ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କ୍ରମବର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଣୁ ଟିକାଦାନର ସଦ୍ୟତମ ସ୍ଥିତି
29 MAR 2022 9:46AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରୁ କରୋନାରୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ନିରନ୍ତର ଉଦ୍ୟମ କରୁଛନ୍ତି । ଏଥିପାଇଁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ବିନା ମୂଲ୍ୟରେ ସାର୍ବଜନୀନ ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧,୮୩,୫୩,୯୦,୪୯୯ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । ଏଥିପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ଟିକାଦାନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ମୋଟ ୨,୧୮,୪୯,୬୯୮ ଥର ଉଦ୍ୟମ ହୋଇଛି । ୨୦୨୨ ମସିହା ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୬ ତାରିଖଠାରୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇ ୧୨ରୁ ୧୪ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଯାଉଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହି ବର୍ଗରେ ୧,୩୬,୮୪,୨୧୫ ଜଣଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି ।
ବିଭିନ୍ନ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକେନ୍ଦ୍ରରେ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ୧,୦୪,୦୩,୫୪୦ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୯୯,୯୭,୩୭୨ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୪୪,୩୪,୫୧୪ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି । କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରୀୟ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ୧,୮୪,୧୨,୯୩୮ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ,୭୫,୦୪,୦୭୬ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୬୮,୧୯,୬୫୭ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି ।
୧୫ରୁ ୧୮ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୫,୬୯,୨୪,୫୫୫ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଏବଂ ୩,୭୪,୮୧,୭୩୮ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି ।
୧୮ରୁ ୪୪ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୫୫,୪୩,୮୩,୯୭୪ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୪୬,୪୨,୯୬,୨୭୪ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି । ୪୫ରୁ ୫୯ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୨୦,୨୭,୦୮,୬୦୯ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୮,୪୯,୪୯,୭୫୭ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସ ଏବଂ ଅଧିକ ବୟସର ୧୨,୬୭,୦୯,୨୩୪ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୧,୫୨,୦୪,୧୮୩ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୧,୧୪,୭୫,୮୬୩ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଟିକା ୨,୨୭,୩୦,୦୩୪ ଡୋଜକୁ ମିଶାଇ ମୋଟ ୧,୮୩,୫୩,୯୦,୪୯୯ ଜଣଙ୍କୁ କରୋନା ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି ।
କରୋନା ସମଗ୍ର ଦେଶରେ କମୁଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ୧୫,୩୭୮ ଜଣ ସଂକ୍ରମିତ ଅଛନ୍ତି । ଦେଶରେ ଏହା ସଂକ୍ରମଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ୦.୦୪ ଶତାଂଶ ଅଟେ । ସେହିପରି ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୭୦୫ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭର ୯୮.୭୫ ଶତାଂଶ । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୪,୨୪,୮୫,୫୩୪ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରି ସାରିଲେଣି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧,୨୧୯ ଜଣ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୫,୭୭,୫୫୯ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଏହାକୁ ମିଶାଇ ମୋଟ ୭୮,୭୯,୩୨,୯୧୩ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇସାରିଲାଣି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୦.୨୨ ଶତାଂଶ ଏବଂ ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୦.୨୫ ଶତାଂଶ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 183.53 Cr
Over 1.36 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload declines to 15,378 today; stands at 0.04% of India’s total Positive Cases
1,259 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.75%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.25%
29 MAR 2022 9:46AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 183.53 Cr (1,83,53,90,499) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,18,49,698 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.36 Cr (1,36,84,215) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,03,540
2nd Dose
99,97,372
Precaution Dose
44,34,514
FLWs
1st Dose
1,84,12,938
2nd Dose
1,75,04,076
Precaution Dose
68,19,657
Age Group 12-14 years
1st Dose
1,36,84,215
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,69,24,555
2nd Dose
3,74,81,738
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,43,83,974
2nd Dose
46,42,96,274
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,27,08,609
2nd Dose
18,49,49,757
Over 60 years
1st Dose
12,67,09,234
2nd Dose
11,52,04,183
Precaution Dose
1,14,75,863
Precaution Dose
2,27,30,034
Total
1,83,53,90,499
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload has declined to 15,378 today, constituting 0.04% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.75%. 1,705 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,85,534.
1,259 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 5,77,559 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 78.79 Cr (78,79,32,913) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.25% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.22%.