নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা সংকল্প সে সিদ্ধীগী মথক্তা পাংথোকপা কনফরেন্সকী “ভোলুন্তিয়র এনগেজমেন্ত স্ত্রাতেজী ফোর ইন্দিয়া@১০০” সেসন্দা ৱা ঙাংখ্রে: অমৃত মহোৎসবকী মখদা অনৌবা ভারত অনৌবা ৱারেপ শিনখ্রে
করিগুম্বা নহা ওইরিবা মীয়াম্না চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙথাংশিংদা শরুক য়ারবা অমসুং থবকশিংদা য়াওরবা মতম খক্তদা তিংজং-কাইজংদবা জাতি ওইবা ঙমগনি
নহা ওইরিবা মীয়াম্বু লৈবাক শেমগৎপগী থৌওংশিংদা শরুক য়াননবা মফম অমা পীবা মসিদা মখোয়গী হৈ-শিংবা হেনগৎনবা খুদোংচাবশিং পীবা লোয়ন-লোয়ননা প্লেতফোর্ম অমা পীবা মথৌ তাই
23 APR 2022 7:32PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরনা সংকল্প সে সিদ্ধীগী মথক্তা পাংথোকপা কনফরেন্সকী “ভোলুন্তিয়র এনগেজমেন্ত স্ত্রাতেজী ফোর ইন্দিয়া@১০০” সেসন্দা ৱা ঙাংখ্রে: অমৃত মহোৎসবকী মখদা অনৌবা ভারত অনৌবা ৱারেপ শিনখ্রে। কলচরগী মন্ত্রালয়, কনফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রী (সি.আই.আই.) অমসুং ইন্দিয়া@৭৫ ফাউন্দেসন্না খুৎশ্নদুনা কনফরেন্স অসি ঙসি নই দিল্লীদা শিনখি।
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা মহাক্না ৱা ঙাংবদা হায়খি মদুদি লায়চৎ অসিনা ঐখোয়বু মতৌ করম্না লায়চৎকী মতুংদা হিংগদগে হায়বা হন্না ৱাখল অমুক খলহল্লি অমসুং অমুক হন্না ৱাখল শাগৎহল্লি। লৈবাক পুম্বনা লোকদাউন্দা লৈরিঙৈদা, ঐখোয়গী মশানা চোংথোক্তুনা হোৎনবগী ইথিলদা লায়রবশিংবু পি.এম.জি.কে.ৱাই.গী মখাদা রাসন পীদুনা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা নহাশিংনা মতম খরগী ওইবা চখুম শেমগৎখি অমসুং অশাবা চাকলেন লৈত-লায়রশিংদা পীজখি।
অনৌবা ভারত অনৌবা ৱারেপকী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী থাকুরনা হায়খি মদুদি করিগুম্বা নহা ওইরিবা মীয়াম্না চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙথাংশিংদা শরুক য়ারবা অমসুং থবকশিংদা য়াওরবা মতম খক্তদা তিংজং-কাইজংদবা জাতি ওইবা ঙমগনি। “নহারোলশিংনা মতম চুপ্পদা নিংতম লান্মীশিংনা লৌখিবা থৌদাং অমসুং কৎথোকখিবশিং নিংশিংগদবনি। অদোম্না কৎথোকপগী মথৌ তাদ্রে অদুবু অদোম্না থৌদাংদি লৌবিগদবনি,” হায়না শ্রী থাকুরনা মখা তাখি।
শ্রী থাকুরনা মখা তানা হায়খি মদুদি হৌজিক ভারতনা নিং-খা তম্বগী চহি ৭৫দা লৈরিঙৈ অসিদা, অমৃত কাল মনুং মদুদি হৌজিক্তগীনা ইন্দিয়া@১০০ ফাওবদা ঐখোয়না তানগদবা অমসুং ঐখোয়না লৌগদবা থৌদাংশিংগীদমক ৱাশক লৌহৌরগদবনি। লৈবাক অসি হৌজিক অমসুং তুংগী লাইবক অসি নহারোলশিংগী মখুৎতা লোইনা লৈরিবনি।
শ্রী থাকুরনা মসিমসু উৎখি মদুদি ভারতকী চাউখৎ-থৌরাং কয়াদা কেন্দ্রগী সরকার অমসুং কেন্দ্রগী স্কীমশিংদা নহাশিং য়াওরি। ২০৩০গী চাউখৎ থৌরাংগী লেঙদবা থাক অমদা থম্বগী এজেন্দাদা মীয়ামগী শরুক য়াবা, মপু ওইবা অমসুং সোলিদরিতীশিংদা মপাল তাংলি। শ্রী থাকুরনা লায়চৎ মনুংদা মতৌ করম্না স্তার্তঅপশিং লিংখৎলকখিবা অমসুং চাওরাক্না য়ুনিক্রোন ৪৭ লাকখিবা অদুবু পনখি।
শ্রী থাকুরনা প্রোগ্রাম কয়া শিনবদা নহারোলশিংবু পুক্নিং চিংশিন্নবা অমসুং য়াম্না চাওনা শরুক য়ানবা অতোপ্পা ওর্গানাইজেসনশিং অমসুং লনাইগী সেক্তরশিংগা লোয়ননা মন্ত্রালয় কয়াগা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা হায়খি।
শ্রী থাকুরনা মখা তানা হায়খি মদুদি হৌখিব চহি খরা অসিদা নহারোলশিংনা থবকশিং হেন্না য়াওরকপা ঐখোয়না উবা ফংলি, মসিদা রাজনিতীগী ওইনা শরুক য়াবা অমসুং সিবিল সোসাইতীগী থবকশিংগী খুৎথাংদা থবকশি য়াওরকপা অসিনি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি মিল্লিয়ন অমনা ২০৩০গী ইন্দিয়াগী ৱার্কফোর্স য়াওনবা লৈরি, মরম অদুনা নহা ওইরিবা মীয়াম্বু লৈবাক শেমগৎপগী থৌওংশিংদা শরুক য়াননবা মফম অমা পীবা মসিদা মখোয়গী হৈ-শিংবা হেনগৎনবা খুদোংচাবশিং পীবা লোয়ন-লোয়ননা প্লেতফোর্ম অমা পীবা মথৌ তাই। অমসুং ঐখোয়না চু্মা চৎলবদি, ভারতনা মৈলেমদা খ্বায়দগী চাউবা থবক তৌনবা মী লৈগনি, হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মন্ত্রীনা প্রাইবেৎ সেক্তরশিংবা অনৌবা মফম অমা শেম্বিবা অমসুং নহারোলশিংবু অনৌবা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা য়াম্না ৱাহন্থোক থোকপা থবকশিং পীনবা পুক্নিং থৌগৎলি।
কলচর মন্ত্রালয়না ভারতকী নিং-খা তম্বগী ৭৫শুবা চহি গী নিংশিং থৌরম পাংথোক্নবা, ইন্দিয়া@৭৫ অজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী মখাদা থৌরম পরিং অমা চহি চুপ্পা শিল্লি। সংকল্প সে সিদ্ধী সমিত অসি অসিগুম্বা খ্বায়দগী মরুওইবা থৌরম অমনি।
স্তেকহোল্দর কয়া অমা য়াওবা “সংকল্প সে সিদ্ধী”গী সমিত অসি ভারত সরকারগী কলচর মন্ত্রালয়, কনফদেরেসন ওফ ইন্দিয়া ইন্দস্ত্রী (সি.আই.আই.) অমসুং ইন্দিয়া @৭৫ ফাউন্দেসন্না খুৎশম্নদুনা শিনবনি। সমিত অসিদা মরুওইবা স্তেকহোল্দরশিংনা লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা লৌখৎখিবা চাউখৎ থৌরাংশিং য়েংনবা পুনখিবনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Thakur addresses the session on “Volunteer Engagement Strategy for India@100” in the conference on Sankalp se Siddhi: New India New Resolve organised under Amrit Mahotsav
The nation can only be healthy if its young people participate and engage in development initiatives: Shri Anurag Thakur
There is a need to provide avenues for young people to take part in the process of nation-building while giving them opportunities as well as a platform to develop their skills: Shri Anurag Thakur
23 APR 2022 7:32PM by PIB Delhi
The Union Minister for Youth Affairs and Sports, Shri Anurag Thakur addressed the session on “Volunteer Engagement Strategy for India@100” in the conference on Sankalp se Siddhi: New India New Resolve under Azadi Ka Amrit Mahotsav. The Ministry of Culture, Confederation of Indian Industry (CII) and India@75 Foundation jointly organized this Conference today in New Delhi.
During his address, Shri Anurag Thakur said that the pandemic made us rethink and reimagine how we have to live in a post pandemic era. When the whole country was under lockdown, it was this spirit of volunteerism that kept the poor fed - by delivering ration under PMGKY to the local areas and homes of the poor which was done by our youth volunteers across the nation by setting up temporary kitchens and delivering hot meals to the needy.
Talking about New India-New resolve Shri Thakur said that the nation can only be healthy if its young people participate and engage in development initiatives. “Youth must always remember the contribution and sacrifice made by the freedom fighters. You don't need to sacrifice but you have to contribute”, Shri Thakur added.
Shri Thakur further said that while now India is at 75 years of independence, we must pledge and commit what we are going to achieve and what we are going to contribute during its Amrit Kal ie from now to India@100. It is entirely in the hand of youth to make the present and future of this country, he exhorted..
Shri Thakur also highlighted that India has involved the youth in several central government and state government schemes for sustainable development. The 2030 agenda for Sustainable Development is dependent on public participation, ownership & solidarity. Shri Thakur mentioned that how during the pandemic a larger number of startups emerged and around 47 unicorns have come up.
Shri Thakur also requested other organisations and the private sector to collaborate with different ministries in organising various programmes in order to attract and bring large participation of youths.
Shri Thakur further added that in the last few years we have seen a rapid growth in youth engagement, whether it’s through political participation and representation or through civil society engagement initiatives. He added that millions are due to join India’s workforce by 2030, hence there is a need to provide avenues for young people to take part in the process of nation-building while giving them opportunities as well as a platform to develop their skills. And if we go about it systematically, India can create the largest workforce in the world, the Minister explained. The Minister concluded by urging the private sector to promote volunteerism by creating new avenues and coming up with unique ideas to engage the youth meaningfully.
The Ministry of Culture is organizing a year-long series of events under the umbrella of India@75 Azadi ka Amrit Mahotsav, to commemorate India’s 75th year of Independence.The Sankalp Se Siddhi Summit is one such flagship event.
This multi-stakeholder summit “Sankalp Se Siddhi” wasorganized jointly by the Ministry of Culture, Government of India, Confederation of Indian Industry (CII) and India@75 Foundation. The Summit convened important stakeholders to deliberate on the country’s achievements in different areas of development and the way forward.