শেল-থুম মন্ত্রালয়
অতল পেন্সন য়োজনাগী অপুনবা এনরোলমেন্ত করোর ৪ লানখ্রে
এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী মনুংদা এ.পি.ৱাই. একাউন্তশিং লাখ ৯৯ হেন্না এনরোল তৌখি
21 APR 2022 4:24PM by PIB Imphal
২০২২গী মার্চ ফাওবদা এ.পি.ৱাই. স্কীমগী মখাদা অপুনবা এনরোলমেন্তশিং তৌবা করোর ৪.০১ লানখ্রে হায়রিবা অসিদা এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী মনুংদা এ.পি.ৱাই. একাউন্তশিং লাখ ৯৯ হেন্না হাংদোকখি। স্কীম অসিদা য়াম্না চাউনা মায় পাকপা উরিবা অসি বেঙ্কশিংগী কেতগরী পুম্বনা থৱায় য়াওনা শরুক য়ারকপদগীনি। চাওরাক্না ৭১% এনরোলমেন্তশিং পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিংদা তৌখি, ১৯%না রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিংদা, ৬%না লনাইগী সেক্তর বেঙ্কশিংদা, ৩%না পেমেন্ত অমসুং অপিকপা ফাইনান্স বেঙ্কশিংদা তৌখি।
স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, ইন্দিয়ন বেঙ্ক, বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, বেঙ্ক ওফ বরোদা অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা পব্লিক-সেক্তর বেঙ্ক কেতগরীদা চহিগী ওইবা পান্দম ফংখি।
মরক অসিদা বিদর্ভা কোনকান বেঙ্ক, ত্রিপুরা গ্রমিন বেঙ্ক, ঝর্খন্দ রাজ্য গ্রমিন বেঙ্ক, পছিম বঙ্গা গ্রমিন বেঙ্ক, বরোদা য়ু.পি. বেঙ্ক, উত্তরাবঙ্গা ক্ষেরিয়া গ্রমিন বেঙ্ক, অর্য়াভার্ত বেঙ্ক, বরোদা গুজরাত গ্রমিন বেঙ্ক, উত্তর বিহার গ্রমিন বেঙ্ক, মহারাস্ত্র গ্রমিন বেঙ্ক, ওরিশা গ্রাম্যা বেঙ্ক, মধ্য প্রদেশ গ্রমিন বেঙ্ক, কর্নাতকা বিকাস গ্রমীনা বেঙ্ক, চৈতন্য গোদাবরি গ্রমীনা বেঙ্ক, তেলঙ্গনা গ্রমিন বেঙ্ক, আন্ধ্র প্রদেশ গ্রমীন বিকাস বেঙ্ক, বরোদা রাজস্থান ক্ষেত্রিয়া গ্রমিন বেঙ্ক, রাজস্থান মারুধারা গ্রমিন বেঙ্ক, দক্সিন বিহার গ্রমিন বেঙ্ক, প্রথমা য়ু.পি. গ্রমিন বেঙ্ক, পঞ্জাব গ্রমিন বেঙ্ক, পুদুবাই ভার্থিয়ার গ্রমা বেঙ্ক, আন্ধ্র প্রগথী গ্রমীনা বেঙ্ক, মনিপুর রুরেল বেঙ্ক অমসুং উত্তরাখন্দ গ্রমিন বেঙ্কনা রিজনেল রুরেল বেঙ্ক কেতগরীগী ওইনা চহিগী পান্দম ফংবা ঙম্লি।
মসিদা অমুক, তামিলনাদ মর্কান্তাইল বেঙ্ক, এ.য়ু. শ্মোল ফাইনান্স বেঙ্ক, শ্রী মহিলা সেবা সহাকারি বেঙ্ক, দ কালুপুর কম্মর্সিএল কো-ওপরেতিব বেঙ্ক, দ সবরকান্থা দিস্ত্রীক্ত সেন্ত্রেল কো-ওপরেতিব বেঙ্ক অমসুং রাজকোৎ নাগরিক ,সহাকারি বেঙ্কনা অতোপ্পা বেঙ্ক কেতগরীগী ওইনা চহিগী পান্দম ফংলি।
বেঙ্কশিংগী মথক্তা, রাজ্যগা থাক্তা লৈবা বেঙ্করশিংগী কমিতী ৯ মদুদি বিহার, ঝর্খন্দ, অসাম, উত্তর প্রদেশ, ৱেস্ত বেঙ্গাল, রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, ওরিশা অমসুং ত্রিপুরানা এ.পি.ৱাই.গী মখাদা চহিগী পান্দম ফংখি।
২০২২গী মার্চ ৩১ ফাওবদা এ.পি.ৱাই.গী মখাদা এনরোলমেন্ত তৌরিবা অপুমবগী মনুংদা, চাওরাক্না সবস্ক্রাইবর ৮০%না লুপা ১০০০গী পেন্সন প্লান খনখি অমসুং ১৩% অমনা লুপা ৫০০০গী পেন্সন প্লান্দা খনখি। অপুনবা এ.পি.ৱাই সবস্ক্রাইবরগী মনুংদা ৪৪%না নুপী সবস্ক্রাইবরশিংনি অমদি ৫৬%না নুপা সবস্ক্রাইবরশিংনি। মখা তানা, অপুনবা এ.পি.ৱাই সবস্ক্রাইবরগী মনুংদা ৪৫%না চহি ১৮দগীনা ২৫ ফাওবগী মরক্তা ওইরি।
২০২১গী ইন্দিপেন্দেন্স নুমিৎতা ঐখোয়গী ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা পীবা ৱারোলদা মীওই খুদিংমক্তা অতল পেন্স য়োজনা ফংহনবা য়াওনা সরাকরগী সোসিএল সেক্যুরিতী স্কীমশিং ফংহন্নবগী মরুওইবা পীখি। পি.এফ.আর.দি.এ.না সরকারগী মিসনশিং ফংহন্নবগা লোয়ননা লৈবাক শিনবা থুংনা এস.এল.বি.সি.শিং অমসুং আর.আর.বি.শিং পুম্বগা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা আউতরিচ প্রোগ্রামশিং শিন্নবা থবক পায়খৎখি। এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা অসিগুম্বা ফিজিকেল আউতরিচ প্রোগ্রাম ১৩ শিনখি অমসুং লেমহৌরিবা প্রোগ্রামশিং চৎলিবা ফাইনান্সিএল চহি অসিদা পাংথোক্কনি।
পি.এফ.আর.দি.এ.না ৱেবিনারশিং অমসুং তাউনহোল মিতিংগী খুৎথাংদা অতৈ কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রীশিং, রাজ্য সরকারশিং অমসুং এজেন্সীশিং হায়বদি এ.পি.ৱাই.গী আউতরিচ প্রোগ্রামগী এন.আর.এল.এম./এস.আর.এল.এম.গুম্বা য়াওনা জন ধন একাউন্ত হোল্দরশিংগী পান্দম থম্নবা, নহা ওইরিবা পোপুলেসন্দা পান্দম থম্নবা দিজিতেল মোদকী এনরোলমেন্ত পুক্নিং থৌগৎনবা থৌরাং তৌরি।
অতল পেন্সন য়োজনা অসি পি.এফ.আর.দি.এ.না গরান্তেদ তৌবা ভারত সরকারনা এদমিনিস্ত্রেসন তৌবা পেন্সন স্কীমনি। স্কীম অসিনা বেঙ্ক নত্ত্রগা পোস্ত ওফিসকী ব্রান্সশিংগী থোংদা মশাগী সেবিং বেঙ্ক একাউন্ত লৈজবা চহি ১৮দগীনা ৪০ ফাওবদা লৈবা ভারতকী নাগরীক অমদা য়াওবগী অয়াবা পীরি। স্কীম অসিগী মখাদা সবস্ক্রাইবর অমনা চহি ৬০গী মতুংদা য়ামদ্রবদা লুপা ১০০০দগীনা লুপা ৫০০০ ফাওবা গুরান্তী পেন্সন মহাক্না তুংশিনখিবগী মখা পোন্না ফংগনি। হায়রিবা পেন্সন অসি সবস্ক্রাইবরনা লৈখিদ্রবা মতুংদা সবস্ক্রাইবরগী নুপী/নুপাদা পীগনি অমসুং সবস্ক্রাইবর অমসুং সবস্ক্রাইবর নুপী/নুপা অনিমক লৈখিদবদা পেন্সন অসিগী চহি ৬০ ফাওবা খোমগৎলিবা অসি নোমিনীদা হন্দোরক্কনি।
পি.এফ.আর.দি.এ.না এ.পি.ৱাই.গী মখাদা য়াম্না চাউনা অমসুং ভারতপু পেন্সন সোসাইতী অমা ওইহনবদা থৌদাং লৌনবগীদমক অপুনবা এনরোলমেন্ত তৌনবগী ৱাফম ঙাক্তুনা থম্লি।

Ministry of Finance
Atal Pension Yojana total enrolments crossed 4 crore
More than 99 lakh APY accounts enrolled during FY 2021-22
21 APR 2022 4:24PM by PIB Delhi
The total enrollments under APY Scheme have crossed 4.01 crore as on March 2022 out of which more than 99 lakh APY accounts were opened during FY 2021-22. The scheme had seen this tremendous success due to the active participation of all categories of Banks. Around 71% of the enrolments done by Public-sector banks, 19% by Regional Rural Banks, 6% by Private Sector Banks, 3% by Payment and Small Finance Banks.
State Bank of India, Indian Bank, Bank of India, Bank of Baroda and Central Bank of India achieved annual target in the Public-sector Bank category.
While Vidarbha Konkan Bank, Tripura Gramin Bank, Jharkhand Rajya Gramin Bank , Paschim Banga Gramin Bank, Baroda UP Bank, Uttarbanga Ksheriya Gramin Bank ,Aryavart Bank, Baroda Gujarat Gramin Bank, Uttar Bihar Gramin Bank, Maharashtra Gramin Bank, Odisha Gramya Bank, Madhya Pradesh Gramin Bank, Karnataka Vikas Grameena Bank, Chaitanya Godavari Grameena Bank, Telangana Grameena Bank, Andhra Pradesh Grameena Vikas Bank, Baroda Rajasthan Kshetriya Gramin Bank, Rajasthan Marudhara Gramin Bank, Dakshin Bihar Gramin Bank, Prathama UP Gramin Bank, Punjab Gramin Bank, Puduvai Bharthiar Grama Bank, Andhra Pragathi Grameena Bank, Manipur Rural Bank and Uttarakhand Gramin Bank achieved annual targets in the Regional Rural Bank category.
Also, Tamilnad Mercantile Bank, AU Small Finance Bank,Shri Mahila Sewa Sahakari Bank, The Kalupur Commercial Co-Operative Bank, The Sabarkantha District Central Co-Operative Bank and Rajkot Nagarik Sahakari Bank achieved annual target in other bank categories.
Apart from the Banks, 9 State Level Bankers Committees Bihar, Jharkhand, Assam, Uttar Pradesh, West-Bengal, Rajasthan, Madhya Pradesh, Odisha and Tripura achieved annual targets under APY.
Out of the total enrolments under APY as on 31st March 2022, nearly 80% subscribers have opted for Rs 1000 pension plan and 13% for Rs 5000 pension plan. Out of the total APY subscribers 44 % are female subscribers while 56% are male subscribers. Further, out of the total APY subscribers, 45% are aged between 18 and 25 years.
On Independence Day 2021 speech our Honble Prime-minister emphasized on the saturation of Governments social security schemes including Atal Pension Yojana to each and every entitled person. PFRDA, in line with the Governments saturation mission has undertaken to conduct outreach programs in co-ordination with all SLBCs and RRBs across the country. In the FY 2021-22, 13 such physical outreach programs were conducted and the remaining programs will be conducted in the current Financial Year.
PFRDA has strategized to target Jan Dhan accounts holders, promote digital mode of enrolment to target young population, involving other Central ministries, State Governments and agencies like NRLM/ SRLM for APY outreach programs through webinars and townhall meetings.
Atal Pension Yojana is the guaranteed pension scheme of Government of India administered by PFRDA. The scheme allows any Citizen of India between the age group of 18-40 years to join through the bank or post office branches where one has the savings bank account. Under the scheme, a subscriber would receive a minimum guaranteed pension of Rs.1000 to Rs. 5000 per month from the age of 60 years, depending upon his contribution. The same pension would be paid to the spouse of the subscriber after the demise of subscriber and on demise of both the subscriber and spouse, the pension wealth as accumulated till age 60 of the subscriber would be returned back to the nominee.
PFRDA is committed to take total enrolments under APY to greater heights and contribute towards making India a pensioned society.