ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏବଂ ଆମେରିକାର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମାନ୍ୟ ଶ୍ରୀ ଜୋସେଫ ଆର ବାଇଡେନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଭର୍ଚୁଆଲ୍ ବୈଠକ
11 APR 2022 10:12PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଜୋସେଫ ଆର ବାଇଡେନ ଆଜି ଏକ ଭର୍ଚୁଆଲ ବୈଠକ କରିଛନ୍ତି । ରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ ଏବଂ ଭାରତ-ଆମେରିକା ୨+୨ ମନ୍ତ୍ରୀସ୍ତରୀୟ ଆଲୋଚନା ପାଇଁ ୱାଶିଂଟନ ଡିସିରେ ଥିବା ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଏସ୍‍.ଜୟଶଙ୍କର ମଧ୍ୟ ଆମେରିକୀୟ ପ୍ରତିପକ୍ଷ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସଚିବ ଲୟଡ ଅଷ୍ଟିନ ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ସଚିବ ଆଣ୍ଟୋନି ବ୍ଲିଙ୍କେନଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା ସମୟରେ ହ୍ୱ।।ଇଟ ହାଉସରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ଦୁଇ ନେତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଅନେକ ଆଞ୍ଚଳିକ ତଥା ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଯଥା କୋଭିଡ-୧୯ ମହାମାରୀ, ବିଶ୍ୱ ଅର୍ଥନୀତିର ପୁନରୁଦ୍ଧାର, ଜଳବାୟୁ ପଦକ୍ଷେପ, ଦକ୍ଷିଣ ଏସିଆ ଏବଂ ଭାରତ-ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗରୀୟ ଅଞ୍ଚଳରେ ନିକଟରେ ଘଟିଥିବା ପରିସ୍ଥିତି ଏବଂ ୟୁକ୍ରେନର ପରିସ୍ଥିତି ଭଳି ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ବ୍ୟାପକ ମତ ବିନିମୟ ହୋଇଥିଲା ।
ନିକଟ ଅତୀତରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସଂପର୍କରେ ହୋଇଥିବା ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଗ୍ରଗତିର ମଧ୍ୟ ସେମାନେ ସ୍ଥିତି ପରଖିଥିଲେ ।
ଉଭୟ ନେତା ସହମତ ହୋଇଥିଲେ ଯେ ଭାରତ-ଆମେରିକାର ବିସ୍ତୃତ ଆର୍ନ୍ତଜାତୀୟ ରଣନୈତିକ ଭାଗିଦାରୀକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ଦୁଇ ଦେଶ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହେବ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଶାନ୍ତି, ସମୃଦ୍ଧତା ଏବଂ ସ୍ଥିରତା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେବ ।

Prime Minister's Office
Virtual meeting between Prime Minister Shri Narendra Modi and President of USA His Excellency Mr. Joseph R. Biden
11 APR 2022 10:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi and President Joseph R. Biden held a virtual meeting today. Raksha Mantri Shri Rajnath Singh and Minister of External Affairs Dr. S. Jaishankar, who are in Washington DC for the India-US 2+2 Ministerial Dialogue, were also present at the White House during the interaction, along with their US counterparts, Secretary of Defence Lloyd Austin and Secretary of State Antony Blinken.
The two Leaders had an extensive exchange of views on several regional and global issues, such as the COVID-19 pandemic, global economic recovery, climate action, recent developments in South Asia and the Indo-Pacific region, and the situation in Ukraine.
They also took stock of the significant progress made in bilateral relations in recent years.
Both leaders agreed that further strengthening of the India-US Comprehensive Global Strategic Partnership would be of tremendous benefit to the two countries, and would also contribute to global peace, prosperity and stability.