PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
15 MAR 2022 5:35PM by PIB Delhi
• 180.40 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 33,917
• Active cases stand at 0.08%
• Recovery Rate currently at 98.72%
• 4,722 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,24,46,171
• 2,568 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.37%)
• Weekly Positivity Rate (0.46%)
• 77.97 cr Total Tests conducted so far; 7,01,773 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
graphic on covid 19 updates
India's Active caseload falls to 33,917 today; stands at 0.08% of India’s total Positive Cases
2,568 new cases reported in the last 24 hours
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 180.40 Cr
Recovery Rate currently stands at 98.72%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.46%
In a positive development, India’s Active Caseload has declined to 33,917. Active cases now constitute 0.08% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.72%. 4,722 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,46,171.
2,568 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 7,01,773 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 77.97 Cr (77,97,54,156) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.46% and the Daily Positivity rate is reported to be 0.37%.
On the vaccination front, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 180.40 Cr (1,80,40,28,891) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,11,52,628 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,02,731
2nd Dose
99,85,923
Precaution Dose
43,21,775
FLWs
1st Dose
1,84,11,615
2nd Dose
1,74,80,218
Precaution Dose
65,82,840
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,59,68,909
2nd Dose
3,43,09,111
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,34,55,646
2nd Dose
45,64,67,364
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,25,55,219
2nd Dose
18,30,29,983
Over 60 years
1st Dose
12,66,05,098
2nd Dose
11,39,94,240
Precaution Dose
1,04,58,219
Precaution Dose
2,13,62,834
Total
1,80,40,28,891
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806021
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 182.84 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 17.30 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 15th March 2022)
SUPPLIED
1,82,84,94,230
BALANCE AVAILABLE
17,30,61,681
More than 182.84 crore (1,82,84,94,230) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 17.30 Cr (17,30,61,681) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806009
COVID19 Vaccination for 12-14 yrs cohort to begin from tomorrow, National Vaccination Day, in all States/UTs
Free-of-Cost vaccination for 12-14 yrs age Group to begin in Govt COVID Vaccination Centers
States/UTs to ensure only those above 12 years are administered COVID19 Vaccine
Adequate vaccines available; Proactively cover Vulnerable Population above 60 yrs of age
Free of cost COVID19 vaccination for all beneficiaries of 12-14 age group will begin from tomorrow (16th March 2022), National Vaccination Day, at all Government COVID Vaccination Centers. The COVID19 vaccine to be administered would be Corbevax manufactured by Biological E. Limited, Hyderabad. This can be through online registration (beginning 9 am on 16th March 2022) or through onsite walk-in. This was reiterated by Union Health Secretary, Shri Rajesh Bhushan in a meeting through video conference (VC) today with all States and UTs.
This follows the decision of Union Government to start COVID19 vaccination for 12-13 yr and 13-14 yr age groups (those born in 2008, 2009 and 2010. i.e. those who are already above 12 years of age) from 16th March 2022. Additionally, all above 60 years of age are now eligible for Precaution Dose from tomorrow, as the condition of comorbidity for this age group has been removed. The Precaution Dose (same as the previous two doses) is to be administered after 9 months (36 weeks) after the date of second vaccination. Detailed instructions and Operational Guidelines have been sent to States and UTs in this regard.
States were advised to ensure that only those who have attained the age of 12 years on the date of vaccination are vaccinated against COVID19; if the beneficiary is registered but not attained the age of 12 years on the date of vaccination, COVID19 vaccine is not to be given. Vaccinators and vaccination teams need to be trained to ensure that particularly for 12-14 years age group there is no mixing of vaccines. States were advised to organize dedicated vaccination sessions through earmarked COVID-19 Vaccination Centers for vaccination of 12-14 years' age-group to avoid mixing with other vaccines.
Vaccines that can be used in different age groups
Age Group
Vaccine to be used
12-14 years (All beneficiaries born in year 2008, 2009, 2010)
Corbevax (at Govt. CVCs), 2 doses at interval of 28 days
14-18 years
Covaxin (at Govt. CVCs and Pvt. CVCs)
States/UTs were informed that at present the age of beneficiary in CoWIN is being filtered based on Year of Birth. The responsibility for verification of age (12 years) will lie with the vaccinator/verifier at the time of vaccination for the first few days as the provision for recording the exact Date of Birth in Co-WIN portal is under process. Once implemented, the system, by default, will not allow registration of beneficiaries who are not of the recommended age.
Underscoring slow pace of vaccination among the vulnerable groups, States were urged to ensure that all those above 60 years of age are covered with both doses of COVID19 vaccine. Regular reviews to be conducted at District & Block levels to ensure coverage of eligible beneficiaries.
Sates were also advised to ensure judicious utilization of available COVID19 vaccines. As per earlier guidelines, States can replace those that are due for expiry and also replace them from one district within the State to another to ensure that vaccines are not wasted.
1. Manohar Agnani, Addl.Secy (Health) and other senior officers of Union Health Ministry were present in the virtual meeting along with Health Secretary and NHM Mission Directors and other officials from States/UTs.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806104

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
15 MAR 2022 5:35PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮০.৪০ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৩৩,৯১৭ লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ০.০৮%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭২%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ৪,৭২২ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,২৪,৪৬,১৭১দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ২,৫৬৮ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৩৭% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (০.৪৬%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৭.৯৭ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৭,০১,৭৭৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
graphic on covid 19 updates
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ঙসি ৩৩,৯১৭দা তাথখ্রে; ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা ০.০৮%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫৬৮ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৮০.৪০ লানখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৭২% ওইরি
হৌজিক্কী ওইরিবা চয়োলগী লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ ০.৪৬%দা লৈরি
য়াম্না ফজনা খুমাং চাউশিনবা অমদা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৩৩,৯১৭দা হন্থখ্রে। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শরুক ০.০৮% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭২% দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪,৭২২ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৪৬,১৭১ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫৬৮ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯ তেস্ত মশিং ৭,০১,৭৭৩ তৌবা উখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭৭.৯৭ (৭৭,৯৭,৫৪,১৫৬) গী মথক্তা তৌখ্রে‍।
চয়োলগী অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেতসু তাথরক্লি। লৈবাক অসিদা হৌজিক ওইরিবা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ০.৪৬%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৩৭%দা লৈরি
ভেক্সিনেসন চংশিল্লকপদা, ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৮০.৪০ (১,৮০,৪০,২৮,৮৯১) লানখ্রে। মসি সেসন ২,১১,৫২,৬২৮ খুত্থাংদা ফংবা ঙমখিবনি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০২,৭৩১
২শুবা দোজ
৯৯,৮৫,৯২৩
প্রিকোসন দোজ
৪৩,২১,৭৭৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,১১,৬১৫
২শুবা দোজ
১,৭৪,৮০,২১৮
প্রিকোসন দোজ
৬৫,৮২,৮৪০
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫,৫৯,৬৮,৯০৯
২শুবা দোজ
৩,৪৩,০৯,১১১
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৫,৩৪,৫৫,৬৪৬
২শুবা দোজ
৪৫,৬৪,৬৭,৩৬৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০,২৫,৫৫,২১৯
২শুবা দোজ
১৮,৩০,২৯,৯৮৩
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৬৬,০৫,০৯৮
২শুবা দোজ
১১,৩৯,৯৪,২৪০
প্রিকোসন দোজ
১,০৪,৫৮,২১৯
প্রিকোসন দোজ
২,১৩,৬২,৮৩৪
অপুনবা
১,৮০,৪০,২৮,৮৯১
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806021
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮২.৮৪ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.৩০ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(মার্চ ১৫, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৮২,৮৪,৯৪,২৩০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৭,৩০,৬১,৬৮১
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮২.৮৪ (১,৮২,৮৪,৯৪,২৩০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.৩০ (১৭,৩০,৬১,৬৮১) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806009
রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা নেস্নেল ভেক্সিনেসন নুমিৎ ওইরিবা, হয়েংদগী চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন হৌরগনি
সরকারগী কোবিদ ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংদা চহি কাংলুপ ১২-১৪গী লেম্না ভেক্সিন কাপ্পা হৌরগনি
রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা চহি ১২ শুরবশিং খক্তমক কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপহনগদবনি
ভেক্সিনশিং মরাং কাইনা লৈরি; চহি ৬০গী মথক্কী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা মীওইশিং প্রোএক্তিব ওইনা কবর তৌরি
সরকারগী কোবিদ ভেক্সিনেসন সেন্তর উম্নমক্তা হয়েং (মার্চ ১৬, ২০২২), নেস্নেল ভেক্সিনেসন নুমিৎ অসিগী চহি কাংলুপ ১২-১৪গী বেনিফিসর পুম্নমক লেম্না কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন তৌবা হৌরগনি। কোবিদ১ ভেক্সিন অসি হায়দরাবাদকী বাইলোজিকেল ই. লিমিতেদনা শাবা কোর্বেভেক্স অসি ওইগনি। মসি ওনলাইন রেজিস্ত্রেসন (মার্চ ১৬, ২০২২গী অয়ুক পুং ৯দগী হৌবা) নত্ত্রগা ওনসাইৎ ৱাক-ইনগী খুত্থাংদা ওইবা য়াগনি। মসি ঙসি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা পাঙথোকপা মীফম অমদা শ্রী রাজেশ ভুশন, কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরীনা নৌহৌনা ফোঙদোকখিবনি।
সি মার্চ ১৬, ২০২২দগী চহি কাংলুপ ১২-১৩ অমসুং ১৩-১৪গী ( ২০০৮, ২০০৯ অমসুং ২০১০দা পোকপা হায়বদি চহি ১২গী মথক ওইবশিং) কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন হৌনবা কেন্দ্র সরকারগী ৱারেপকী মতুং ইন্না পাইখৎপনি। মসিগী মথক্তা চহি ৬০গী মথক্তা লৈবা মীওই খুদিংমক্না হয়েংদগী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা য়ারগনি, মমাংদা চহি কাংলুপ অসিদা কোমোর্বিদিতীগী কন্দিসন অমা থমখিবা অদু লৌথোকখ্রে। প্রিকোসন দজ (মমাংগী দোজ অনিগা মান্নবা) অসি অনিশুবা দোজ কাপখিবগী থা ৯ (চয়োল ৩৬)কী মতুংদা কাপকদবনি। হীরম অসিদা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মসিগী অকুপ্পা ইন্সত্রক্সন অমসুং ওপরেস্নেল গাইদলাইনশিং পীখ্রে।
রাজ্যশিংদা ভেক্সিনেসন তৌবগী তাংদা চহি ১২ শুরবা খক্তমক কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা ভেক্সিনেসন তৌনবা খঙহনখি; করিগুম্বা বেনিফিসরী অদুনা ভেক্সিনেসন তৌগদবা তাং অদুদা চহি ১২ শুদ্রবদি কোবিদ১৯ ভেক্সিন কাপ্পা য়ারোই। ভেক্সিন কাপ্লিবা মীওইশিং অমসুং ভেক্সিনেসনগী তীমশিংনা মরু ওইনা ভেক্সিনশিং য়ানশিন্নবা তৌদনবা চহি ১২-১৪ অসিগী মতাংদা মীৎয়েং চংনবা ত্রেন তৌবা মথৌ তাগনি। রাজ্যশিংদা অতোপ্পা ভেক্সিনশিংগা য়ানশিন্নবা তৌদনবা চহি কাংলুপ ১২-১৪গী তোখাইনা থম্লিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংগী খুত্থাংদা দেদিকেতেদ ভেক্সিনেসন সেসনশিং শিন্নবা পাউতাক পীখ্রে।
তোঙান-তোঙানবা চহি কাংলুপশিংদা শীজিন্নবা য়াবা ভেক্সিনশিং
চহি কাংলুপ
শীজিন্নগদবা ভেক্সিনশিং
চহি ১২-১৪ ( ২০০৮,২০০৯, ২০১০দা পোকপা বেনিফিসরী পুম্নমক)
কোর্বেভেক্স (সরকারগী সি.ভি.সি.শিংদা) নুমিৎ ২৮নি কান্নরগা দোজ ২
চহি ১৪-১৮
কোভেক্সিন (সরকারগী সি.ভি.সি. অমসুং লনাইগী সি.ভি.সি.শিংদা)
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক্কী ওইনা কোৱিন অসি বেনিফিসরীগী চহি অসি হৌজিক পোকপগী চহিগী মতুং ইন্না ফিল্তর তৌরি হায়না খঙহনখি। কো-ৱিন পোর্তেলদা চপ চাবা পোকপগী তাং রেকোর্দ তৌবগী প্রোবিজন অসি অন্দর প্রোসেসতা লৈরিঙৈদা চহি ভেরিফিকেসন তৌবা (চহি ১২) অসি ভেক্সিন কাপ্লিবা মীওই/ভেরিফায়রনা অহানবগী নুমিৎ খরনি ওইনা ভেক্সিনেসন তৌবা মতমদা য়েংশিনবা তাই। অমুক্তং ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবদা সিস্তেম অসিনা দিফোল্ত ওইনা পীরিবা চহি অদু য়ৌদবা বেনিফিসরীনা রেজিস্ত্রেসন তৌবদা অয়াবা পীরোই।
খুদোংথিনীংঙাই ওইবা কাংলুপশিংদা ভেক্সিনেসন তৌবগী খোঙজেল তপ্পা অসিদা রাজ্যশিংদা চহি ৬০গী মথক্কী মীওই পুম্নমক কোবিদ১৯গী ভেক্সিন দোজ অনিমক কপ্নবা হায়খ্রে। জিলা অমসুং ব্লোক্কী থাক্তা ইলিজিবল বেনিফিসরীশিং কবরেজ তৌরবরা চাং নাইনা য়েংশিনগনি।
রাজ্যশিংদা লৈরিবা কোবিদ১৯ ভেক্সিনশিং অদু চেকশিন্না মাংহনদনা শীজিন্ননবা পাউতাকসু পীখ্রে। গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না ভেক্সিনশিং মাংহনবা তৌদনবা রাজ্যশিংনা মতম লোইগদৌরবা ভেক্সিনশিং অদু রাজ্য অদুগী মনুংদা লৈবা জিলা অমনা অমদগী শিন্দোকপা য়াগনি।
হেল্থ সেক্রেতরী অমসুং এন.ঐচ.এম. মিসন দিরেক্তরশিং অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী অতোপ্পা ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা ভর্চুএল মীফম অদুদা এদিস্নেল সেক্রেতরী (হেল্থ) দা. মনোহর অঙ্গানি অমসুং কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়গী অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসরশিংসু শরুক য়াখি।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1806104
ত্বীৎ লিঙ্কশিং