রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
রাস্ত্রপতি ভবন, রাস্ত্রপতি ভবন ম্যুজিয়ম অমসুং চেঞ্জ ওফ গার্দ সেরেমোনী মথং চয়োলদগী মীয়াম্না য়েংনবগীদমক অমুক হাংদোক্লগনি
04 MAR 2022 6:56PM by PIB Imphal
রাস্ত্রপতি ভবন, রাস্ত্রপতি ভবন ম্যুজিয়ম কমপ্লেক্সকা লোয়ননা চেঞ্জ ওফ গার্দ সেরেমোনী মথং চয়োলদগী মীয়াম্না য়েংনবগীদমক মথং চয়োলদগী অমুক হাংদোক্লগনি, মদু কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ২০২২গী জনুৱাগী ১দগী থিংজিনখিবনি।
রাস্ত্রপতি ভবন ম্যুজিয়ম কমপ্লেক্স মীয়াম্না য়েংনবগীদমক মার্চ ৮, ২০২২ (লৈপাকপোকপা)দগী হাংদোক্লগনি। মসি গেজেতেদ হোলিদেশিং নত্তনা লৈপাকপোকপদগী নোংমাইজিং ফাওবা (হপ্তা অমদা নুমিৎ তরুক) হাংগনি। স্লোত অমমমদা ভিজিতর ৫০গী মেক্সিমম লিমিৎ অমগা লোয়ননা বুক হান্না তৌরবা তাইম স্লোত মরিদা ভিজিতরশিং ম্যুজিয়মদা চংবা য়াগনি। স্লোতশিংগী মতমদি পুং ০৯৩০-১১০০, পুং ১১৩০-১৩০০, পুং ১৩৩০-১৫০০ অমসুং পুং ১৫৩০-১৭০০ ওইগনি।
রাস্ত্রপতি ভবনদা চংবগী অয়াবা মার্চ ১২, ২০২২দগী ফংগনি। মসি স্লোত অমমমদা ভিজিতর ২৫গী মেক্সিমম লিমিৎ অমগা লোয়ননা বুক হান্না তৌরবা তাইম স্লোত অহুম – পুং ১০৩০-১১৩০, পুং ১২৩০-১৩৩০ অমসুং পুং ১৪৩০-১৫৩০দা থাংজা অমসুং নোংমাইজিং খুদিংগী (গেজেতেদ হোলিদেশিং নত্তনা) হাংগনি। নৌনা দিবেলপ তৌরবা অরোগ্য ভানমসু রাস্ত্রপতি ভবন খোংচৎকী শরুক ওইগনি।
মার্চ ১২,২০২২দগী পুং ০৮০০দগী পুং ০৯০০ ফাওবা থাংজা খুদিংগী (গেজেতেদ হোলিদেশিং নত্তনা) চেঞ্জ ওফ গার্দ সেরেমোনী পাংথোক্কনি।
রাস্ত্রপতি ভবন, রাস্ত্রপতি ভবন ম্যুজিয়ম অমসুং চেঞ্জ ওফ গার্দ সেরেমোনীগী খোংচৎকীদমক ওনলাইন বুকিং http://rashtrapatisachivalaya.gov.in/rbtour/ দা তৌবা য়াগনি।

President's Secretariat
Rashtrapati Bhavan, Rashtrapati Bhavan Museum and Change of Guard Ceremony to Re-Open for Public Viewing from Next Week
04 MAR 2022 6:56PM by PIB Delhi
Tour of Rashtrapati Bhavan and Rashtrapati Bhavan Museum Complex as well as Change of Guard Ceremony, which have been discontinued since January 1, 2022 due to COVID-19, will resume from next week for public viewing.
Rashtrapati Bhavan Museum Complex will open for public viewing from March 8, 2022 (Tuesday). It will remain open from Tuesday to Sunday (six days in a week) except on Gazetted Holidays. Visitors will be allowed in the Museum in four pre-booked time slots with a maximum limit of 50 visitors per slot. Timings of the slots will be 0930 - 1100 hrs, 1130 - 1300 hrs, 1330 – 1500 hrs and 1530 – 1700 hrs.
Tour of Rashtrapati Bhavan will be available from March 12, 2022. It will be open on every Saturday and Sunday (except on Gazetted Holidays) in three pre-booked time slots -1030-1130 hrs, 1230-1330 hrs and 1430-1530 hrs with a maximum limit of 25 visitors per slot. The newly developed Arogya Vanam will also be part of the Rashtrapati Bhavan tour.
The Change of Guard Ceremony will take place on every Saturday (except on Gazetted Holidays) from 0800 hrs to 0900 hrs from March 12, 2022.
Online booking for tour of Rashtrapati Bhavan, Rashtrapati Bhavan Museum and Change of Guard Ceremony can be made at http://rashtrapatisachivalaya.gov.in/rbtour/