লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
নেস্নেল এগ্রিকলচর ইনফ্রা ফাইনান্সিং ফেসিলিতী
05 APR 2022 3:56PM by PIB Imphal
২০২২গী মার্চ ২৮দা প্রোজেক্ত ৮২৪গীদমক্তা রাজস্থানদা লুপা করোর ৬৬৩.৯ সেঙ্কশন তৌখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৩৯০.৫ অমদি প্রোজেক্ত ৫৫২গীদমক্তা থাদোকখ্রে। উত্তর প্রদেশতা প্রোজেক্ত ৭৯৮কীদমক্তা লুপা করোর ২৮০ সেঙ্কশণ তৌখ্রে অমসুং মসিগগী মনুংদা লুপা করোর ১৪১.৭ অমদি প্রোজেক্ত ৫৩০গীদমক্তা থাদোকখ্রে।
এগ্রিকলচর প্রোদক্সনদা রাজ্য/য়ু.তি.গী শিয়রদা য়ুমফম ওইরগা, এগ্রি ইনফ্রা ফন্দগী লুপা করোর লাখ ১গী ফাইনান্সিং ফেসিলিতী অসি তেন্তেতিব ওইবা মওংদা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোকখ্রে। (চহি তরুক্কী মতম অসিদা (২০২০-২১দগী ২০২৫-২৬ ফাওবা) রাজস্থান অমসুং য়ু.পি.দা কাইথখিবা তেন্তেতিব বজেত অসি মথংশিৎনা লুপা করোর ৯০১৫ অমসুং করোর ১২৮৩১নি। )
রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেশ য়াওনা রাজ্যগী মতুং ইন্না লৈবাক অসিদা লৈরিবা বেনিফসরিশিংগী মশিং অদু মখাদা পীরি:
নম্বর
রাজ্য
এ.আই.এফ.কী মখাদা লৈবা বেনিফসরীশিং / সেঙ্কশন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী মশিং
১
মধ্য প্রদেশ
২৮৮৯
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৫৩৭
৩
তামিল নাদু
২৯৬
৪
কর্নাতকা
৯৫৯
৫
রাজস্থান
৮২৪
৬
তেলঙ্গনা
৪০৬
৭
কেরলা
১২১
৮
মহারাস্ত্র
৯০৭
৯
গুজরাত
৪৯৮
১০
উত্তর প্রদেশ
৭৯৮
১১
বিহার
৮৮
১২
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩৯৫
১৩
হরিয়ানা
৩৩৫
১৪
ওরিশা
২৫৫
১৫
ছত্তিসগর
২৪০
১৬
উত্তরাখন্দ
১৪৪
১৭
পঞ্জাব
২১৮
১৮
হিমাচল প্রদেশ
৪৭
১৯
অসাম
৪২
২০
দিল্লী
৫
২১
নাগালেন্দ
১০
২২
অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দশিং
৩
২৩
ঝারখন্দ
৩১
২৪
অরুনাচল প্রদেশ
২
২৫
মিজোরাম
৩
২৬
সিক্কিম
১১
২৭
জম্মু অমসু কাশ্মির
১৫
২৮
মনিপুর
১
২৯
মেঘালয়
০
৩০
চন্দিগর
১
৩১
গোৱা
২
৩২
ত্রিপুরা
০
অপুনবা
১১০৮৩
*সেঙ্কশন তৌখিবা মশিং অসিদা কোওপরেতিব বেঙ্কশিংনা ইনপ্রিন্সিপল সেঙ্কশন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং য়াওরি।
মসিগী ই-পাউ অসি কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী বাফ-থৌরাংগী মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র সিং তোমারনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
National Agriculture Infra Financing Facility
05 APR 2022 3:56PM by PIB Delhi
As on 28 March 2022, Rs. 663.9 Crore have been sanctioned in Rajasthan for 824 projects and out of which Rs. 390.5 crore have been disbursed for 552 projects. In Uttar Pradesh Rs. 280 Crores has been sanctioned for 798 projects and out of which Rs. 141.7 Crores have been disbursed for 530 projects.
On the basis of the share of the State/UT in agriculture production, the Rs.1 lakh crore financing facility of Agri Infra Fund is tentatively distributed among all the states and UTs. (The tentative budget allocated to Rajasthan and Uttar Pradesh over a period of six years (2020-21 to 2025-26) is Rs. 9015 Crore and Rs. 12831 Crore respectively.)
The number of beneficiaries in the country, State/UT-wise including Rajasthan and Uttar Pradesh is as below:
No.
State
No. of beneficiaries/ sanctioned projects under AIF
1
Madhya Pradesh
2889
2
Andhra Pradesh
1537
3
Tamil Nadu
296
4
Karnataka
959
5
Rajasthan
824
6
Telangana
406
7
Kerala
121
8
Maharashtra
907
9
Gujarat
498
10
Uttar Pradesh
798
11
Bihar
88
12
West Bengal
395
13
Haryana
335
14
Odisha
255
15
Chhattisgarh
240
16
Uttarakhand
144
17
Punjab
218
18
Himachal Pradesh
47
19
Assam
42
20
Delhi
5
21
Nagaland
10
22
Andaman and Nicobar Islands
3
23
Jharkhand
31
24
Arunachal Pradesh
2
25
Mizoram
3
26
Sikkim
11
27
Jammu and Kashmir
15
28
Manipur
1
29
Meghalaya
0
30
Chandigarh
1
31
Goa
2
32
Tripura
0
Grand Total
11083
*The sanction figures include inprinciple sanctioned projects by cooperative banks
This information was given by the Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar in a written reply in Lok Sabha today.