য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহগী য়াথং মখাদা ৱেলফিয়র অমসুং রিহেবিলিতেশন বোর্দ (দবল্যু.এ.আর.বি.)গী খুত্থাংদা ‘সি.এ.পি.এফ. পুনরভাস’ হৌদোকখ্রে
পোর্তল অসিনা সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্স (সি.এ.পি.এফ.) অমসুং অসাম রাইফলস পার্সোনেল শিংবু দবল্যু.এ.আর.বি. ৱেসাইত্তা মখোয়গ এরিয়া ওফ এক্সপর্তিজ অমসংউ অপাম্বা থবক মফমগা লোইননা মশাগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু অপলোদ তৌদুনা প্রাইভেত সেক্যুরিতী এজেন্সীশিংদা অমুক হন্না থবক তৌবা পাম্লিবশিংদা মতিক চাবা চুনবা থবকশিং থিবদা মতেং পাংগনি
সি.এ.পি.এফ. পার্সোনেল অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী য়াইফনবা শিনবা হায়সিনা স্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিগী ওইনা খ্বাইদগী মরু ওইবশিংগী মনুংদা অমনি
মসিগী অনৌবা খোংথাং অসি সি.এ.পি.এফ. পার্সোনেলশিংগী য়াইফনবগী মাইকৈদা খোংথাং অমনি অমসুং মখোয়গী রিহেবিলিতেশনগী মথৌ তারিবশিং অদুবু মপুং ফাহনবদা য়াম্না চাউনা মতেং পাংগনি।
07 MAY 2022 3:50PM by PIB Imphal
তিতায়র চৎলবা সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্স (সি.এ.পি.এফ.) অমসুং অসাম রাইফল পার্সোনেলনা প্রাইভেত সেক্যুরিতিতী এজেন্সীশিংদা থবক ফংহন্নবগী পান্দমদা কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহগী য়াথং মখাদা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ৱেলফিবর অমসুং রিহেবিলিতেশন বোর্দ (দবল্যু.এ.আর.বি.)কী খুত্থাংদা ‘সি.এ.পি.এফ. পুনরভাস’ হৌদোকখি। মসিগী পোর্তল অসিনা রিতায়র চৎলবা পার্সোনেলশিং অদুগী এরিয়া ওফ এক্সপর্তিস অমসুং অপাম্বা থবক মফমগা লোইননা মখোয়গী মশাগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অদু চবল্যু.এ.আর.বি. ৱেবসাইত্তা অপলোদ তৌদুনা থবক অমুক হন্না তৌবা পাম্লিবা রিতায়র চৎলবা সি.এ.পি.এফ. পার্সোনেলশিংদা মতিক চাবা থবক থিবদা মখোয়গী মতেং পাংগনি। হোম এফিবর্স মন্ত্রালয়নসু প্রাইভেত সেক্যুরিতী এজেন্সীশিং (পি.এস.এ.শিং)গী রেজিস্ত্রেশনগীদমক্তা প্রাইভেত সেক্যুরিতী এজেন্সীজ রেগুলেশন এক্ত (পি.এস.এ.আর.এ.)গী মখাদা পোর্তল অমা চলাইরি।
ৱেবসাইত অনিমক হৌজিক্তি ইন্তরলিঙ্ক ওইরে, মসিদা ‘সি.এ.পি.এফ. পুনরভাস’তা এপ্লাই তৌখিবা রিতায়র চৎলবা সি.এ.পি.এফ. পার্সোনেলশিংগী দেতাবেস অদু পি.এস.এ.আর.এ. ৱেবসাইতকী খুত্থাংদা পি.এস.এ.শিংনা এক্সেস তৌবা য়ারগনি, মসিনা থবক থিরিবশিং অমসুং থবক পীরিরিবশিংগীদমক্তা প্লেতফোর্ম অমখক্তা ওইহল্লে। হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী মসিগী অনৌবা খোংথাং অসিনা পি.এস.এ.শিংদা দিজিতেল ওইবা মওংদা ‘সি.এ.পি.এফস. পুনরভাস’কী মখাদা দেতাবেসতা এক্সেস পীরগনি।
সেক্যুরিতী সার্বিসশিং মথৌ তাবা বিজনেস এস্তাব্লিশমেন্তশিংগী মশিং হেনগৎলকপগা লোইননা পি.এস.এ.শিংগী গ্রোথ য়াম্না হেনগৎলকখি অমসুং মসিনা মর ওইরগা সেক্যুরিতী পার্সোনেলগী মথৌ তাবা অদু অমুক্কসু হেন্না হেনগৎহল্লে। অমরোমদনা, পি.এস.এ.শিংনা সেকভুরিতী পীবদা অমসুং অতোপ্পা সেক্যুরিতীগা মরী লৈনবা সার্বিশিং পীবদা নিংথিনা ত্রেন তৌরবা সি.এ.পি.এফ.কী রিতায়র তৌরবা অমসুং অপাম্বা পার্সোনেলশিংগী দেতাবেস এক্সেস তৌদুনা কান্নবা ফংগনি; অমরোমদনা মসিগী অণৌবা খোংথাং অসিনা রিতায়র ওইরবা সি.এ.পি.এফ. পার্সোনেলশিংগীদমক্তা পি.এস.এ.শিংদা থবক ফংনবা ইলেক্ত্রোনিক প্লেতফোর্ম অমা পীরগনি।
মসিগী অনৌবা খোংথাং অসি সি.এ.পি.এফ. পার্সোনেলশিংগী য়াইফনবগী মাইকৈদা খোংথাং অমনি অমসুং মখোয়গী রিহেবিলিতেশনগী মথৌ তারিবশিং অদুবু মপুং ফাহনবদা য়াম্না চাউনা মতেং পাংগনি।

Ministry of Home Affairs
Ministry of Home Affairs under directions of Union Home Minister, Shri Amit Shah has launched ‘CAPF Punarvaas’ through Welfare & Rehabilitation Board (WARB)
Portal will help retired Central Armed Police Force (CAPF) and Assam Rifles personnel seeking re-employment with private security agencies to find appropriate match by uploading personal details on WARB website along with their area of expertise and preferred employment location
Welfare of CAPF personnel and their families has been one of the top priorities of Government led by Shri Narendra Modi
This initiative is a step towards welfare of CAPFs personnel and will go a long way in meeting their rehabilitation requirements
07 MAY 2022 3:50PM by PIB Delhi
With an aim to facilitate retired Central Armed Police Force (CAPF) and Assam Rifle personnel to secure employment with private security agencies, the Ministry of Home Affairs under the directions of the Union Home Minister, Shri Amit Shah has launched ‘CAPF Punarvaas’, through the Welfare & Rehabilitation Board (WARB). The portal will help retired personnel seeking re-employment to find an appropriate match by uploading their personal details on the WARB website along with their area of expertise and preferred employment location. The Ministry of Home Affairs also runs a portal under Private Security Agencies Regulation Act (PSARA) for the registration of Private Security Agencies (PSAs). Welfare of CAPF personnel and their families has been one of the top priorities of the Government led by Shri Narendra Modi.
Both websites have now been interlinked whereby the database of retired CAPFs personnel who have applied on ‘CAPF Punarvaas’ can be accessed by PSAs through PSARA website resulting in a single platform for both job seekers and job providers. This new initiative of Ministry of Home Affairs provides access to the data base under ‘CAPFs Punarvaas’ to PSAs digitally.
With the increase in the number of business establishments requiring security services, there has been a substantial growth of PSAs thereby increasing the requirement of security personnel. On the one hand, PSAs will benefit by accessing the database of retired and willing personnel of CAPFs who are well trained in providing security and other security related services; on the other hand this initiative will provide an electronic platform for retired CAPFs personnel to secure employment in PSAs.
This initiative is a step towards the welfare of CAPFs personnel and will go a long way in meeting their rehabilitation requirements.