PIB Delhi
Union Minister of Health and Family Welfare, Dr Mansukh Mandaviya today inaugurated the ‘NEW STATE OF ART’ multi-speciality Out-patient and In-patient (OPD/IPD) blocks at Lady Hardinge Medical College (LHMC) and associated hospital, New Delhi in the presence of Dr Bharti Pravin Pawar, Union Minister of State for Health and Family Welfare.
The new IPD Block will increase the bed strength of LHMC from 877 to more than 1000 beds. The IPD Block houses an additional highly sophisticated CT scanner. The new multi-speciality OPD Block has additional facilities for holistic health care including all medical and surgical specialities, Ayurveda, Yoga & Naturopathy & Homeopathy.
Speaking on the occasion, Dr Mansukh Mandaviya said that the country has moved away from a “token” towards a “total” approach. He said, “Today, under the leadership of our respected Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi ji, the goal of the Central Government is to work holistically in the health sector with synergy between preventive healthcare and modern medical facilities. Along with reducing cost of treatment of the poor, efforts are also being made to rapidly increase the number of doctors. We need to think holistically and make the roadmap for long-term. This year, when we are celebrating Azadi Ka Amrit Mahotsav, we need to work together with a vision of how India’s health infrastructure will be when we will complete 100 years of independence”.
He further stated that states play a very crucial role in the implementation of any programme made by the Centre. “During the past 3-days Swasthya Chintan Shivir, held at Kevadia, Gujarat, all State Health Ministers shared their best practices and had a very fruitful discussion about how can we make it Universal”, he said.
The Union Health Minister further said that Jan Bhagidari is very important for the implementation of any action plan, programme, or scheme made by the Government of India. “Making health accessible, affordable and patient-friendly is very important. Our efforts need to be in the direction of advancement of the Nation; the Nation should always come first”, he noted.
Dr Bharati Pravin Pawar, Union Minister of State expressed her elation at being present at the oldest medical college in the nation’s capital. She said, “this medical college has a long history of more than a century. The institute has come a long way and is progressing with times. It is important to note that better health facilities are not limited only to the treatment of diseases. They also encourage and promote social justice. When the poor get affordable and quality treatment, their faith in the system gets stronger”.
Dr Atul Goel, Director General Health Services, Dr Ram Chandra, Director, Lady Hardinge Medical College, faculty members, staff and students of the institution were present at the inauguration event.