Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 182.87 Cr
Over 1.07 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload declines to 16,741 today; stands at 0.04% of India’s total Positive Cases
1,660 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.75%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.29%
26 MAR 2022 9:24AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 182.87 Cr (1,82,87,68,476) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,16,75,657 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.07 Cr (1,07,03,941) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403387
2nd Dose
9995166
Precaution Dose
4409040
FLWs
1st Dose
18412654
2nd Dose
17498704
Precaution Dose
6769105
Age Group 12-14 years
1st Dose
10703941
Age Group 15-18 years
1st Dose
56709375
2nd Dose
36903555
Age Group 18-44 years
1st Dose
554170726
2nd Dose
462702270
Age Group 45-59 years
1st Dose
202670789
2nd Dose
184553718
Over 60 years
1st Dose
126684042
2nd Dose
114954922
Precaution Dose
11227082
Precaution Dose
2,24,05,227
Total
1,82,87,68,476
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload has declined to 16,741 today, constituting 0.04% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.75%. 2,349 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,80,436.
1,660 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 6,58,489 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 78.63 Cr (78,63,02,714) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.29% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.25%.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ ୧୯ ସମ୍ପର୍କୀତ ବିସ୍ତୃତ ସୂଚନା
26 MAR 2022 9:24AM by PIB Bhubaneswar
ବର୍ତ୍ତମାନ କରୋନା ପ୍ରତିଷେଧକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଚାଲିଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏ ଦିଗରେ ୧୮୨.୮୭ କୋଟି ଡୋଜରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । ୧୨ରୁ ୧୪ ବର୍ଷ ବୟସର ଶିଶୁମାନଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ୧.୦୭ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧,୮୨,୮୭,୬୮,୪୭୬ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ଏଥିପାଇଁ ୨,୧୬,୭୫,୬୫୭ ଥର ବିଭିନ୍ନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ଉଦ୍ୟମ ହୋଇଛି । ଗତ ୨୦୨୨, ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୬ ତାରିଖଠାରୁ ୧୨-୧୪ ବର୍ଷ ବୟସ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ଶିଶୁଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଯିବା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧,୦୭,୦୩,୯୪୧ ଜଣ ଶିଶୁଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଯତ୍ନ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଟିକା ଭାବରେ ୧,୪୦,୩୩୮୭ ଜଣଙ୍କୁ, ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଭାବରେ ୯,୯୯,୫୧୬୬ ଜଣଙ୍କୁ ଏବଂ ପ୍ରତିଷେଧମୂଳକ ଭାବରେ ୪୪,୦୯,୦୪୦ ଜଣଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି ।
କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରୀୟ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଭାବରେ ୧,୮୪,୧୨,୬୫୪ ଜଣଙ୍କୁ, ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଭାବେ ୧,୭୪,୯୮,୭୦୪ ଜଣଙ୍କୁ ଏବଂ ପ୍ରତିଷେଧମୂଳକ ଭାବରେ ୬୭,୬୯,୧୦୫ ଜଣଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ୧୫ରୁ ୧୮ ବର୍ଷ ବୟସର ଶିଶୁଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜରେ ୫୬,୭୦,୯୩୭୫ ଏବଂ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଭାବରେ ୩୬୯୦,୩୫୫୫ ଜଣଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ୧୮ରୁ ୪୪ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୫୫,୪୧,୭୦,୭୨୬ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଏବଂ ୪୬,୨୭,୦୨,୨୭୦ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ୪୫ରୁ ୫୯ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୨୦,୨୬,୭୦,୭୮୯ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଏବଂ ୧୮,୪୫,୫୩,୭୧୮ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବର୍ଗରେ ୧୨୬୬୮୪୦୪୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ୧୧,୪୯୫୪,୯୨୨ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୧୧,୨୨,୭୦୮୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧମୂଳକ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ପ୍ରତିଷେଧମୂଳକ ୨,୨୪,୦୫,୨୨୭ ଡୋଜର ଟିକାକୁ ମିଶାଇ ମୋଟ ୧,୮୨,୮୭,୬୮,୪୭୬ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ କରୋନା କମି ଚାଲିଛି । ଆଜି ଦେଶରେ ୧୬,୭୪୧ ଜଣ କରୋନା ରୋଗୀ ରହିଥିବା ଜଣାପଡିଛି । ଏହା ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କର ୦.୦୪ ଶତାଂଶ ଅଟେ ।
ସେହିପରି ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨.୩୪୯ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଦେଶର ସୁସ୍ଥ ହାର କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହା ୯୮.୭୫ ଶତାଂଶ । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୪,୨୪,୮୦,୪୩୬ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଲେଣି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୬୬୦ ଜଣ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ସେହିପରି ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ୬,୫୮,୪୮୯ ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇ ମୋଟ ୭୮,୬୩,୦୨୭୧୪ ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇ ସରିଲାଣି ।
ଦୈନିକ ଏବଂ ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣହାର ମଧ୍ୟ କମୁଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୦.୨୫ ଶତାଂଶ ରହିଥିଲା ଏବଂ ସାପ୍ତାହିକୀ ସଂକ୍ରମଣ ୦.୨୯ ଶତାଂଶ ରହିଥିଲା ।