হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অয়ুশ্মান ভারত দিজিতেল মিসনগী অপদেৎ
05 APR 2022 3:49PM by PIB Imphal
নেস্নেল দিজিতেল হেল্থ মিসন (অয়ুশ্মান ভারত দিজিতেল মিসন-এ.বি.দি.এম. হায়না খঙনবা) অসি য়ুনিয়ন তেরিতোরী তরুক মিং ওইনা পল্লবদা অন্দামান অমসুং নিকোবার, চন্দিগর, দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু, লাদাখ, লক্সদ্বীপ অমসুং পুদুচেরীদা ২০২০গী ওগস্ত ২৫দা খ্বাইদগী অহোবা ওইনা হৌদোকখি। মসিগী পান্দমদি প্রজাশিংগী লোঙ্গিত্যুদিনেল ইলেক্ত্রোনিক হেল্থ রেকোর্দ শেম্নবা অমসুং দিজিতেল ইকোসীস্তেমগী খুত্থাংদা হেল্থ সার্বিসশিং ফংহন্নবা হেল্থ ইকোসীস্তেম অমগী মনুংদা হেল্থ দেতাগী ইন্তরওপরেবিলিতী লৈহনবা ওনলাইন প্লেতফোর্ম অমা শেমদুনা নেস্নেল দিজিতেল হেল্থ ইকোসীস্তেম অমা লিংখৎপনি।
এন.ঐচ.দি.এম.গী মরু ওইবা রেজিস্ত্রীশীং মিং ওইনা পল্লবদা, হেল্থ আই.দি. হেল্থ প্রোফেস্নেল রেজিস্ত্রী (ঐচ.পি.আর.), হেল্থ ফেসিলিত রেজিস্ত্রী (ঐচ.এফ.আর.) অমসুং দেতা এক্সচেঞ্জকীদমক্তা দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি য়ু.তি.শিংদা দেবেলপ তৌখি অমসুং ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। ২০২১গী সেপ্তেম্বরদা, এ.বি.দি.এম.গী নেস্নেল রোলঅউত অদু লাউথোকখি। হৌজিক ফাওবদা, এ.বি.দি.এম.গী ইমপ্লিমেন্তেশনগীদমক্তা নে্সনেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)দা লুপা করোর ৪৫ থাদোকখি।
২০২২গী মার্চ ২৮ ফাওবদা, লৈবাক অসিদা পুন্না হেল্থ আই.দি. (এ.বি.ঐচ.এ. নম্বর) ২০,৯৭,৫৫,২২২ শেমকখ্রেরাজ্যগী মতুং ইন্না শেমখিবা হেল্থ আই.দি.শিং (এ.বি.ঐচ.এ.শিং)গী অকুপ্পা মরোলশিং অদু ঐনেক্সচরদা পীরি।
ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সী অমা ওইনা, নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন,ঐচ.এ.)না আই.ই.সি. মেতরিয়েলশিংগী খুত্থাংদা হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিংগী মতাংদা এৱেবরনেস কেমপেনশিং হৌদোকখ্রে। মীয়ামদা য়ৌহনবগী এক্তিবিতী অমা ওইনা, এস.এম.এস. কেমপেন কয়া অমা হৌদোকখ্রে অমসুং এৱেয়রনেস হেনগৎহন্নবা অমসুং এ.বি.দি.এম.দা শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা দোক্তরশিংগা লোইননা ৱেবিনারশিং শিনখি।
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী, দা. ভার্তি প্রিবিন পাৱরনা মসিগী ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
এনেক্সচর
রাজ্য
হকশেলগী আই.দি. কার্দ শেমখিবশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দশিং
৪১৬৮৪৩
অন্ধ্র প্রদেশ
১৬৪৫৪৬৬৫
অরুনাচল প্রদেশ
১৭০৩০২
অসাম
৮৭৮৮১৪
বিহার
১৪৭৯৭৭১৩
চন্দিগর
৫১৫৮০৬
ছত্তিসগর
১৯৫৫২০৮
দিল্লী
৬০৯০১৫৭
গোৱা
৩২৯৮৪২
গুজরাত
৩৭৭৩১৩৫
হরিয়ানা
৩৭১৫৬৭৮
হিমাচল প্রদেশ
১৬১২৩৫৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৬৪১২৩৩
ঝারখন্দ
৪২১৩৩৪৫
কর্নাতকা
৬৩৬৭৪৯৩
কেরলা
১২৭৯০৭৬২
লাদাখ
২৫৩৭৭২
লাক্সদ্বীপ
৬২১৫৬
মধ্য প্রদেশ
৬৬৪৯৯৩৮
মহারাস্ত্র
১৩৮৬৬৫৩২
মনিপুর
৩৬৫৭৩৭
মেঘালয়
১২৪৪১৬
মিজোরাম
২৮৯৪০৪
নাগালেন্দ
২৩৮৭৯৪
ওরিশা
৯৭৭৭৯৮৮
পুদুচেরী
৭২১৩৮১
পঞ্জাব
১৮৭২১২৪
রাজস্থান
৬৮৪৯৫৬৭
সিক্কিম
২৯০৮৩১
তামিল নাদু
২৭৮৩৫৪২
তেলঙ্গনা
৩৫৩৪২২১
দাদ্রা অমসুং নাগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু
৫১৯৯৩৬
ত্রিপুরা
৩৪৯২৯০
উত্তর প্রদেশ
১২৩১০৫৯৭
উত্তরাখন্দ
২০৮৩৯৭৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০৮২৩৪৬৯
*পনবা য়াবা অমনা মথক্কী দেতা অসিদা কোৱিন পোর্তলগী খুত্থাংদা শেমখিবা এ.বি.ঐচ.এ. নম্বর ৬,১২,৬৪,২০০ (মমাংগী হেল্থ আই.দি.শিং)দগী মথক্কী রাজ্যশিং অসিগা মরী লৈনবা এ.বি.ঐচ.এ.শিং য়াওদে। মসিগী এ.বি.ঐচ.এ. নম্বর ৬,১২,৬৪,২০০গী মায়োক্তা দেতা (রাজ্য) অদু পোপ্যুলেত তৌখিদে মরমদি লৈফম অসি এ.বি.ঐচ.এ. শেম্বা মতমদা মেন্দেতরী ফীলদ ওইদে।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on Ayushman Bharat Digital Mission
05 APR 2022 3:49PM by PIB Delhi
The National Digital Health Mission (now known as Ayushman Bharat Digital Mission-ABDM) was launched as a pilot on 15th August 2020 in six Union Territories– Andaman & Nicobar, Chandigarh, Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu, Ladakh, Lakshadweep and Puducherry. Its aim is to establish a National Digital Health Ecosystem by creating an online platform enabling interoperability of health data within the health ecosystem to create longitudinal electronic health record of citizens & facilitate delivery of health services through this Digital Health Ecosystem.
Three key registries of NDHM namely Health ID, Health Professional Registry (HPR), Health Facility Registry (HFR) and digital infrastructure for data exchange have been developed and implemented in these UTs. On 27th September 2021, the national rollout of the ABDM has been announced. As on date, Rs 45 Cr has been released to National Health Authority (NHA) for implementation of ABDM.
Till 28th March 2022, a total of 20,97,55,222 Health IDs (ABHA Number) have been created in the country. The detail of state wise Health IDs (ABHAs) created is at Annexure.
As implementing agency, National Health Authority (NHA) has initiated awareness campaigns in healthcare facilities through IEC materials. As part of outreach activities, multiple SMS campaigns have been launched and webinars with doctors have been organized to raise awareness and increase participation in ABDM.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr. Bharti Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.
Annexure
State
Health ID Created
Andaman And Nicobar Islands
416843
Andhra Pradesh
16454665
Arunachal Pradesh
170302
Assam
878814
Bihar
14797713
Chandigarh
515806
Chhattisgarh
1955208
Delhi
6090157
Goa
329842
Gujarat
3773135
Haryana
3715678
Himachal Pradesh
1612355
Jammu And Kashmir
641233
Jharkhand
4213345
Karnataka
6367493
Kerala
12790762
Ladakh
253772
Lakshadweep
62156
Madhya Pradesh
6649938
Maharashtra
13866532
Manipur
365737
Meghalaya
124416
Mizoram
289404
Nagaland
238794
Odisha
9777988
Puducherry
721381
Punjab
1872124
Rajasthan
6849567
Sikkim
290831
Tamil Nadu
2783542
Telangana
3534221
The Dadra And Nagar Haveli And Daman And Diu
519936
Tripura
349290
Uttar Pradesh
12310597
Uttarakhand
2083976
West Bengal
10823469
*It is to mention that the above data does not include the ABHAs corresponding to the above States from 6,12,64,200 ABHA numbers (earlier Health IDs) created through the CoWin portal. The data (state) against these 6,12,64,200 ABHA numbers has not been populated as address is not a mandatory field during ABHA creation.