Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Authority of India releases Rs 7.22 crore as Out of Pocket Allowance to 2509 Khelo India Athletes
02 APR 2022 1:52PM by PIB Delhi
The Sports Authority of India has released a total of Rs 7.22 Crore (Seven Crores Sixty Two Lakhs Twenty Thousands) as an Out of Pocket Allowance (OPA) for a total of 2509 Khelo India Athletes (KIAs) across 21 disciplines, including para, for the months of January to March 2022.
A financial assistance of Rs 6.28 lakhs is allocated for each residential athlete training at the accredited academies as per the annual Khelo India scholarship scheme. That includes an out of pocket allowance of Rs 1.20 lakh.
The OPA (Rs 1.20 lakh annually) is transferred directly to the athlete's bank account, whereas the rest of the amount is spent on the athlete's training, fooding, lodging and education at the Khelo India Academy where the athlete trains. It also includes expenses towards travel to hometown, diet charges while at home and other miscellaneous expenses incurred by the athletes. The funding has been done as per the Khelo India Talent Development (KITD) Scheme.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা খেলো ইন্দিয়া এথেলেৎ ২৫০৯দা আউত ওফ পোক্কেৎ এলাওৱেন্স ওইনা লুপা করোর ৭.২২ রিলিজ তৌখ্রে
02 APR 2022 1:52PM by PIB Imphal
স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা ২০২২গী জনুৱারীদগী মার্চ থা ফাওবগী ওইনা পেরা য়াওনা দিসিপ্লিন ২১দা খেলো ইন্দিয়া এথেলেৎ অপুনবা ২৫০৯গীদমক আউত ওফ পোক্কেৎ এলাওৱেন্স ওইনা লুপা করের ৭.২২ রিলিজ তৌখ্রে।
এনুএল খেলো ইন্দিয়া স্কোলরশিপ স্কিমগী মতুং ইন্না এক্রিদিতেদ একাদেমীশিংদা ত্রেনিং তৌরিবা রেসিদেন্সিএল এথেলেৎ খুদিংগীদমক লুপা করোর ৬.২৮গী শেলগী তেংবাং এলোকেৎ তৌখ্রে। মদুদা লুপা লাখ ১.২০গী পোক্কেৎ এলাওৱেন্স য়াওরি।
আউত ওফ পোক্কেৎ এলাওৱেন্স (চহিগী লুপা লাখ ১.২০) অসি এথেলেৎশিংগী বেঙ্ক একাউন্তদা দাইরেক্ত ওইনা ত্রান্সফর তৌখ্রে, লেমহৌরিবা শেমফম অদুনা এথেলেৎশিং ত্রেন তৌরিবা খেলো ইন্দিয়া একাদেমীদা এথেলেৎশিংগী ত্রেনিং, ফুদিং, লোদজিং অমসুং এজুকেসনদা চাদিং তৌরি। মসিদা হোমতাউনদা চৎপগী চাদিং, য়ুমদা লৈবা মতমগী দাইত চার্জ অমসুং এথেলেৎশিংনা শিজিন্নবা মিসিলেনস চাদিংশিংসু য়াওরি। ফন্দিং অসি খেলো ইন্দিয়া তেলেন্ত দিবলপমেন্ত (কে.আই.তি.দি.) স্কিমগী মতুং ইন্না তৌরি।