PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
21 MAR 2022 8:40PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজঙগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৮১.২৪ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ২৫,১০৬ ওইরি
• এক্তিব কেস ০.০৬% ওইরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৪% ওইরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৬৫২ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৪,৬৭,৭৭৪ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৫৪৯ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৪০%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৪০%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৭৮.৩০ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৩,৮৪,৪৯৯ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
graphic on covid 19 vaccination coverage
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৮১.২৪ লানখ্রে
চহি ১২-১৪ ফাওবগী কাংলুপশিংগীদমক্তা ভেক্সিন দোজ লাখ ১৮ ময়া নক্না কাপথোকখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ঙসি ২৫,১০৬দা তাথখ্রে; ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী ০.০৬%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৫৪৯ রিপোর্ত তৌরকখি
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৭৪%ওইরি
হৌজিক্কী ওইরিবা চয়োলগী লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ ০.৪০%দা লৈরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮১.২৪ (১,৮১,২৪,৯৭,৩০৩) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,১৪,০৩,১১৬গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত লাখ ১৮ (১৭,৯৯,৬৮৪) দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০৩,০৪৬
২শুবা দোজ
৯৯,৯০,৭১৭
প্রিকোসন দোজ
৪৩,৫৯,৭২২
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,১২,১৭২
২শুবা দোজ
১,৭৪,৮৯,০৮৮
প্রিকোসন দোজ
৬৬,৬৬,৪৯৪
চহি ১২-১৪গী মীওই কাংলুপ
অহানবা দোজ
১৭,৯৯,৬৮৪
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫,৬২,১৫,৩৬৫
২শুবা দোজ
৩,৫৫,২৯,০৬৬
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৫,৩৭,৯৫,১১৪
২শুবা দোজ
৪৫,৯৫,৬৩,৩৯৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০,২৬,১৪,৬২১
২শুবা দোজ
১৮,৩৮,০৬,৬২৯
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৬৬,৪৪,৪৭৬
২শুবা দোজ
১১,৪৪,৮৪,৮৯৭
প্রিকোসন দোজ
১,০৭,২২,৮১৯
প্রিকোসন দোজ
২,১৭,৪৯,০৩৫
অপুনবা
১,৮১,২৪,৯৭,৩০৩
মখারোমদা ন্থরকপগী ত্রেন্দ অসি মখাচত্থদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ২৫,১০৬দা হন্থখ্রে। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শরুক ০.০৬% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৪%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৬৫২ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৬৭,৭৭৪ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৫৪৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯ তেস্ত মশিং ৩,৮৪,৪৯৯ তৌবা উখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭৮.৩০ (৭৮,৩০,৪৫,১৫৭)গী মথক্তা তৌখ্রে‍।
চয়োলগী অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেতসু তাথরক্লি। লৈবাক অসিদা হৌজিক ওইরিবা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ০.৪০%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৪০%দা লৈরি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1807487
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ফংহল্লিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী ফীভম
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.৫২ হেন্না ফংহনখ্রে
শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.২১ হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী থবক থৌরমশিং খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি পাকথোক চাউথোকহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬দগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখিবনি‍। ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা, স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংনা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবগীদমক ফংগদবা ভেক্সিনশিং মাঙজৌননা খঙহন্দুনা, অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন মওং মরিল নাইহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি হেন্না খুমাঙ চাওশিনহল্লি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না ফংহন্দুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা পুথোক্লিবা ভেক্সিনশিং ৭৫% লৌদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফংহনগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(২০২২গী মার্চ ২১ ফাওবদা)
পীখ্রবা
১,৮৩,৫২,২৫,০৬০
লৈরিবা বেলেন্স
১৭,২১,০০,২৫৬
ভারত লৈঙাক (লেম্না পীবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.৫২(১,৮৩,৫২,২৫,০৬০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.২১ (১৭,২১,০০,২৫৬) হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1807477
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
21 MAR 2022 8:40PM by PIB Delhi
• 181.24 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 25,106
• Active cases stand at 0.06%
• Recovery Rate currently at 98.74%
• 2,652 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,24,67,774
• 1,549 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.40%)
• Weekly Positivity Rate (0.40%)
• 78.30 cr Total Tests conducted so far; 3,84,499 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
graphic on covid 19 vaccination coverage
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 181.24 Cr
Nearly 18 lakh vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload declines to 25,106 today; stands at 0.06% of India’s total Positive Cases
1,549 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.74%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 181.24 Cr (1,81,24,97,303) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,14,03,116 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, nearly 18 lakh (17,99,684) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,03,046
2nd Dose
99,90,717
Precaution Dose
43,59,722
FLWs
1st Dose
1,84,12,172
2nd Dose
1,74,89,088
Precaution Dose
66,66,494
Age Group 12-14 years
1st Dose
17,99,684
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,62,15,365
2nd Dose
3,55,29,066
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,37,95,114
2nd Dose
45,95,63,393
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,26,14,621
2nd Dose
18,38,06,629
Over 60 years
1st Dose
12,66,44,476
2nd Dose
11,44,84,897
Precaution Dose
1,07,22,819
Precaution Dose
2,17,49,035
Total
1,81,24,97,303
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload has declined to 25,106 today, constituting 0.06% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.74%. 2,652 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,67,774.
1,549 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 3,84,499 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 78.30 Cr (78,30,45,157) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.40% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.40%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1807487
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 183.52 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 17.21 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 21th March 2022)
SUPPLIED
1,83,52,25,060
BALANCE AVAILABLE
17,21,00,256
More than 183.52 crore (1,83,52,25,060) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 17.21 Cr (17,21,00,256) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1807477