হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসনগী মখাতা হেল্থ প্রোফেস্নেল রেজিস্ত্রীগী নর্সশিংগী মোদ্যুল চৎনহল্লে
27 APR 2022 12:00PM by PIB Imphal
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গী মখাদা হেল্থ প্রোফেস্নেল রেজিস্ত্রীগী নর্সশিংগী মোদ্যুল চৎনহনখ্রে‍। হেল্থ প্রোফেস্নেল রেজিস্ত্রীদা মেদিসিনগী সিস্তেম পুম্নমক্তগী দোক্তরশিংগী মোদ্যুল অমসুং মখোয়বু ওনবোর্দিং তৌবগী থবক হান্না চৎনদুনা লৈরে অমসুং নর্স মোদ্যুল লৈবাক পুমবগী ওইনা চৎনহনখিবগা লোয়ননা মতমগী অমদি মহৌশাগী লায়েং পথাপশিংদা হকশেলগী থৌগল তৌরিবা নর্সশিংসু হৌজিক্তি হেল্থকেয়র প্রোফেস্নেল রেজিস্ত্রীদা এনরোল তৌবা য়ারগনি‍। রেজিস্ত্রী অসিদা এনরোল তৌবগী এপ্লিকেসনশিং মরী লৈনবা কাউন্সিলনা ভেরিফাই তৌগনি‍। থৌরাং অসি মখা তানা চঙশিন্দুনা, পেরা-মেদিকেল, গ্রাসরুত লেভেল কম্ম্যুনিতী হেল্থ ৱর্করশিং (অশা), মেদিকেল সপ্পোর্ত স্তাফ, এলাইদ হেল্থকেয়র প্রোফেস্নেলনচিংবা অতৈ হেল্থ প্রোফেস্নেল কাঙলুপশিংসু রেজিস্ত্রী অসিদা এনরোল তৌনবা এন.ঐচ.এ.না খুজিল থৌরাং য়াৎলি‍।
হেল্থ প্রোফেস্নেল রেজিস্ত্রি (ঐচ.পি.আর.) অসি মোদর্ন অমসুং ত্রেদিস্নেল সিস্তেম ওফ মেদিসিন অনিমক্তা হকশেলগী থবক থৌরমশিং পীরিবা হেল্থকেয়র প্রোফেস্নেল পুম্নমক্কী ওইবা পুক্কৈ অমনি‍। ঐচি.পি.আর. অসি অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গী মরুওইবা বিল্দিং ব্লোক অমনি‍। ঐচ.পি.আর.গী খুত্থাঙদা হেল্থকেয়র প্রোফেস্নেলশিংনা ভারতকী দিজিতেল হেল্থ ইকোসিস্তেমদা শরুক য়াশিন্দুনা লাস্ত মাইল কভরেজ ফংহন্নবগীদমক অনাবা মীওইশিংগা অমদি হেল্থকেয়র প্রোভাইদরশিংদা মরী শমনহনবা য়াই‍।‍ ঐচ.পি.আর.গী কান্নবশিংগী মনুংদা তোপ তোপ্পা অমদি থাজবা য়াবা আইদেন্তিতী, ওনলাইন প্রজেন্স অমসুং দিসকভরেবিলিতীগা লোয়ননা তেলিমেদিসিন অমসুং য়ুনিফাইদ দিজিতেল সর্ভিসশিং য়াওরি‍।
হেল্থ প্রোফেস্নেল অমনা মখোয়গী আধার কার্দ নৎত্রগা দ্রাইভিং লাইসেন্স শীজিন্নরগা ৱেবসাইত https://hpr.abdm.gov.in/ দা রেজিস্তর তৌদুনা ঐচ.পি.আর.দা য়াওবা য়াই‍।
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.) অসি ভারত লৈঙাক অমসুং স্তেত লৈঙাক্কী তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়/লোয়শঙশিং, অমসুং লনাই সেক্তর/সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসনশিংগা খুঙশম্নদুনা অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.) পায়খৎপদা মকোক চিংলিবা ভারত লৈঙাক্কী মকোক থোংবা লূপ অমনি‍। মসিনা দিজিতেল হায়ৱেগী খুত্থাঙদা হেল্থকেয়র ইকোসিস্তেমগী তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা অদু মেনশিনগনি‍। এ.বি.দি.এম.না হকশেলগী মরী লৈনবা ৱাফমশিংগী ঙাকশেল, থাজবা অমদি অরোন অথুপশিং ঙাকপগা লোয়ননা ৱাইদ-রেঞ্জ দেতা, ইনফোর্মেসন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর সর্ভিস পীদুনা অমদি ওপন, ইন্তরওপরেবল অমসুং স্তেন্দর্দতা য়ুম্ফম ওইবা দিজিতেল সিস্তেম শীজিন্নদুনা অপনবা লৈবা ফম্পাক অমা শেমগৎকনি‍। এন.ঐচ.এ.না অসুস্মান ভারত – প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্য য়োজনা (এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই.) হায়রিবা ফ্লেগসিপ স্কিম অসিসু পায়খৎলিবনি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
National Health Authority (NHA) rolls out Nurse Module of Health Professional Registry under Ayushman Bharat Digital Mission
27 APR 2022 12:00PM by PIB Delhi
The National Health Authority (NHA) has rolled out the module for nurses on Health Professional Registry under Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM). The module for doctors from all systems of medicines and their onboarding is already in place in the Health Professional Registry and now with this nation-wide roll out of the Nurse Module, nurses providing health services across modern and traditional systems of medicine can also enroll on Healthcare Professional Registry. Applications for enrolment in the registry will be verified by the concerned councils. Going forward, NHA plans to enroll more categories of health professionals like Para-medicals, grass-root level community health workers (ASHAs), medical support staff, allied healthcare professionals etc. in the registry.
Health Professional Registry (HPR) is a comprehensive repository of all healthcare professionals involved in delivery of healthcare services across both modern and traditional systems of medicine. HPR is a core building block of the Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM). Through HPR, healthcare professionals can onboard onto India’s digital health ecosystem and connect to patients to healthcare providers or vice versa with last mile coverage. Benefits of HPR include unique and trustable identity, online presence and discoverability along with telemedicine and unified digital services.
A health professional can become part of the HPR by registering on the website https://hpr.abdm.gov.in/ using their Aadhaar card or Driving License.
The National Health Authority (NHA) is the apex body of the Government of India leading the implementation for Ayushman Bharat Digital Mission ABDM in coordination with different ministries/departments of the Government of India, State Governments, and private sector/civil society organizations. It will bridge the existing gap amongst different stakeholders of the Healthcare ecosystem through digital highways. ABDM shall create a seamless online platform through the provision of a wide-range of data, information and infrastructure services, duly leveraging open, interoperable, standards-based digital systems while ensuring the security, confidentiality and privacy of health-related personal information. NHA also implements the flagship scheme, Ayushman Bharat – Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB PM-JAY).