Ministry of Home Affairs
High Level Committee under the Chairmanship of Union Home Minister, Shri Amit Shah has approved Rs. 1,887.23 crore additional Central assistance to five States
Bihar, Himachal Pradesh, Rajasthan, Sikkim and West Bengal to get funds for floods/landslides/hailstorm that occurred during 2021
30 MAR 2022 6:32PM by PIB Delhi
The High Level Committee (HLC) under the Chairmanship of the Union Home Minister, Shri Amit Shah, has approved additional Central assistance under the National Disaster Response Fund (NDRF) to five States, which were affected by floods/landslides/hailstorm during 2021. This shows the resolve of the Union Government under the leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi to help the people of the five states who faced these natural disasters.
The HLC approved additional central assistance of Rs. 1,887.23 crore to five States from NDRF:
• Rs. 1,038.96 crore to Bihar; Rs 21.37 crore to Himachal Pradesh; Rs. 292.51 crore to Rajasthan; Rs. 59.35 crore to Sikkim; and Rs. 475.04 crore to West Bengal.
This additional assistance is over and above the funds released by the Centre to the States in the State Disaster Response Fund (SDRF), already placed at the disposal of the States. During financial year 2021-22, the Central Government has released Rs. 17,747.20 crore to 28 States in their SDRF and Rs. 6,197.98 crore to nine States from the NDRF.
The Central Government had deputed Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs) to these States and Union Territories, immediately after the calamities without waiting for the receipt of Memorandum from them.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
রাজ্য মঙাদা অহেনবা কেন্দ্রগী মতেং ওইনা লুপা কোতি ১,৮৮৭.২৩ পীননবা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগী লুচিং মখাদা শেমখিবা হাই লেবেল কম্মিতীনা অয়াবা পীখ্রে
২০২১গী মতমদা থোকখিবা ইশিং ইচাউশিং/চিং নিংখায়বশিং/লেন য়াওবা অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎশিংগীদমক বিহার, হিমাচল প্রদেশ, রাজস্থান, সিক্কিম অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা ফন্দশিং ফংলগনি
30 MAR 2022 6:32PM by PIB Imphal
২০২১গী মতমদা থোকখিবা ইশিং ইচাউশিং/চিং নিংখায়বশিং/লেন য়াওবা অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎশিংনা শোকহনখিবা রাজ্য মঙাদা নেসনেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এন.দি.আর.এফ.)গী মখাদা অহেনবা কেন্দ্রগী মতেং পীননবা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা লুচিংদুনা শেমখিবা হাই লেবেল কম্মিতী (ঐচ.এল.সি.)না অয়াবা পীখ্রে৷ হায়রিবা নেচরেল কলামিতীশিং অসি থেংনরিবা রাজ্য মঙাদা লৈরিবা মীয়ামবু মতেং পাংননবা হোৎনরিবা অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদ শেম্লিবা কেন্দ্র সরকারগী থৌওং অসিনা উৎলি৷
এন.দি.আর.এফ.তগী রাজ্য মঙাদা লুপা কোতি ১,৮৮৭.২৩গী অহেনবা কেন্দ্রগী মতেং পীনবা ঐচ.এল.সি.না অয়াবা পীখি:
• বিহারদা লুপা কোতি ১,০৩৮.৯৬; হিমাচল প্রদেশতা লুপা কোতি ২১.৩৭; রাজস্থানদা লুপা কোতি ২৯২.৫১; সিক্কিমদা লুপা কোতি ৫৯.৩৫; অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা লুপা কোতি ৪৭৫.০৪৷
মসিগী অহেনবা মতেং অসি মাংজৌননা কেন্দ্রনা রাজ্যশিংদা স্তেত দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.) ওইনা কাইথখিবা ফন্দশিং অদুগী মথক্তনি৷ শেনবা চহি ২০২১-২২গী মতমদা, কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য ২৮দা মখোয়গী এস.দি.আর.এফ.তা লুপা কোতি ১৭,৭৪৭.২০ অমসুং এন.দি.আর.এফ.তগী রাজ্য মাপনদা লুপা কোতি ৬,১৯৭.৯৮ রিলিজ তৌখ্রে৷
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিং অমদি য়ুনিয়ন তেরিতেরীশিং অসিদগী মিমোরেন্দম ঙাইদনা কলামিতীশিং অসিগীদমক অথুবা মতমদা রাজ্যশিং অমদি য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অসিদা ইন্তর-মিনিস্তিরিএল সেন্ত্রেল তীমশিং (আই.এম.সি.তি.শিং) খনখ্রে৷