প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়া-জপান বিজনেসকী ওইবা থৌরমদা থমখিবা ৱাফম
19 MAR 2022 11:00PM by PIB Imphal
ঐগী মরুপ, প্রধান মন্ত্রী কিশিদা জী,
লৈবাক অনি অসিগী দেলিগেতশিং
কেন্দ্রগী কেবিনেত্তা ঐগা থবক তৌমিন্নরিবশিং,
গুজরাতকী ফাইনান্স মন্ত্রী, শ্রী কানুভাই দেসাই
ইন্দিয়া-জপান বিজনেস ফোরমগী মেম্বর পুম্নমক,
ময়াম পুম্নমকপু তরাম্না ওকচরি।
ময়াম পুম্নমকপু খুরুমজরি!
প্রধান মন্ত্রী, কিশিদা জী অমসুং জপানদগী ভারত্তা লাক্লিবা মরুপ পুম্নকপু তরাম্না ওকচরি।
চহি অনিগী মথক্তা লেপ্লুরবা মতুংদা ইন্দিয়া অমসুং জপানগী মরক্তা সম্মিতকী থাক্তা লৈবা মীফমগী সিরীজ কয়া অমা অমুক হন্না মখাতানা পাংথোকপা ঙম্লগনি হায়বা অসিদা ঐহাক্না য়াম্না হরাওই।
শেন্মিৎলোনগী ওইবা ঐখোয়গী মরী অসিনা ইন্দিয়া-জপান আমসুং গ্লোবল পার্তনর্শিপগী খ্বাইদগী মপাঙ্গল লৈবা য়ুম্বিরেল অমা ওইরিবনি।
কোবিদকী মতুগী মতমদা, ইকোনোমিক রিকোভরী অমসুং ইকোনোমিক সেক্যুরিতীগীদমক্তা, ইন্দিয়া-জপান ইকোনোমিক পার্তনরশিপ অসিনা লৈবাক অনি অসিদ নত্তনা রিজন অসিদা অমসুং মালেম অসিদসু থাজবা অমসুং মপাঙ্গল লৈহল্লগনি।
ভারত্তা পাক-শন্না পুরক্লিবা অওনবশিং অমসুং ঐখোয়গী প্রোদক্সনগা মরী লৈনবা ইন্সেন্তিব স্কীমশিং অসিনা হান্নদগী হেন্না ফবা ইকোসীস্তেমশিং শেমগৎলক্লি।
এক্সেলেন্সী,
ইন্দিয়া নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইন অসিগী দোলর ত্রিলিয়ন অমগা দস্মিক নিপানগী ওইবা প্রোজেক্ত ৯০০০ হেন্না লৈ, মসিনা খুশম্নদুনা থবক তৌবগী খুদোংচাবা কয়া অমা পীরি।
জপানগী কমপনীশিংনা ঐখোয়গী থবক অসিদা থৱাই য়াওনা শরুক য়াগনি হায়বগী থাজবা থম্লি। অমসুং মসিগীদমক্তা ভারত্তা লৈরিবা জপানগী কমপনীশিংদা ঐখোয়না অঙম্বা মতেং পাংগনি।
মরুপশিং,
খুমাং চাউশিনবা, চাউখ৭পা অমসুং শরুক য়ামিন্নবা হায়বা অসিনা ইন্দিয়া-জপানগী মরী অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা শরুক্নি। ইন্দিয়া জপান বিজনেস লীদরস ফোরম অসিনা লৈবাক অনি অসিগী শেন্মিৎলোনগী ওইবা মরী অসিবু মাংদা পুখৎপদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌগদৌরিবনি। মসিগীদমক্তা, ঐহাক্না নখোয় পুম্নমকপু থাগৎপা ফোংদোক্লি অমসুং য়াইফ-পাউজেল পীরি।
ময়াম্বু য়াম্না থাগৎচরি

Prime Minister's Office
English translation of Remarks by Prime Minister, Shri Narendra Modi at the India-Japan Business Event
19 MAR 2022 11:00PM by PIB Delhi
My friend, Prime Minister Kishida ji,
Delegates of both countries,
My colleagues in the Union Cabinet,
The Finance Minister of Gujarat, Shri Kanubhai Desai,
All members of the India-Japan Business Leaders Forum,
You are all welcome.
Namaskar everyone!
A very warm welcome to Prime Minister Kishida ji and all friends who have come from Japan to India.
I am very happy that after a gap of more than two years we will be able to resume the series of summit level meetings between India and Japan.
Our economic relations are the strongest pillar of the India-Japan Special Strategic and Global Partnership.
In the post-Covid era, for Economic Recovery and Economic Security, the India-Japan Economic Partnership will provide confidence and resilience not only to the two countries, but also to the region and the world.
Reforms and our production linked incentive schemes, which are being undertaken widely in India, are creating more positive ecosystems than ever before.
Excellency,
India's National Infrastructure Pipeline has more than 9000 projects worth one point eight trillion dollars which provide many opportunities for cooperation.
I hope that Japanese companies will enthusiastically participate in our efforts. And for this, we are also committed to extend all possible support to Japanese companies in India.
Friends,
Progress, prosperity and partnership are at the core of India-Japan relations. The India Japan Business Leaders Forum has an important role to play in taking forward the economic relations of the two countries. For this, I congratulate all of you and extend my best wishes.
Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.