PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
17 MAR 2022 3:48PM by PIB Delhi
• 180.80 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 30,799
• Active cases stand at 0.07%
• Recovery Rate currently at 98.73%
• 4,491 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,24,54,546
• 2,539 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.35%)
• Weekly Positivity Rate (0.42%)
• 78.12 cr Total Tests conducted so far; 7,17,330 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
graphic on covid 19 updates
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 180.80 Cr
More than 3 lakh vaccine doses administered for age group 12-14 years in the last 24 hours
India's Active caseload declines to 30,799 today; stands at 0.07% of India’s total Positive Cases
2,539 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.73%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.42%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 180.80 Cr (1,80,80,24,147) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,12,61,666 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. In the last 24 hours, more than 3 lakh (3,00,405) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,02,876
2nd Dose
99,88,133
Precaution Dose
43,40,771
FLWs
1st Dose
1,84,11,930
2nd Dose
1,74,84,152
Precaution Dose
66,23,571
Age Group 12-14 years
1st Dose
3,00,405
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,61,03,820
2nd Dose
3,50,69,122
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,36,41,508
2nd Dose
45,81,76,335
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,25,84,287
2nd Dose
18,34,33,562
Over 60 years
1st Dose
12,66,25,180
2nd Dose
11,42,49,464
Precaution Dose
1,05,89,031
Precaution Dose
2,15,53,373
Total
1,80,80,24,147
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload has further declined to 30,799 today, constituting 0.07% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.73%. 4,491 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,54,546.
2,539 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 7,17,330 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 78.12 Cr (78,12,24,304) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.42% and the Daily Positivity rate is reported to be 0.35%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806802
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 183.24 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 17.32 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 17th March 2022)
SUPPLIED
1,83,24,12,590
BALANCE AVAILABLE
17,32,56,632
More than 183.24 crore (1,83,24,12,590) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 17.32 Cr (17,32,56,632) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806790
Dr Mansukh Mandaviya delivers keynote address at webinar on “India’s Public Health Response to manage COVID-19” with NGOs
India’s Pandemic Management demonstrates power of Strong Political Will, Collaboration, Atma Nirbharta, Innovation and Pride in our efforts: Dr Mansukh Mandaviya
“India’s strategies of public health response have resulted in better management of Omicron surge compared to many other countries”
“As part of our philosophy of ‘Vasudhaiva Kutumbakam’ and ‘Shubh Laabh’, India has supported many countries during COVID pandemic with Affordable and Quality Medicines”
“The management of the COVID19 pandemic, and especially the recent Omicron surge, has strongly demonstrated to the world the power of strong political will, self-reliance through Atma Nirbharta, innovation powered by technology, shared goals and collaborative efforts through a “Whole of Government” and “Whole of Society” approach”. This was stated by Dr Mansukh Mandaviya, Union Minister of Health and Family Welfare while delivering the keynote address at a webinar with NITI Aayog and more than 200 NGOs and Civil Society Organizations that have worked at the grassroots during the pandemic. The webinar was titled “India’s Public Health Response to manage COVID-19”.
At the outset, the Union Minister stated that “India’s strategies of public health response have resulted in better management of Omicron surge compared to many other countries”. In a presentation, steps taken by the country demonstrating various timely public health measures were highlighted. At a time when many countries are reporting an increase in number of daily COVID cases, India’s daily cases have reported a substantial decrease, combined with increased recovery rate, and high levels of vaccination. Timely measures including test, track and treat approach with focused genome sequencing, containment through containment zones, community surveillance, protocols for home isolation and effective clinical treatment have in tandem contributed to India’s COVID management.
For details:- https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806922

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
17 MAR 2022 3:48PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজঙগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৮০.৮০ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৩০,৭৯৯ ওইরি
• এক্তিব কেস ০.০৭% ওইরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৩% ওইরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪,৪৯১ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৪,৫৪,৫৪৬ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫৩৯ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৩৫%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৪২%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৭৮.১২ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৭,১৭,৩৩০ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
graphic on covid 19 updates
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ১৮০.৮০ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ লাখ ৩ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ৩০,৭৯৯দা হন্থখ্রে; ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.৭%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫৩৯ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৭৩%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ০.৪২% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮০.৮০ (১,৮০,৮০,২৪,১৪৭) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,১২,৬১,৬৬৬কী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত লাখ ৩ (৩,০০,৪০৫) দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০২,৮৭৬
অনিশুবা দোজ
৯৯,৮৮,১৩৩
প্রিকোসন দোজ
৪৩,৪০,৭৭১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,১১,৯৩০
অনিশুবা দোজ
১,৭৪,৮৪,১৫২
প্রিকোসন দোজ
৬৬,২৩,৫৭১
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩,০০,৪০৫
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,৬১,০৩,৮২০
অনিশুবা দোজ
৩,৫০,৬৯,১২২
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৩৬,৪১,৫০৮
অনিশুবা দোজ
৪৫,৮১,৭৬,৩৩৫
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,২৫,৮৪,২৮৭
অনিশুবা দোজ
১৮,৩৪,৩৩,৫৬২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৬৬,২৫,১৮০
অনিশুবা দোজ
১১,৪২,৪৯,৪৬৪
প্রিকোসন দোজ
১,০৫,৮৯,০৩১
প্রিকোসন দোজ
২,১৫,৫৩,৩৭৩
অপুনবা
১,৮০,৮০,২৪,১৪৭
মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা ঙসি ৩০,৭৯৯দা হন্থখ্রে, লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.৭%দা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৩%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪,৪৯১ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৫৪,৫৪৬ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫৩৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৭,১৭,৩৩০ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৮.১২ (৭৮,১২,২৪,৩০৪) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৪২% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৩৫% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806802
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ফংহল্লিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী ফীভম
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.২৪ হেন্না ফংহনখ্রে
শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.৩২ হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী থবক থৌরমশিং খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি পাকথোক চাউথোকহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা, স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংনা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবগীদমক ফংগদবা ভেক্সিনশিং মাঙজৌননা খঙহন্দুনা, অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন মওং মরিল নাইহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি হেন্না খুমাঙ চাওশিনহল্লি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না ফংহন্দুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা পুথোক্লিবা ভেক্সিনশিং ৭৫% লৌদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফংহনগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(মার্চ ১৭, ২০২২ ফাওবদা)
পীখ্রবা
১,৮৩,২৪,১২,৫৯০
লৈরিবা বেলেন্স
১৭,৩২,৫৬,৬৩২
ভারত লৈঙাক (লেম্না পীবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.২৪ (১,৮৩,২৪,১২,৫৯০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.৩২ (১৭,৩২,৫৬,৬৩২) হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806790
দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা এন.জি.ও.শিংগা লোয়ননা পাঙথোকপা “কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা ভারতকী পব্লিক হেল্থ রেস্পোন্স” হায়বা ৱেবিনার অমদা মরু ওইবা ৱারোল পীখ্রে
ভারতকী পেন্দেমিক মেনেজমেন্তনা ঐখোয়গী খোঙথাংশিংদা মপাঙ্গল কনবা রাজনিতীগী ওইবা থৌনা, চুংশিন্নবা, আত্মনির্ভরতা, ইন্নোবেনস অমসুং চাউথোকচগী শক্তি অদু উৎখি: মনসুখ মন্দাবিয়া
“ভারতকী পব্লিক হেল্থ রেস্পোন্সকী লালোংশিং অসিনা মরম ওইরগা অতোপ্পা লৈবাক কয়াগা য়েংনবদা ওমিক্তোনগী মশিং হেনগৎলকপা অসি নীংথিনা লাকশিনবা ঙমহনখি”
“ঐখোয়গী ফিলোসোফী “বসুধৈবা কুতুম্বকম’ অমসুং ‘শুভ লাভ’ হায়বা অসিগী মখাদা ভারতনা অহোংবা অমসুং ক্বালিতী লৈবা হীদাক-লাংথকশিংগা লোয়ননা কোবিদ লাইচৎ মনুংদা লৈবাক কয়াগী মতেং পাংখি”
“কোবিদ-১৯ লাইচৎকী অমসুং মরু ওইনা হন্দক্কী ওমিক্রোন হেনগৎলকপা অসি লাকশিনখিবা অসিনা আত্মনির্ভরগী খুত্থাংদা মপাঙ্গল কনবা রাজনিতীগী থৌনা, মীপাল তাংদবগী শক্তি, “সরকার পুম্বা” অমসুং “খুন্নাই পুম্বা” হায়বা থৌশিলগী খুত্থাংদা তেক্নোলোজী, অমত্তা ওইবা পান্দমশিং অমসুং চুংশিন্নবগী খোঙথাংশিংনা শাহৌ পীবা ইন্নোবেসনগী শক্তি অসি মালেমদা চাউনা উৎপা ঙমখি।” মসি নিতি আয়োগ অমসুং লাইচৎ মনুংদা গ্রাসরুৎতা থবক তৌখিবা এন.জি.ও. অমদি সিবিল ওর্গনাইজেসন ২০০ হেনবগা লোয়ননা পাঙথোকপা ৱেবিনার অমদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা ফোঙদোকখিবনি। ৱেবিনার অসি “কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা ভারতকী পব্লিক হেল্থ রেস্পোন্স” হায়না থোনখি।
অহৌবদা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা “ভারতকী পব্লিক হেল্থ রেস্পোন্সকী লালোংশিং অসিনা মরম ওইরগা অতোপ্পা লৈবাক কয়াগা য়েংনবদা ওমিক্তোনগী মশিং হেনগৎলকপা অসি নীংথিনা লাকশিনবা ঙমহনখি” হায়না ফোঙদোকখি। প্রজেন্তেসন অমদা মতম চানা পাইখৎখিবা পব্লিক হেল্থকী ওইবা থৌরাং কয়ামরুম উৎলিবা লৈবাক অসিনা লৌখৎখিবা খোঙথাং অদু উৎখি। লৈবাক কয়া অমনা নুমিৎ খুদিংগী কোবিদকী কেসশিং মশিং য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখিবা মতম অদুদা ভারতকী নুমিৎ খুদিংগী ওইনা রিপোর্ত তৌরকপা কেস অসি চাউনা হন্থখি, মসি রিকবরী রেৎ অমসুং ভেক্সিনেসনগী চাং ৱাংবগা পুনখি। তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রিৎ এপ্রোচ য়াওনা জিনোম সিক্বেন্সিং, কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী খুত্থাংদা কন্তেনমেন্ত তৌবা, কম্ম্যুনিতী সর্ভিলেন্স, হোম আইসোলেসনগী প্রোতোকলশিং অমসুং নীংথিনা ক্লিনিকেল ত্রেৎমেন্ত চত্থবা অসিদা মীৎয়েং চংখিবগা লোয়ননা মসিনা ভারতকী কোবিদ-১৯ লাকশিনবদা চাউনা শরুক তমখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:- https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806922
ত্বীৎ লিঙ্কশিং