রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ভুমী রাসি পোর্তেল
24 MAR 2022 12:40PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না নেস্নেল হায়ৱে (এন.ঐচ.) প্রোজেক্তশিংগী লম লৌশিনবগী থবক থৌরমশিং দিজিতাইজ তৌননবগীদমক ভুমি রাসি পোর্তেল শেমগৎখি‍। পোর্তেল অসি ০১.০৪.২০১৮দগী হৌরগা প্রোজেক্ত ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সী পুম্নমক্না শোয়দনা শীজিন্নদবা য়াদ্রবা ওইহনখ্রে‍।
ভুমি রাসি পোর্তেল শীজিন্নবা হৌখিবগা লোয়ননা, দ্রাফ্ত লেন্দ একুইজিসন নোতিফিকেসন পুম্নমক কম্পিতেন্ত ওথোরিতী ফোর লেন্দ একুইজিসন (সি.এ.এল.এ.)না হাপ্পা স্তেত লৈঙশক্কী মরী লৈনবা রিভিন্যু ওফিসিএলনা ওন্লাইন্দা থাগৎলি‍। দ্রাফ্ত নোতিফিকেসন অসি মন্ত্রালয়না অয়াবা পীরবা মতুংদা ই-গেজেতকী খুত্থাঙদা ভারত লৈঙাক্কী প্রেস্তা ওন্লাইন্দা থাবনি‍।
অসুম্না লম লৌশিনবগী থবক থৌওং খুদিংমক মপুং ফানা দিজিতাইজ তৌদুনা চে তিংদবা থৌওং ওইহল্লে‍। পোর্তেল অসিনা নোতিফিকেসন ফোঙবগী মতম য়াম্না হন্থহল্লে অমদি মতিং লৈবা অমদি অরোন অথুপ লৈতবা ওইহল্লে‍। শেনবা চহি ২০১৬-১৭ অমসুং ২০১৭-১৮ মতমদা (রাসি পোর্তেল শীজিন্নদ্রিঙৈ মমাঙদা) চহিগী ওইনা লম লৌশিনবগী নোতিফিকেসন ১০০০াগী চাংদা থোক্লমবদু শেনবা চহি ২০১৮-১৯ মনুংদা, পুন্না নোতিফিকেসন ২৮৪২ থোকখি‍। ০১.০৪.২০১৮দগী ২১.০৩.২০২২ ফাওবদা ভুমি রাসি পোর্তেলগী খুত্থাঙদা নেস্নেল হায়ৱেজ এক্ত, ১৯৫৬কী সেক্সন ৩গী মখাদা পুন্না নোতিফিকেসন ৯৪৬৪ থোকখ্রে‍। ০১.০৪.২০১৮দগী ২১.০৩.২০২২ ফাওবদা ভুমি রাসি পোর্তেলগী খুত্থাঙদা নেস্নেল হায়ৱেজ এক্ত, ১৯৫৬কী সেক্সন ৩(দি)গী মখাদা পুন্না লম হেক্তর ৮৬২৩৫.৬৯৮১২৩১ লৌশিনখ্রে‍।
পোর্তেল অসি মথৌ নীংথিনা তৌরিবরা হায়না মন্ত্রালয়না স্তেত লৈঙাক্তগী অমদি মন্ত্রালয়গী ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংদগী লাকপা ফীদবেক্তা য়ুম্ফম ওইরগা মতম মতমগী ওইনা য়েংশিল্লি অমদি মথৌ তাবা হোংদোক হোংচিন ভুমি রাসি পোর্তেলদা তৌই‍।
ৱাহংগী শরুক (বি)গী মচা খায়বা ৱাফমশিং মসিদা হাপ্লি‍।
এনেক্সচর
ভুমি রাসি পোর্তেলগা মরী লৈনবা এনেক্সচর
হেক হৌরকপগী হৌজিক ফাওবদা ভুমি রাসি পোর্তেলদা রেজিস্তর তৌখ্রবা স্তেত-স্তেতশিংগী মচা খায়বা ৱাফমশিং:
সেরিএল মশৎং
স্তেত
সর্ভে (মশিং)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৬৯০১৫
২
অরুনাচল প্রদেশ
২
৩
অসাম
১২৫১৬
৪
বিহার
৭৫৪৯৪
৫
ছত্তিসগর
৪৭৬৪৮
৬
দিল্লী
১৬৬৩
৭
গোৱা
৪২৩৩
৮
গুজরাত
২৭২০৯
৯
হরিয়ানা
১১৬৬১৬
১০
হিমাচল প্রদেশ
৩৩৩৫৮
১১
জম্মু অমসুং কাস্মির
১০৭৪৭
১২
ঝার্খন্দ
২৭৯০৫
১৩
কর্নাতকা
৭৩৭৪৯
১৪
কেরলা
৩৮৬৫৩
১৫
লদাখ
২৫৪৬
১৬
মধ্য প্রদেশ
৬০৫৮৯
১৭
মহারাস্ত্র
৭১০২২
১৮
মনিপুর
৪৬৯০
১৯
মিজোরম
২১৪০৯
২০
ওরিসা
৩৩২৩০
২১
পোন্দিচেরী
৬৮০
২২
পঞ্জাব
১১১০২৪
২৩
রাজস্থান
৮৯৭৬৯
২৪
সিক্কিম
৩৯৯২
২৫
তামিল নাদু
৭২২৭৯
২৬
তেলঙ্গনা
১৮৭০৪
২৭
ত্রিপুরা
১৩২৭৪
২৮
উত্তর প্রদেশ
৮৩২৬০
২৯
উত্তরাখন্দ
২৪৭৯৫
৩০
ৱেস্ত বেঙ্গল
১২৬৮৩
অপুনবা
১১৬২৭৫৪
ৱাফম অসি রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গারকরিনা লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।

Ministry of Road Transport & Highways
Bhoomi Rashi Portal
24 MAR 2022 12:40PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport & Highways has developed the Bhoomi Rashi portal to digitize the land acquisition process for National Highway (NH) Projects. The Portal has been made mandatory for all the Project Implementing Agencies w.e.f. 01.04.2018.
With the adoption of Bhoomi Rashi portal, all the draft Land Acquisition notifications are submitted online by the concerned revenue official of the State Government, duly designated as Competent Authority for Land Acquisition (CALA). The draft notifications after the approval of the Ministry are then sent online to the Government of India Press through e-Gazette.
Thus, the entire land acquisition process has been digitized and has become paperless. The portal has greatly reduced the time period for publication of notifications and brought in efficiency as well as transparency. During the Financial year 2018-19, a total of 2842 land acquisition notifications were issued as against an average of 1000 notifications issued yearly during the financial years 2016-17 and 2017-18 (prior to the launch of Bhoomi Rashi portal). A total of 9464 notifications under section 3 of the National Highways Act, 1956 have been published through the Bhoomi Rashi portal from 01.04.2018 till 21.03.2022. Also, a total of 86235.6981231 hectare land has been acquired under section 3(D) of the National Highways Act, 1956 through the Bhoomi Rashi portal from 01.04.2018 to 21.03.2022.
The efficacy of the portal is reviewed in the Ministry from time to time and based on the feedback from the State Governments, as also from the Implementing Agencies of the Ministry, relevant changes are carried out in the Bhoomi Rashi portal.
The details to part (b) of the question is Annexed.
ANNEXURE
ANNEXURE REGARDING BHOOMI RASHI PORTAL
The State wise details of the cases registered on the Bhoomi Rashi portal since its inception:-
Sl.No.
State
Surveys (In Numbers)
1.
ANDHRA PRADESH
69015
1.
ARUNACHAL PRADESH
2
1.
ASSAM
12516
1.
BIHAR
75494
1.
CHHATTISGARH
47648
1.
DELHI
1663
1.
GOA
4233
1.
GUJARAT
27209
1.
HARYANA
116616
1.
HIMACHAL PRADESH
33358
1.
JAMMU & KASHMIR
10747
1.
JHARKHAND
27905
1.
KARNATAKA
73749
1.
KERALA
38653
1.
LADAKH
2546
1.
MADHYA PRADESH
60589
1.
MAHARASHTRA
71022
1.
MANIPUR
4690
1.
MIZORAM
21409
1.
ODISHA
33230
1.
PONDICHERRY
680
1.
PUNJAB
111024
1.
RAJASTHAN
89769
1.
SIKKIM
3992
1.
TAMIL NADU
72279
1.
TELANGANA
18704
1.
TRIPURA
13274
1.
UTTAR PRADESH
83260
1.
UTTARAKHAND
24795
1.
WEST BENGAL
12683
Total
1162754
This information was given by Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Lok Sabha.