Ministry of Civil Aviation
14 AAI Airports now equipped with Ambulifts to facilitate flyers with reduced mobility
13 APR 2022 2:24PM by PIB Delhi
14 AAI Airports are now equipped with Ambulifts to facilitate flyers with reduced mobility under the Accessible India Campaign (Sugamya Bharat Abhiyan) of Government of India. To facilitate passengers with reduced mobility, Divyang passenger on wheel chair and passenger on stretchers, AAI has procured 20 ambulifts for the airports which are having scheduled flight operations of Code C & other advanced level aircraft but does not have aerobridge facilities. The Ambulift has been manufactured indigenously under the 'Make in India' policy.
The facility is presently operational at 14 airports namely Dehradun, Gorakhpur, Patna, Bagdogra, Darbhanga, Imphal, Vijayawada, Port Blair, Jodhpur, Belgaum, Silchar, Jharsuguda, Rajkot, Hubli and remaining six are likely to be operational at Dimapur, Jorhat, Leh, Jamnagar, Bhuj & Kanpur airports by the end of this month.
The ambulifts can cater to six wheelchairs & two stretchers with an attendant at a time and is fitted with Heating Ventilation & Air-Conditioning system. The initiative taken up by AAI under Accessible India Campaign (Sugamya Bharat Abhiyan) of Government of India will provide convenient air travel to flyers with reduced mobility and. also help 'Divyangjan' at airports where aerobridge facility is not available. Procured at a cost of Rs. 63 lakhs per unit, AAI is providing Ambulift facility at a nominal token charge to the operating airlines at its airports
The Government of India has been working to take forward the vision of the Sugamya Bharat Abhiyaan in order to ensure fully accessible public infrastructure, including airports, railways stations and public transport systems. This new addition of Ambulift at various AAI airports will strengthen Transportation System Accessibility, which is an important vertical of the Accessible India Campaign.
Pictorial representation of usage of Ambulift:

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
চৎথোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাদ্রবা ফ্লায়রশিংদা মতেং পীনবা এ.এ.আই. এয়রপোর্ত ১৪দা হৌজিক এম্বুলিফশিং থমখ্রে
13 APR 2022 2:24PM by PIB Imphal
চৎথোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাদ্রবা ফ্লায়রশিংদা মতেং পীনবা ভারত সরকারগী এক্সেসিবল ইন্দিয়া কেম্পেন (সুগম্যা ভারত আভিয়ান)গী মখাদা এ.এ.আই. এয়রপোর্ত ১৪দা হৌজিক এম্বুলিফশিং থমখ্রে। চৎথোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাদ্রবা পেসেঞ্জরশিং, দিব্যাং পেসেঞ্জরদা হ্বিল চিয়র অমসুং স্ত্রেচরদা লাকপা পেসেঞ্জরদা মতেং পীনবা এ.এ.আই.না কোদ সি. অমসুং অতোপ্পা এদভান্স লেবেল এয়রক্রাফকী সেদ্যুল্দ ফ্লাইৎ ওপরেসনশিং তৌবা অদুবু এরোব্রিদজকী ফেসিলিতীশিং লৈতবা এয়রপোর্তশিংগীদমক এম্বলিফ ২০ প্রোক্যুর তৌখ্রে। এম্বুলিফ অসি ‘মেন ইন ইন্দিয়া’ পোলিসীগী মখাদা ইন্দিজিনস ওইনা শাখি।
ফেসিলিতী অসি হৌজিক্কী ওইনা এয়রপোর্ত ১৪ মমিং ওইনা পল্লবদা দেহরাদুন, গোরাখপুর, পতনা, বগদোগ্রা, দরভঙ্গা, ইম্ফাল, বিজয়ৱাদা, পোর্ত ব্লায়র, জোথপুর, বেলগম, সিলচর, ঝারসুগুদা, রাজকোৎ, হবলি অসিদা মথৌ তৌবা হৌখ্রে অমসুং লেমহৌরিবা তরুক অদুনা দিমাপুর, জোরহাত, লেহ, জমনগর, ভুজ অমসুং কানপুর এয়রপোর্তশিংদা থা অসিগী অরোইবদগী মথৌ তৌবা হৌরবা য়ানা লৈ।
এম্বুলিফশিং অসিদা হ্বিলচিয়র তরুক, স্ত্রেচর অনি লোয়ননা অমুক্তা এতেন্দেন্ত অমা তোংবা চল্লি অমসুং মসিদা হীতিং ভেন্তিলেসন অমসুং এয়র-কন্দিসনিং সিস্তেম হাপ্পি। ভারত সরকারগী এক্সেসিবল ইন্দিয়া কেম্পেন (সুগম্যা ভারত আভিয়ান)গী মখাদা এ.এ.আই.না পাইখৎলিবা থৌরাং অসিনা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাদ্রবা ফ্লায়রশিংদা নুংঙাইনা এয়র ত্রেবেল তৌহল্লগনি অমসুং এরোব্রিদজ ফেসিলিতী লৈতনবা এয়রপোর্তশিংদা ‘দিব্যাংজন’সু মতেং পাংলগনি। য়ুনিৎ অমদা লুপা লাখ ৬৩দা প্রোক্যুর তৌখিবা অসি এ.এ.আই.না ওপরেতিং এয়রলাইনশিংদা মখোয়গী এয়রপোর্তশিংদা নোমিনেল তোকন চার্জতা এম্বুলিফ ফেসিলিতী ফংহল্লি।
ভারত সরকারনা এয়রপোর্তশিং, রেলৱে স্তেসনশিং অমসুং পব্লিক ত্রান্সপোর্ত সিস্তেমশিং য়াওনা পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রচর মপুং ফানা এক্সেসিবল ওইহন্নবা সগম্যা ভারত আভিয়ানগী বিজন অসি মাংদা পুখৎনবা হোৎন্দুনা লাকখি। তোঙান-তোঙানবা এ.এ.আই. এয়রপোর্তশিংদা এম্বুলিফ নৌনা হাপচিল্লকপা অসিনা এক্সেসিবল ইন্দিয়া কেম্পেনগী মরু ওইবা ভর্তিকেল অমা ওইরিবা ত্রান্সপোর্তেসন সিস্তেম এক্সেসিবিলিতী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
এম্বুলিফ শীজিন্নবগী পিক্তোরিএল রিপ্রজেন্তেসন