Ministry of Culture
“Amrit Samagam” – Conference of Culture and Tourism Ministers of Government of India, State Governments and Union Territories on Azadi Ka Amrit Mahotsav being held on 12th and 13th April 2022 at New Delhi
11 APR 2022 4:23PM by PIB Delhi
KEY HIGHLIGHTS:
• The conference will be inaugurated by Minister of Home and Co-operation, Shri Amit Shah.
• Union Minister of Culture, Tourism and DoNER Shri G. Kishan Reddy, Minister of State for Parliamentary Affairs and Culture, Shri Arjun Ram Meghwal, Minister of State for External Affairs and Culture, Smt. Meenakshi Lekhi, and Minister of State for Tourism Sri Ajay Bhatt will also be participating in the various events and sessions of Amrit Samagam
• The topics of discussion include landmark AKAM initiatives that involve mass public participation (Jan Bhagidhari) such as ‘Har Ghar Jhanda’, ‘International Yoga Day’, ‘Digital District Repository’, ‘Swatantra Swar’ and ‘Mera Gaon Meri Dharohar’.
The Azadi ka Amrit Mahotsav has recently concluded its first year since its launch. In view of this, Ministry of Culture, Government of India, has organized a two-day conference on April 12 and 13, 2022, in New Delhi to reflect on the progress of AKAM so far, gather best practices and ideate on the strategies to be adopted for the remaining period of the celebration, especially for upcoming crucial initiatives.
The conference will be inaugurated by Minister of Home and Co-operation, Shri Amit Shah. The opening address shall be delivered by Minister of Culture, Tourism and Development of North Eastern Region of India (DoNER), Shri G. Kishan Reddy. Inaugural addresses of sessions shall be delivered by Shri Arjun Ram Meghwal, Minister of State for Parliamentary Affairs and Culture, Smt. Meenakshi Lekhi, Minister of State for External Affairs and Culture and Sri Ajay Bhatt.
The success of AKAM depends critically on the “Whole of Government” approach that ensures involvement of every Ministry, State and Union Territory (UT) in this campaign, along with the counterparts abroad. In view of this substantial scale and involvement of stakeholders, the conference shall be attended by Senior Government Officers from every State and UT. These officials shall include the following from each State/UT: Minister of Tourism, Minister of Culture, Chief Secretary, Principal Secretary of Culture and Principal Secretary of Tourism.
The topics of discussion shall include landmark AKAM initiatives that involve mass public participation (Jan Bhagidhari) such as ‘Har Ghar Jhanda’, ‘International Yoga Day’, ‘Digital District Repository’, ‘Swatantra Swar’ and ‘Mera Gaon Meri Dharohar’. It shall also have a session by the Ministry of Tourism focusing on its significant contributions to the AKAM campaign. It shall also have an ideation session by States/UTs on the noteworthy progress made by them under AKAM, along with deliberations on best practices and lessons learned so far and how they can be incorporated going forward.
Azadi Ka Amrit Mahotsav (AKAM) is a flagship initiative of the Central and State Governments, which has been launched to commemorate 75 years of India’s independence. The objective of this programme is to recreate and renew the patriotic fervour of the independence movement, to recall the contribution of the freedom fighters and to create a vision for lndia@2047.

কল্চর মন্ত্রালয়
আজাদি কা অমৃত মহোতসবতা ভারত সরকার, রাজ্য সরকারশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংগী কলচর অমসুং তুরিজম মিনিস্তরশিংগী কনফরেন্স – “অমৃত সমাগম” এপ্রিল ১২ অমসুং ১৩ ২০২২দা নই দিল্লীদা পাংথোক্লগনি
11 APR 2022 4:23PM by PIB Imphal
মরুওইবা হায়লাইতশিং:
• কনফরেন্স অসি হোম অমসুং কো-ওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা হৌদোক্কনি।
• কলচর, তুরিজম অমসুং দোনরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী কিশন রেদ্দী, পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অর্জুন রাম মেঘৱাল, এক্সতরনেল এফিয়ার্স অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতী মীনাকশী লেখি অমসুং তুরিজমগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজয় ভাতনা তোঙান তোঙানবা থৌরমশিং অমসুং অমৃত সমাগমগী সেসনশিংদা শরুক য়াগনি।
• খন্ন-নৈনগদবা তোপিকশিংদা ‘হর ঘর ঝন্দা’, ‘ইন্তরনেস্নেল যোগ দে’, ‘দিজিতেল দিস্ত্রিক্ত রিপোজিতরী’, ‘স্বতনত্রা স্বার’ অমসুং ‘মেরা গাও মেরি ধারোহর’ অসিনচিংবা মাস পব্লিক পার্তিসিপেসন (জন ভাগিদারি) য়াওরিবা লেন্দমার্ক এ.কে.এ.এম. ইনিসিয়েতিবশিং য়াওরি।
আজাদি কা অমৃত মহোতসব হৌদোকখিবা মতুং হন্দক্তা চহি অমা মপুং ফাখ্রে। মসি য়েংদুনা ভারত সরকারগী কলচর মন্ত্রালয়না এ.কে.এ.এম.গী হৌজিক ফাওবগী প্রোগ্রেসতা খন্ন-নৈনবা, খ্বাইদগী ফবা মওং মতৌ য়েংশিন্নবা অমদি অখন্ননা লাক্কদৌরিবা ক্রুসিএল ইনিসিএতিবশিংগীদমক মহোতসবকী লেমহৌরিবা মতমগীদমক লালোং য়াৎপগী মতংদা খন্ন-নৈন্নবগীদমক নই দিল্লীদা এপ্রিল ১২ অমসুং ১৩, ২০২২দা নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অমা পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌরে।
কনফরেন্স অসি হোম অমসুং কো-ওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা হৌদোক্কনি। কলচর, তুরিজম অমসুং দোনরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী কিশন রেদ্দীনা হৌদোক ৱারোল পীগনি। সেসনশিংগী হৌদোক ৱারোলনা পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অর্জুন রাম মেঘৱাল, এক্সতরনেল এফিয়ার্স অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতী মীনাকশী লেখি অমসুং তুরিজমগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজয় ভাতনা পীগনি।
এ.কে.এ.এম.গী মায় পাকপা অসি মরুওইনা “অপুনবা সরকার”গী মীৎয়েংগী মখা পোল্লি, মদুদি কেম্পেন অসিদা মপান লৈবাক্কী কাউন্তরপার্তশিংগা লোয়ননা মন্ত্রালয়, রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী খুদিংগী মকোকথোংবশিং শরুক য়াগনি। মসিগী সবস্তেনসিএল স্কেল অমসুং স্তেলহোল্দরশিংনা শরুক য়াবা অদু য়েংলগা কনফরেন্স অসিদা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. খুদিংমক্তগী মকোকথোংবা সরকারগী ওফিসরশিংনা শরুক য়াগনি। রাজ্য/য়ু.তি. খুদিংদগী তুরিজম মন্ত্রী, কলচর মন্ত্রী, চিফ সেক্রেতরী, কলচরগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী অমসুং তুরিজমগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীনা কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াগনি।
খন্ন-নৈনগদবা তোপিকশিংদা ‘হর ঘর ঝন্দা’, ‘ইন্তরনেস্নেল যোগ দে’, ‘দিজিতেল দিস্ত্রিক্ত রিপোজিতরী’, ‘স্বতনত্রা স্বার’ অমসুং ‘মেরা গাও মেরি ধারোহর’ অসিনচিংবা মাস পব্লিক পার্তিসিপেসন (জন ভাগিদারি) য়াওরিবা লেন্দমার্ক এ.কে.এ.এম. ইনিসিয়েতিবশিং য়াওগনি।
আজাদি কা অমৃত মহোতসব (এ.কে.এ.এম.) অসি ভারতকী নিং তম্বগী ৭৫শুবা চহি নিংশিংনবা হৌদোকখিবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী ফ্লেগশিপ ইনিসিএতিব অমনি। প্রোগ্রাম অসিগী পান্দমদি নিং তম্বগী খোংজংগা মরী লৈনবা লৈবাক নিংবগী ইহুল অদু রিক্রিএত অমসুং রিন্যু তৌবা, নিংতম লান্মীশিংগী থৌদাংবু নৌহৌনা নিংশিংবা অমসুং ইন্দিয়া@২০৪৭গীদমক ভিজন অমা শেমগৎপনি।