য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি নই দিল্লীদা লৈবাক অসিগী তুরিজম অমসুং কলচরগী মন্ত্রীশিংগী কনফরেন্স, “অমৃত সমাগম” হৌদোকখ্রে
12 APR 2022 6:54PM by PIB Imphal
অজাদি কা অমৃত মাহোতসবতা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল সেলেব্রেশন মঙলান অমা মঙখি অমসুং মদুগী মঙলান অদু মল্তি-পর্পোস সেলেব্রেশন ওইগদবনি
প্রধান মন্ত্রীনা অজাদি কা অমৃত মাহোতসবতগী নিংখা তমখিবগী চহি চামা শুবা ফাওবা চহি ২৫গী মতম অসিবু অজাদি কা অমৃত কাল হায়না সেলেব্রেত তৌনবা লেপখ্রে
মথংগী চহি ২৫ অসি ভারতকী মী করোর ১৩০না পুল্লপ পুন্না হোৎনমিন্নগদবা মতমনি অমসুং ভারত অসিবু মালেম অসিগী খ্বাইদগী মকোক থংবদা উবা ফংনবা, প্রধান মন্ত্রীনা মসিগী মতম অসিবু অমৃত কাল হায়না কৌরি
গ্রাম পঞ্চায়তশিং, পার্লিয়ামেন্ত অমসুং সরকারগী দিপার্তমেন্ত পুম্নমক্না লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা থবক তৌগদবনি, মরমদি অমৃত কালগী চহি ২৫গী মতম অসি চাউখৎপগী মসিগী অচেৎপা ফিরেপ অসিবু নিংবা থুংহন্নবা মতম্নি
২০২১গী মার্চ ১২দা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কাশি গান্ধি আশ্রমদগী অজাদি কা অমৃত মাহোতসব হৌখি, মসিগী মতুংদা লৈবাক শিনা থুংনা থৌরম ২৫,০০০ হেন্না শিনখি
লৈবাক অসি নিংখা তম্লবা মতুং চহি ৭৫ অসিগী মনুংদা মাইপাকপা কয়া অমা লৈখ্রে অমসুং ঐখোয়না ভারত অসিবু মকোক থোংবা লৈবাকশিংগী মরক্তা য়াওহনবদা মাইপাকখি
ঐখোয়না পুন্না হোৎনমিন্নদুনা হীরম কয়া অমদা রেকোর্দ কয়া অমা থম্বা ঙমখি, ঐখোয়না ঐখোয়গী পুৱারী অমসুং চৎনবীবু ঙাক-শেন্দুনা থম্বদা অসমুং য়োকখৎপাদা মাইপাকখি
অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসি কেতেগোরী মঙা– নিংতম লান, আইদিয়া @৭৫, এচীবমেন্ত @৭৫, এক্সন @৭৫ অমসুং ফিরেপ@৭৫ দা সেলেব্রেত তৌনবা মঙলান অমা মঙখি
ঐখোয়না খুঙ্গং অমসুং রাজ্য খুদিংমক মসিদা শরুক য়াহনখি, মাস পার্তিসিপেশন মরু ওইনা নহাশিংবু শরুক য়াহনখি, মখোয়গী পাঙ্গল অদুনা নিংখা তম্বগী চহি চামা শুবদা ভারতপু খ্বাইদগী মকোক্তা লৈহনবদা কান্নগনি
তুং কোইনা লৈহৌগদবা লৈবাক অসিনা মাংদা চৎখৎকদবনি অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগীদমক্তা ওইবা মহাক্কী য়াম্না চাউরবা ভিজনঅদুগা লোইননা মসিগী সংকল্প য়াত্রা অসি কন্সেপচুৱেলাইজ তৌখি, অমসুং ঐখোয় খুদিংমক্না পার্তী পোলিতিক্সকী ৱাংমদা মসিবু মাইপাকহন্নবা সংকল্প য়াত্রা অসিদা শরুক য়াগদবনি
খ্বাইদগী নহা ওইরিবশিংনা নিংতম লানদা মখোয়না শরুক য়ারবদি, মখোয়গী পুনশি অদু লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংদা লুপ্তুনা লৈগদবনি, মসি নহারোলশিংবু লৈবাক অসিগী নিংতম লানগি মতাংদা খঙহন্নবা অমসুং লৈবাক অসিগা কনেক্ত তৌনবা য়াম্না তাংনা ফংবা তাঞ্জা অমনি
মেরা গাওন, মেরি ধরোহর অসি লৈবাক শিনবা থুংনা ভর্চুৱল ম্যুজিয়ম লাখ ৬.৫ শানবগী পান্দম থম্লিবা অদুগুম্বা প্রোগ্রাম অমনি, মসিনা জিলা খুদিমক্কা শম্নহনগনি
হৌজিক্তগীনা প্রোগ্রাম অসি লোইবা ফাওবদা, ঐখোয়না পব্লিক এৱেয়রনেস অমসুং পব্লিক পার্তিসিপেশন হেনগৎহন্নবা থবক তৌগদবনি
লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা, প্রোগ্রামশিং খুদম ওইনা হর ঘর ঝন্দা, ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দে, দিজিতেল দিস্ত্রিক্ত রিপোজিতরী, স্বতন্ত্র স্বর অমসুং মেরা গাওন, মেরি ধরোহরনা পব্লিক পার্তিসিপেশন শোইদনা তৌহনগদৌরিবনি
ঐহাক্না হর ঘর ঝন্দা, ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দে, দিজিতেল দিস্ত্রিক্ত রিপোজিতরী, স্বতন্ত্র স্বর অমসুং মেরা গাওন, মেরি ধরোহরগুম্বা প্রোগ্রামশিং অসি রাজ্যশিংদা মাইপাক্নবা মসিগী মতাংদা ই-পাউ শন্দোক্নবা মীয়ামদা হায়জরি
করিগুম্বা প্রজা করোর ১৩০না দলিতশিং, লাইরবশিং, খুঙ্গংশিংদা লৈবা লাইরিক-লাইশুগী মঙাল ৱাৎনা ফংবশিংগীদমক্তা ফিরেপ অমা লৌরবদি, মসিগী করোর ১৩০গী ফিরেপকী কলেক্তিব কন্ত্রিব্যুশন অদুনা লৈবাক অসিবু য়াম্না অফাওবা লৈবাক অমা ওইহনবদা য়াম্না চাউবা খোংথাং অমা ওইগনি
কেন্দ্রগী হোম এফিয়র্স অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি নই দিল্লীদা লৈবাক অসিগী তুরিজম অমসুং কলচরগী মন্ত্রীশিংগী কনফরেন্স, “অমৃত সমাগম” হৌদোকখ্রে। থৌরম অসিদা, কেন্দ্রগী কলচর, তুরিজম অমসুং দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজনগী মন্ত্রী, শ্রী জি.কিশন রেদ্দী, পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অর্জুন রাম মেঘৱাল, এক্তর্নেল এফিয়র্স অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী, সুকুমারি মীনাক্সি লেখি অমসুং দিফেন্স অমসুং তুরিজমগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অজ্য় ভত্তনা ঔরম অদুদা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা মহাক্না ৱা ঙাংবা মতমদা, কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি মীরোল অমগী মতুংদা, ঐখোয়না অসুম্না আজাদি কা অমৃত মাহোতসবকী নুংঙাইবা ফোংদোকপা অসি কনাগুম্বা মীওই অমগী লাইবক্তা অসিগুম্বা মতম অসি তমলম্লে। ঐখোয় পুম্নমক্না অসি অমৃত মাহোতসবকী চহি অসিদা ঐখোয়গা মরী লৈহনবা হায়বসি য়াম্না লাইবক ফবনি। লেবাক অসিনা নিংখা তম্লবা মতুং চহি ৭৫ অসিদা এচীবমেন্ত কয়া লৈখি অমসুং ঐখোয়না মাইপাক্না লৈবাক অসিবু মকোক থোংবা লৈবাকশিংগী মরক্তা থম্বদা মাইপাকলে। ঐখোয়না পুন্না হোৎনমিন্নদুনা হীরম কয়া অমদা রেকোর্দ কয়া অমা থম্বা ঙমখি, ঐখোয়না ঐখোয়গী পুৱারী অমসুং চৎনবীবু ঙাক-শেন্দুনা থম্বদা অসমুং য়োকখৎপাদা মাইপাকখি। অজাদি কা অমৃত মাহোতসবতা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল সেলেব্রেশন মঙলান অমা মঙখি অমসুং মদুগী মঙলান অদু মল্তি-পর্পোস সেলেব্রেশন ওইগদবনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসিগী খুত্থাংদা, ঐখোয়গী অনৌবা মীরোলনা ১৮৫৭দগী ১৯৪৭ ফাওবা চহি ৯০গীদমক্তা নিংতম লানগীদমক্তা লান্থেংনখিবশিং অদুনা কত্থোকখিবা অমসুং মখোয়গী অখাং খনবা অদুগী মতাংদা ই-পাউ লৌগদবনি, মখোয়শিং অদুবু ইকাইখুম্নবীগদবনি। মসিগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীনা অজাদি কা অমৃত মাহোতসবতগী নিংখা তম্বগী চহি চামা শুবআ ফাওবগী চহি ২৫গী মতম অসিবু অজাদি কা অমৃত কাল হায়নআ সেলেব্রেত তৌগদবনি হায়ন মহাক্না লেপখি। মথংগী চহি ২৫ অসি ভারতকী মী করোর ১৩০না পুল্লপ পুন্না হোৎনমিন্নগদবা মতমনি অমসুং ভারত অসিবু মালেম অসিগী খ্বাইদগী মকোক থংবদা উবা ফংনবা, প্রধান মন্ত্রীনা মসিগী মতম অসিবু অমৃত কাল হায়না কৌরি। মসিগা লোইননা, মহাক্না অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসিবু সংকল্প ৱর্শ ওইনা সেলেব্রতে তৌনবসু লৈপখি অমসুং মহাক্না লৈবাক অসিগী মীয়ামদা অজাদি কা অমৃত মাহোতসবকী চহি অসিদা ঐখোয়না ভারতপু মতেং পাংগদবা ফিরেপ অমা লৌগদবনি হায়না হায়খি। গ্রাম পঞ্চায়তশিং, পার্লিয়ামেন্ত অমসুং সরকারগী দিপার্তমেন্ত পুম্নমক্না লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা থবক তৌগদবনি, মরমদি অমৃত কালগী চহি ২৫গী মতম অসি চাউখৎপগী মসিগী অচেৎপা ফিরেপ অসিবু নিংবা থুংহন্নবা মতম্নি।
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি ২০২১গী মার্চ ১২দা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কাশি গান্ধি আশ্রমদগী অজাদি কা অমৃত মাহোতসব হৌখি, মসিগী মতুংদা লৈবাক শিনা থুংনা থৌরম ২৫,০০০ হেন্না শিনখি। মতম অসিগি মনুংদা কোবিদ-১৯গী অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা ৱেবনা মরম ওইরগা অৱাবা ফিভম কয়া থোরকখি অমসুং প্রোগ্রাম কয়া অমা হাইব্রিদ মোদতা তৌবা তাখি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা মীয়াম্না শরুক য়াবা অদু ওইগদবা চাং অদুমক ওইবা ঙমখিদে। হৌজিক্তি লৈবাক অসি কোবিদ-১৯না খুদুম চনবদগী নান্থরক্লে, মসিগী লেমহৌরিবা মতম অসিদা ঐখোয়না আজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসিবু মীয়াম পুন্না শরুক য়ামিন্নদুনা নুংঙাইবা ফোংদোকমিন্নগদবনি। মসিগ নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অসিদা, ঐখোয়না করম্না খুঙ্গং, তেহসিল, জিলা অমসুং রাজ্য খুদিংমক্না অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসিদা করম্না শরুক য়াহনগদগে অমসুং মসিগীদমক্তা প্রোগ্রামশিং শেম্বা অমসু মাইপাকহন্নবগী মতাংদা ফিরেপ অদু লৌগদবনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসি কেতেগোরী মঙা– নিংতম লান, আইদিয়া @৭৫, এচীবমেন্ত @৭৫, এক্সন @৭৫ অমসুং ফিরেপ@৭৫ দা সেলেব্রেত তৌনবা মঙলান অমা মঙখি। মসিগী কেতেগোরী মঙা অসিদা, ঐখোয়না লাক্কদবা মতমশিং অদুবুগীদমক্তা প্লান তৌগদবনি। ঐহাক্না রাজ্যগী মন্ত্রীশিং অমসুং ওফিসিয়েলশিংদা মসিগী এফর্তশিং অসিদা, ঐখোয়না খুঙ্গং অমসুং রাজ্য খুদিংমক মসিদা শরুক য়াবা হেনগৎহনগদবনি, মাস পার্তিসিপেশন মরু ওইনা নহাশিংবু শরুক য়াহনগদবনি, মখোয়গী পাঙ্গল অদুনা নিংখা তম্বগী চহি চামা শুবদা ভারতপু খ্বাইদগী মকোক্তা লৈহনবদা কান্নগনি। তুং কোইনা লৈহৌগদবা লৈবাক অসিনা মাংদা চৎখৎকদবনি অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগীদমক্তা ওইবা মহাক্কী য়াম্না চাউরবা ভিজনঅদুগা লোইননা মসিগী সংকল্প য়াত্রা অসি কন্সেপচুৱেলাইজ তৌখি, অমসুং ঐখোয় খুদিংমক্না পার্তী পোলিতিক্সকী ৱাংমদা মসিবু মাইপাকহন্নবা সংকল্প য়াত্রা অসিদা শরুক য়াগদবনি।
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি নিংতম লান অদু ব্রিতিশশিংগী মায়োক্তা হীরম কয়া অমদা লান্থেংনখি অমসুং ১৮৫৭দগী ১৯৪৭ ফাওবগী নিংখা তম্বগী লান অদুনা হৌগৎলক্লিবা মীরোলশিংগী ৱাখলশিং অদুবু অমুক হন্না মিৎকপ থোকহনগদবনি। পুৱারী খক্তনা মসিগী ই-পাউ অসি নহাশিংদা পীবা ঙম্লোই। থৌনা ফরবা অথৌবশিংগী থৌদোক কয়া অমা অমসুং শক্তম লাংখিবা কয়া অমা মখোয়গী ৱাখল্লোনদা হিংগৎহনবগী মথৌ তাই। অদু কান্দদা মখোয়না নিং তম্বগী লানদা মশানা মশাবু মরী লৈনহনবা ঙমগদৌরিবনি। খ্বাইদগী নহা ওইরিবশিংনা নিংতম লানদা মখোয়না শরুক য়ারবদি, মখোয়গী পুনশি অদু লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংদা লুপ্তুনা লৈগদবনি, মসি নহারোলশিংবু লৈবাক অসিগী নিংতম লানগি মতাংদা খঙহন্নবা অমসুং লৈবাক অসিগা কনেক্ত তৌনবা য়াম্না তাংনা ফংবা তাঞ্জা অমনি। মরম অদুনা মসি অনৌবা মীরোলশিংগী ৱাখলদা লৈবাক নিংবগী ৱাখল্লোন অসি শাগৎপদা অসিগুম্বা অনৌবা মীরোলশিং অসি শেমগৎপগী অচৌবা খুদোংচাবা অমনি অমসুং মসিদা য়ুমফম ওইরগা মখোয়না লৈবাক অসিগীদমক্তা পুনশি চুপ্পা থবক তৌবা ঙমগদৌরিবনি। মসিগীদমক্তা লৈবাক অসিগী প্রধান মন্ত্রীনা অমৃত মাহোতসব অসিবু মীয়াম্না শরুক য়াবগা লোইননা সেলেব্রেত তৌনবা হায়রিবনি। নেস্নেল এন্ধেমগী প্রোগ্রামবু ওইরো, রঙ্গোলি শেম্বগী প্রোগ্রামবু ওইরো, নিংতম লানগী মশক খঙবীদ্রবা অথৌবশিংগী রিসর্চ অমসুং কমপাইলেশন তৌবগী প্রোগ্রামবু ওইরো, ইশাগী খুঙ্গংবু ওইরো, ইশাগী চৎনবীবু ওইরো। মেরা গাওন, মেরি ধরোহর অসি লৈবাক শিনবা থুংনা ভর্চুৱল ম্যুজিয়ম লাখ ৬.৫ শানবগী পান্দম থম্লিবা অদুগুম্বা প্রোগ্রাম অমনি, মসিনা জিলা খুদিমক্কা শম্নহনগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা প্রোগ্রাম কয়া অমা পাংথোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীদা পোস্তকার্দশিং ইখ্রে, ব্রিতিশনা অথিংবা থমখিবা শৈরেংশিংকমপাইল তৌখিবা স্বতন্ত্র স্বর, ৱন্দে মাতরম দান্স ফেস্তিভল পাংথোকখ্রে, ১৮৫৭গী নিংতম লান অদুবু নিংশিংনবা প্রোগ্রাম য়াওখি, মসিগী প্রোগ্রামশিং অসিনা ৱাখল খনথবা হৌহনখি। হৌজিক্তগীনা প্রোগ্রাম অসি লোইবা ফাওবদা, ঐখোয়না পব্লিক এৱেয়রনেস অমসুং পব্লিক পার্তিসিপেশন হেনগৎহন্নবা থবক তৌগদবনি। চহি অমদা পুন্না প্রোগ্রাম ২৫,০০০ পাংথোকখি অদুবু প্রোগ্রাম ৭,২০০ অমদি রাজ্যশিং আমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংদা পাংথোকখি। মসিগী মশিং অসি হেনগৎলকখিগনি অমসুং ঐখোয়না সরকারগী মিৎয়েংদগী অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসিবু মাইপাকপা অমা ওইহনগনি।
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তর অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা, প্রোগ্রামশিং খুদম ওইনা হর ঘর ঝন্দা, ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দে, দিজিতেল দিস্ত্রিক্ত রিপোজিতরী, স্বতন্ত্র স্বর অমসুং মেরা গাওন, মেরি ধরোহরনা পব্লিক পার্তিসিপেশন শোইদনা তৌহনগদৌরিবনি। হর ঘর ঝন্দা প্রোগ্রাম অসি রাজ্য সরকারশিং অমসুং পঞ্চায়ত, মুনিসিপাল কোর্পোরেশন, জিলা পঞ্চায়ত, তেহসিল পঞ্চায়তনা শরুক য়াদনা মাইপাকপা ঙম্লোই। মসি স্কুল খুদিংমক্না শরুক য়াদনা মাইপাকপা ঙম্লোই অমসুং মসি ঐখোয়না মাং লোমদআ পুখৎকদবনি। ঐহাক্না হর ঘর ঝন্দা, ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দে, দিজিতেল দিস্ত্রিক্ত রিপোজিতরী, স্বতন্ত্র স্বর অমসুং মেরা গাওন, মেরি ধরোহরগুম্বা প্রোগ্রামশিং অসি রাজ্যশিংদা মাইপাক্নবা মসিগী মতাংদা ই-পাউ শন্দোক্নবা মীয়ামদা হায়জরি। নিংতম্বগী খোংজংগা মরী লৈনবা মফমশিং অদুবু নৌহৌননা অমুক নিংশিংগদবনি, নিংতম্বগী খোংজংদা করমত্তা তৌখিদবা খুঙ্গং আমত্তা লৈখিদে, মরু ওইবা থৌদোক ধৌকখিদবা জিলা অমত্তা লৈতে। ঐখোয়না থৌদোকশিং , মখোয়গী মেমোরী অদুবু অমুক হিংগৎহনবা ঙমগদ্রা, ঐখোয়না নিংতম লান্মীশিংগী য়ুমদা, মখোয়গী খুঙ্গংশিংদা স্কুলগী অঙাংশিবু পুবিবগী প্রোগ্রাম শেম্বা ঙমগদ্রা? ঐনা খনবদা অসিগুম্বা তৌবনা য়াম্না ফজরবা মৃঐবাক নিংবগ ৱাখল্লোনা অমা শাগৎপা ঙমগনি অমসুং অঙাংশিং অমসুং ঐখোয়নগী অনৌবা মীরোলশিং অদুবু মসিগা মরী লৈনহনবা ঙমগনি। মসিদা কোলেজশিং য়াওহনগদবনি অমসুং কোলেজ ৭৫গী কেপসুল অমা শেমদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা নিংতম লানগা মরী লৈনবা নিংশিং খুবমশিং অদু ইকাইখুম্নবীগদবনি অমসুং মীশিংগ ৱাখলদা অমুক হন্না হিংগৎহনগদবনি। ঐখোয়না অসিগুম্বা প্রোগ্রামশিং অসি শিনবদা য়াম্না কান্নগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি মী ময়াম অমনা নিংতম লানদা জর্নেলিজমগী খুত্থাংদা লৈবাক অসিগী সেবা তৌখি। ঐখোয়না করিগুম্বা জর্নেলিজমগী মহৈরোইশিং অদুবু নিংতম লানদা জর্নেলিজমনা লৌখিবা থৌদাং অদুগী মতাংদা খঙহল্লবদি থবক কবা অমা পাংথোকপা য়াগনি। থিয়েত্রিকেল অমসুং ম্যুজিক্তা থৱাই য়াওজবা মীশিংনা নিংতম লানগী মতমদা কনেক্ত তৌকি অমসুং আর্ত শিজিন্নদুনা নিংতম্বগী খোংজংদা মী কয়া অমা কনেক্ত তৌনবা হোৎনখি, ঐখোয়না মসিবু মাংদা লোমদা চিংখৎপগদবনি। ফাইন আর্তশিংগী মহৈরোইশিংসু মসিদা শরুক য়াহন্দুনা অনৌবা ৱাখল্লোন অমা শাগৎকদবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, মোদীনা নিংতম্বগী খোংজংগী নিংতম লান্মী খুদিংমক্তা ইকাইখুম্নবীগদবনি অমসুং মখোয়গী মেমোরী অদুবু হিংগৎহনগদবনি। ঙসি মফম অসিদা শরুক য়ারিবা কলচর মন্ত্রী আমসুং তুরিজমগী মন্ত্রীশিংনা মশামশাগী রাজ্যশিংদা মসিগী হীরমশিং অসিদা খম থেংবা ফাওবা পুখৎনবা হোৎগনি হায়না আশা তৌরি। অচেৎপা ফিরেপ লৌবা হায়বসিনা অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসিগী থৱায়নি, কেন্দ্রগী ওম মিনিস্তর অসিনা হায়খি মদুদি করিগুম্বা প্রজা করোর ১৩০ অসিনা মশা-মশাগী ওইবা ফিরেপ অমা খক্তং ওইরবসু লৌরবদি, অচৌবা ইনর্জী অমা শেম্বা ঙমগনি। করিগুম্বা প্রজা করোর ১৩০না দলিতশিং, লাইরবশিং, খুঙ্গংশিংদা লৈবা লাইরিক-লাইশুগী মঙাল ৱাৎনা ফংবশিংগীদমক্তা ফিরেপ অমা লৌরবদি, মসিগী করোর ১৩০গী ফিরেপকী কলেক্তিব কন্ত্রিব্যুশন অদুনা লৈবাক অসিবু য়াম্না অফাওবা লৈবাক অমা ওইহনবদা য়াম্না চাউবা খোংথাং অমা ওইগনি মসি য়াম্না মরু ওইনা উদবা য়াই অদুবু করিগুম্বা মী করোর ১৩০ অসিনা পাংথোক্লবদি মশিগী পাঙ্গল অসি য়াম্না চাউগনি অমসুং অমৃত মাহোতসব, অমৃত মতমগী মতম অমসুং নিংখা তমখিবগী চহি চামা শুবা অসি ভারতপু ফাওহন্নবগী মতম্মি, ভারতপু মালেম অসিগী খ্বাইদগী মকোক থোংবা মফমদা চিংখৎনবগী মতমনি অমসুং ভারত অসিবু ‘ৱিস্বা গুরু’ ওইহন্নবগী মতম ওইরে হায়না ঐহাক্না থাজৈ। মসিনি প্রধান মন্ত্রী, মোদীনা ঐখোয় ময়ামদা থম্লিবা থাজবা অসি।
শহরী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি মসিগী নুমিৎ নিনিগী সেমিনার অসিদা, ঐখোয়না অমৃত মাহোতসবকী মতম অসিদা রাজ্যশিংদা মীয়ামগীদমক্তা কন্সিয়সনেস সেন্তরোইগদবা মফমশিং খরা শেমগদবনি। ঐআক লাইরিক-লাইশু হৈরে অমসুং ঐহাক্না লাইরিক-লাইশু হৈতবা অহলশিংদা তাকপীগনি হায়বগুম্বা অসিগুম্বা ফিরেপশিং অসি শন্দোক্কদবনি। ৱাখল্লোনশিং, লৈবাক নিংবা অমসুং চাউখৎ-থৌরাং শন্দোক্নবা থবকশিং তৌরিবা অসিগুম্বা ফিরেপশিং অসি লৌনবা মফম অসিদগী অসিগুম্বা মখলগী এক্সন প্লানশিং শেমগনি হায়বসি ঐহাক্কী থাজবনি হায়না মহাক্না হায়খি। অমুক্কহন্না ঐহাক্না নখোয় ময়ামদা হায়জরি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অজাদি কা অমৃত মাহোতসবতগী নিংখা তমখিবগী চহি চামা শুবা ফাওবগী অমৃত মতম অসি ফিরেপশিং অদুবু নিংথুংহনবা মতম্নি, ঐখোয় খুদিংমক্না ভারতপু য়াম্না মমিং লৈবা অমা ওইহন্নবগী খোংচৎ অসিদা কনেক্ত তৌনবগী য়াম্না চাউরবা থৌদাং লৈ। কোবিদ-১৯গী মতম লাক্লে, ইস্বরগী থৌজালদগী অমসুং ভারত সরকার অমসুং রাজ্য সরকারগী হোৎনজমনদগী ঐখোয়না মসিদগী নান্থোকপা ঙম্লে, হৌজিক অমুক্কহন্না ঐখোয়না মসিগী খোংচৎ অসিবু মখাতানা অনৌবা পাঙ্গল থৌনাগা লোইননা চৎকদবনি।

Ministry of Home Affairs
The Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah inaugurated the "Amrit Samagam", a conference of Tourism and Culture Ministers of the country, in New Delhi today
12 APR 2022 6:54PM by PIB Delhi
During Azadi Ka Amrit Mahotsav, the Prime Minister Shri Narendra Modi, had envisioned its national celebration and that it should be a multi-purpose celebration
The Prime Minister has decided to celebrate the period of 25 years from Azadi Ka Amrit Mahotsav to the Centenary year of independence as Azadi Ka Amrit Kaal
This next 25 years is a period for collective efforts of 130 crore people of India and to see India at the top of the world, the Prime Minister has called this period as Amrit Kaal
Gram Panchayats, Parliament and all government departments should work for the country’s progress, as the 25 years of Amrit Kaal is a period to fulfil this resolve for progress
On March 12, 2021, Prime Minister Shri Narendra Modi began Azadi Ka Amrit Mahotsav from Kashi Gandhi Ashram, thereafter more than 25,000 programs have been organized across the country
The nation has had many achievements in the 75 years since Independence and we have been successful in placing India amongst the top nations
We have created many records in all fields with joint efforts, we have been successful in preserving and promoting our history and culture
Azadi Ka Amrit Mahotsav is envisioned to be celebrated in five categories – Freedom Struggle, Idea @75, Achievements @75, Action @75 and Resolve @75
We have ensured that participation of every village and state has been increased, ensured mass participation especially the youth, their energy will be useful in taking India to the top in the Centenary year of our Independence
The nation which will live on, should move forward and the Prime Minister with his great vision for the country, has conceptualizes this Sankalp Yatra, and each one of us, rising above party politics, should take part in the Sankalp Yatra to make it a success
If the youngest associate themselves with the freedom struggle, then their life will have been devoted to national development, this is a golden opportunity to make the young generation aware about the freedom struggle and connect this with the country
Mera Gaon, Meri Dharohar is one such program with the aim to build 6.5 lakh virtual museums across the nation, which would be linked with all districts
From now upto the end of the program, we have to work to increase public awareness and public participation
In the coming days, programmes such as Har Ghar Jhanda, International Yoga Day, Digital District Repository, Swatantra Swar and Mera Gaon, Meri Dharohar will ensure public participation
I request everyone to spread information about programmes such as Har Ghar Jhanda, International Yoga Day, Digital District Repository, Swatantra Swar and Mera Gaon, Meri Dharohar - so that they are successful in the States
If 130 crore citizens resolve on behalf of Dalits, the poor, those with poor literacy living in villages, this collective contribution of 130 crore resolutions can be a huge step to make the nation great
The Union Minister of Home Affairs and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, inaugurated the "Amrit Samagam", a conference of tourism and culture ministers of the country, held in New Delhi today. On this occasion, the Union Minister for Culture, Tourism and Development of North East Region, Shri G. Kishan Reddy, Minister of State for Parliamentary Affairs and Culture, Shri Arjun Ram Meghwal, Minister of State for External Affairs and Culture, Ms. Meenakshi Lekhi and Minister of State for Defense and Tourism, Shri Ajay Bhatt were present among many dignitaries.
In his address on the occasion, the Union Home Minister said that perhaps after a generation, such a time comes in someone's destiny that we can celebrate the Azadi Ka Amrit Mahotsav. We are all fortunate that in the year of the Amrit Mahotsav, we all have some duty with which we all have been privileged of being associated with. The nation has had many achievements in the 75 years since Independence and we have been successful in placing India amongst the top nations. We have created many records in all fields with joint efforts, we have been successful in preserving and promoting our history and culture. In the Azadi Ka Amrit Mahotsav, the Prime Minister Shri Narendra Modi, had envisioned its national celebration and that it should be a multi-purpose celebration.
Shri Amit Shah said that through the Azadi Ka Amrit Mahotsav, our new generation should get information about the sacrifices and resilience of the people who fought for the freedom struggle for 90 years from 1857 to 1947, they should be glorified. Along with this, the Prime Minister has decided to celebrate the period of 25 years from Azadi Ka Amrit Mahotsav to the Centenary year of independence as Azadi Ka Amrit Kaal. This next 25 years is a period for collective efforts of 130 crore people of India and to see India at the top of the world, the Prime Minister has called this period as Amrit Kaal. Along with this, he has also decided to celebrate the Azadi Ka Amrit Mahotsav as Sankalp Varsh and has called upon the people of the country that in the year of Azadi Ka Amrit Mahotsav, we should personally take some resolution, which will help India. Gram Panchayats, Parliament and all government departments should work for the country’s progress, as the 25 years of Amrit Kaal is a period to fulfil this resolve for progress.
The Union Home Minister said that On March 12, 2021, Prime Minister Shri Narendra Modi began Azadi Ka Amrit Mahotsav from Kashi Gandhi Ashram, thereafter more than 25,000 programs have been organized across the country. In this period, due to the second and third wave of Covid-19, difficult situation had arisen and many programs had to be done in hybrid mode and due to this public participation could not be as much as it should have been. But now that the country is coming out of the grip of Covid-19, in this remaining time we should celebrate the Azadi Ka Amrit Mahotsav with public participation. During this two-day conference, we have to decide how every village, tehsil, district and state should participate in the Azadi Ka Amrit Mahotsav and for this, to create programs and make them successful.
Shri Amit Shah said that Azadi Ka Amrit Mahotsav is envisioned to be celebrated in five categories – Freedom Struggle, Idea @75, Achievements @75, Action @75 and Resolve @75. In these five categories, we should plan for the upcoming times. I would like to request all the State’s ministers and officials to ensure that in this effort, the share of every village and state is increased, ensure mass participation especially the youth, their energy will be useful in taking India to the top in the Centenary year of our Independence. The nation which will live on, should move forward and the Prime Minister with his great vision for the country, has conceptualizes this Sankalp Yatra, and each one of us, rising above party politics, should take part in the Sankalp Yatra to make it a success.
The Union Home Minister said that the freedom struggle was fought against the British in many ways and the independence struggle from 1857 to 1947 should once again awaken the minds of the upcoming generation. History alone cannot give this information to the younger generation. Many incidents and characters of brave heroes will have to be brought alive on their psyche, then they will associate themselves with the struggle for freedom. If the youngest associate themselves with the freedom struggle, then their life will have been devoted to national development, this is a golden opportunity to make the young generation aware about the freedom struggle and connect this with the country. That is why this is a great opportunity to create such a new generation to inculcate the spirit of patriotism in the mind of this new generation and on the basis of that they will continue to work for the whole life for the country. For this, the Prime Minister of the country has urged all of us to celebrate the Amrit Mahotsav with wide public participation. Be it the program of national anthem, program of making Rangoli, programs of research and compilation on the unsung heroes of the freedom struggle, be it my village, my heritage program. Mera Gaon, Meri Dharohar is one such program with the aim to build 6.5 lakh virtual museums across the nation, which would be linked with all districts.
Shri Amit Shah said that many such programs have taken place. Postcards were written to the Prime Minister, Swatantra Swar in which the poems banned by the British were compiled, Vande Bharat dance festival took place, there was a program to commemorate the first freedom struggle of 1857, all these programs have awakened consciousness. From now upto the end of the program, we have to work to increase public awareness and public participation. Altogether 25,000 programs were conducted in a year but 7,200 programs were conducted in the States and Union Territories. This number will have to be increased and we will have to make the Azadi Ka Amrit Mahotsav a success from the point of view of the entire government.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that in the coming days, programmes such as Har Ghar Jhanda, International Yoga Day, Digital District Repository, Swatantra Swar and Mera Gaon, Meri Dharohar will ensure public participation. Har Ghar Jhanda program cannot be successful without the participation of State Governments and Panchayat, Municipal Corporation, Zilla Panchayat, Tehsil Panchayat. It cannot be successful without the participation of every school and we have to take it forward. I request everyone to spread information about programmes such as Har Ghar Jhanda, International Yoga Day, Digital District Repository, Swatantra Swar and Mera Gaon, Meri Dharohar - so that they are successful in the States. The identity of the places associated with the freedom movement should be made available afresh, there is not a single village which did nothing for the freedom movement, there is not a single district where no major incident took place. Can we revive those incidents, their memory, can we make programme to take school children to the homes of freedom fighters, their villages? I believe that by doing this a wonderful patriotism will be awakened and children and our new generation will be associated with it. Colleges should also be taken aboard and by making a capsule of 75 colleges all the memorial sites associated with the freedom struggle across the country should be glorified and revive them again on the memory of the people. We will benefit a lot by doing such programs.
Shri Amit Shah said that many people have also served the country through journalism in the freedom struggle. If we take along the students of journalism on the role of journalism in the freedom struggle, then a lot of work can be done. People interested in theatrical and music were connected at that time to the freedom struggle and an attempt was made to connect many people with the freedom movement using art, we should take this forward. A new consciousness should be awakened by involving the students of fine arts as well. He said that Prime Minister Modi has laid more emphasis on paying homage to all the freedom fighters of the freedom movement and reviving their memory. It is expected from the Culture Ministers and Tourism Ministers of the states present here today, that they should try to bring this subject to the bottom in their respective states. Resolution is the soul of the Azadi Ka Amrit Mahotsav, the Union Home Minister said that if 130 crore citizens take even a small individual resolution, a huge energy can be created. If 130 crore citizens resolve on behalf of Dalits, the poor, those with poor literacy living in villages, this collective contribution of 130 crore resolutions can be a huge step to make the nation great. This does not look much significant, but if 130 crore people do it, then its power will be huge and I believe that the Amrit Mahotsav, the time of the Amrit period and the centenary year of freedom, is the time to make India great, take India to top position in the world and it is time to be make India a ‘Vishwa Guru’. This is what Prime Minister Modi has expected from all of us.
Shri Amit Shah said that during this two-day seminar, we should make some places in the states under the Amrit Mahotsav in such a way that they become centres of consciousness for people. Spread such resolutions which will inspire many people like I am educated and I will teach adult illiterates. He said that I am sure that you will make this type of action plan from here to make such resolutions which work to spread consciousness, patriotism and development. Once again I would like to request all of you that Prime Minister Shri Narendra Modi has envisioned that this Amrit period from the Azadi Ka Amrit Mahotsav to the centenary year of independence, which is the time of fulfilling the resolutions, we all have the responsibility to get connected with this journey of making India great. The time of Covid-19 had come, by the grace of God and with the efforts of the Government of India and the State Governments, we have come out of it, now again we should carry forward this journey with a new energy.