থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
নরেন্দ্র মোদী সরকারনা অখন্নবা থবকশিংগীদমক্তা য়াম্না হৈ-শিংবগা লোইননা খ্বাইদগী হেন্না ফবা তেলেন্ত খন্নবা লেতরেল এন্ত্রী এপোইন্তমেন্তশিং অসি য়াম্না লাইবা অমসুং য়াম্না ফবা ওইহনখ্রে হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি
দা. জিতেন্দ্র সিংনা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেশন, ন্যু দিল্লীদা নুমিৎ ১৫নিগী ইন্দক্সন প্রোগ্রাম অদুগী মনুংদা জোইন্ত সেক্রেতরী/দাইরেক্তর অমসুং দিপ্যুতী সেক্রেতরীগী থাক্তা ভারত সরকারদা চংখিবা লেতরেল এন্ত্রান্ত ৩০গা ৱারী-ৱাতাই শানখি।
লেতরেল এন্ত্রী মেকানিজমগী অরোইবা পান্দমদি খরা হেন্না চাউবা পুলদগী খ্বাইদগী হেন্না ফবা খনবনি মরমদি প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখিবা ফ্লেগশিপ স্কীমশিং অসিদা অনৌবা স্কিল সেত অমসুং এক্সপর্তিজ মথৌ তাই
কোর্পোরেত অমসুং সরকারগী সেক্তরগী মরক্তা লৈরিবা গেপ অসি য়াম্না য়াংনা হন্থরক্লি অমসুং মতম অসিগী ন্যু ৱার্ক এপ্রোচ সীস্তেমদা হেন্না ফগৎলবা স্কিলশিং অসি মথৌ তাই
22 MAR 2022 7:18PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); অর্থ সাইন্সকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), এম. ও.এস. পি.এম.ও., পার্সোনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সনশিং, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেস, দা. জিতেন্দ্র সিংনা ঙসি হায়খি মদুদি নরেন্দ্র মোদী সরকারনা অখন্নবা থবকশিংগীদমক্তা য়াম্না হৈ-শিংবগা লোইননা খ্বাইদগী হেন্না ফবা তেলেন্ত খন্নবা লেতরেল এন্ত্রী এপোইন্তমেন্তশিং অসি য়াম্না লাইবা অমসুং য়াম্না ফবা ওইহনখ্রে।
দা. জিতেন্দ্র সিংনা নিংশিংখি মদুদি লেতরেল এপোইন্তমেন্তশিং অসি মমাংগী সরকারশিংনা ফাওবা তৌরম্মি অমসুং য়াম্না মমিং চৎপা লেতরেল এপোইন্তমেন্তশিং অদুদা হান্নগী প্রধান মন্ত্রী, দা. মনমোহনসিংবু ১৯৭২দা চীফ ইকোনোমিক এদভাইজর ওইনা খনবা অসিসু য়াওরি। তৌইগুম্বশুং মোদী সরকারনা য়ু.পি.এস.সি.গী খুত্থাংদা রুতিং তৌদুনা প্রোসেস অসিবু ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌবা পাম্লি অমসুং ওবজক্তিব, ত্রান্সপরেন্ত অমসুং মেরিতকা লোইননা এক্সপরিয়েন্সতা য়ুমফম ওইবা সেলেক্সন তৌবগী ক্রাইতরিয়া অমা থম্বা পাম্লি।
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেশন, ন্যু দিল্লীদা নুমিৎ ১৫নিগী ইন্দক্সন প্রোগ্রাম অদুগী মনুংদা জোইন্ত সেক্রেতরী/দাইরেক্তর অমসুং দিপ্যুতী সেক্রেতরীগী থাক্তা ভারত সরকারদা চংলকখিবা লেতরেল এন্ত্রান্ত ৩০গা ৱারী-ৱাতাই শানরদুনা মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লেতরেল এন্ত্রী মেকানিজমগী অরোইবা পান্দমদি খরা হেন্না চাউবা পুলদগী খ্বাইদগী হেন্না ফবা খনবনি মরমদি প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখিবা ফ্লেগশিপ স্কীমশিং অসিদা অনৌবা স্কিল সেত অমসুং এক্সপর্তিজ মথৌ তাই। হায়রিবশিং অসি প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারত অসিবু মালেমদা মাংজিল থাবা লৈবাক আমা ওইহন্নবা লুচিংদুনা পুরিবা য়াম্না চিরবা মতম অসিদা থোক্লি হায়না মহাক্না হায়খি।
আই.আই.পি.এ.গী একজিক্যুতিব কাউন্সিলসু ওইরিবা দা. জিতেন্দ্রনা ইন্দক্তীশিং অদুদা একাউন্তেবিলিতী, ত্রান্সপরেন্সি অমসুং সিতিজন-সেন্ত্রিক ওইবা খোংথাং অসিনা ভারত সরকারদা মখোয়না থবক তৌরিঙৈ মতম অসিগী মশক তাক্কদবা খুদম-চাংদম ওইগদবনি হায়না মহাক্না মখোয়দা হায়খি।
কোর্পোরেত অমসুং সরকারগী সেক্তরগী মরক্তা লৈরিবা গেপ অসি য়াম্না য়াংনা হন্থরক্লি অমসুং মতম অসিগী ন্যু ৱার্ক এপ্রোচ সীস্তেমদা হেন্না ফগৎলবা স্কিলশিং অসি মথৌ তাই হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি।
মালেম অসিদা ভারতকী ফিভমগী থাক ৱাংখৎলকপা ওইবনা, এন্ত্রান্তশিংনা লৈবাক অসিবু শেমগৎপদা শরুক বানবা মসিগী অচৌবা খুদোংচাবা অসিবু খ্বাদগী এন্না ফবা মওংদা শিজিন্নবা য়াগনি হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি। ঙসি হোৎনখিবা অসিনা লাক্কদবা মথংগী চহি ২৫ অসিদা লৈবাক অসিনা নিংখা-তম্বগী চহি ১০০ শুবগী নুংঙাইবা ফোংদোকপা মতমদা ভারত অসিবু মালেমগী লুচিংবা অমা ওইহনবা ঙমগনি।
লেতরেল এন্ত্রেন্ত ৩০ অসিদা ভারত সরকারগী মন্ত্রালয় /দিপার্তমেন্ত ২১গী মহুৎ শিন্দুনা জোইন্ত সেক্রেতরী অহুম, দাইরেক্তর ১৮ অমসুং দিপ্যুতী সেক্রেতরী মাপল য়াওরি।
শ্রী এস.এন. ত্রিপাথি, দি.জি., আই.আই.পি.এ., শ্রী অমিতাব রঞ্জন, রেজিস্ত্রার, আই.আই.পি.এ. অমসুং শ্রীমতি রাশ্মি চৌধরী, এদিস্নেল সেক্রেতরি, দি.ও.পি.তি.না থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পা দিগ্নিতরীশিংগী মরক্তা মখোয়সু য়াওখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Narendra Modi government has streamlined the lateral entry appointments to induct best of the best talent for a particular task, coupled with expertise, says, Union Minister Dr. Jitendra Singh
Dr. Jitendra Singh interacted with 30 lateral entrants into the GoI at the level of Joint Secretary / Director and Deputy Secretary during their 15-day induction program at the Indian Institute of Public Administration, New Delhi
Ultimate goal of the lateral entry mechanism is to have best of the best from a wider pool of choice as various flagship schemes started by Prime Minister Shri Narendra Modi require new skill set and expertise
Gap between corporate and the government sector is narrowing rapidly and that the enhanced skills are needed in new work approach system of today
22 MAR 2022 7:18PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; Minister of State (Independent Charge) Earth Sciences; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh today said that the Narendra Modi government has streamlined the lateral entry appointments to induct best of the best talent for a particular task, coupled with expertise.
Dr Jitendra Singh recalled that lateral appointments were made even by the earlier governments and some of the most famous lateral appointments include that of the former Prime Minister Dr Manmohan Singh as Chief Economic Advisor in 1972. However, the Modi Govt has sought to institutionalise the process by routing it through UPSC and fixing a criteria for selection which is objective, transparent and purely merit cum experience based.
Interacting with the 30 lateral entrants into the Government of India at the level of Joint Secretary / Director and Deputy Secretary during their 15-day induction program at the Indian Institute of Public Administration, New Delhi, the Minister said that the ultimate goal of the lateral entry mechanism is to select best of the best from a wider pool of choice as various flagship schemes started by Prime Minister Shri Narendra Modi require new skill set and expertise. He noted that this is happening at a crucial time when Prime Minister Modi is leading India to be a frontline nation in the world.
Dr. Jitendra Singh, who is also the Chairman of IIPA Executive Council, suggested to the inductees that accountability, transparency and citizen-centric approach should be the hallmark of their stint with the Government of India.
The Union Minister opined that the gap between the corporate and the government sector is narrowing rapidly and that enhanced skills are needed in new work approach system of today.
Dr. Jitendra Singh said that since India’s stature in the world is on a rise, the entrants can make best use of this great opportunity to contribute to the nation building. He said that the efforts of today can make India a world leader in next 25 years, when the country celebrates 100 years of its independence.
30 lateral entrants include three Joint Secretaries, 18 Directors and nine Deputy Secretaries, representing 21 Ministries / Departments of the Government of India.
Shri SN Tripathi, DG, IIPA, Shri Amitabh Ranjan, Registrar, IIPA and Smt. Rashmi Chowdhary, Additional Secretary, DoPT were among several other dignitaries present at the event.