Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Water-Aerodromes In The Country
15 MAR 2022 3:10PM by PIB Delhi
There are two existing water-aerodromes in the country- at Sardar Sarovar Dam (Statue of Unity) and Sabarmati Riverfront, Ahmedabad in Gujarat. The first seaplane operations commenced on 31th October, 2020 between Sabarmati River Front in Ahmedabad and Statue of Unity in Kevadia. Later, the same was stopped by the Selected Airline Operator (SAO) from 11th April, 2021 due to COVID-19 pandemic and operational reasons.
Ministry of Ports, Shipping & Waterways (MoPSW) has signed an MoU with Ministry of Civil Aviation (MoCA) for development of Seaplane services. In addition to two existing water-aerodromes mentioned above, many other sites for water aerodromes have been identified in the States/UTs of Gujarat, Assam, Telangana, Andhra Pradesh, Andaman & Nicobar Islands and Lakshadweep Islands. Further MoCA is continuously engaging with the concerned stakeholders for making seaplane operations viable.
This information was given by the Union Minister for Ports, Shipping and Waterways, Shri Sarbananda Sonowal in a written reply to the Rajya Sabha.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা ৱাতর-এরোদ্রোমশিং
15 MAR 2022 3:10PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা হৌজিক-হৌজিক ৱাতর-এরোদ্রোম অনি লৈরি- সর্দার সরোৱর দামদা (স্তেচু ওফ য়ুনিতী) অমসুং গুজরাতকী এহমদাবাদকী সাবরমতি রিভরফ্রন্ততা। অহানবা সীপ্লেন ওপরেশন অদু এহমদাবাদতা লৈবা সাবরমতি রিভরফ্রন্ত অমসুং কেৱাদিয়াদা স্তেচু ওফ য়ুনিতীগী মরক্তা ২০২০গী ওক্তোবর ৩১দা হৌখি। মতুংদা হায়রিবা অসি কোবিদ-১৯ লাইচৎ অমসুং ওপরেশন তৌবগী মরম খরদগী ২০২১গী এপ্রিল ১১দগি সেলেক্তেদ এবরলাইন ওপরেতর (এস.এ.ও.)না লেপখি।
পো্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয় (এম.ও.পি.এস.দবল্যু.)না সীপ্লেন সার্বিসশিংগি দেবেলপমেন্তকীদমক্তা সিভিল এভিয়েশন মন্ত্রালয়গা এম.ও.য়ু. অমং খুৎয়েক পীনখি। মথক্তা পনখ্রিবা হৌজিক-হৌজিক লৈরিবা ৱাতর-এরোদ্রোম অনি অসিগী মথক্তা, ৱাতর এরোদ্রোমশিংগীদমক্তা অতোপ্পা সাইত ময়াম অমা গুজরাত, অসাম, তেলঙ্গনা, অন্ধ্র প্রদেশ, অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দশিং অমসুং লক্সদ্বীপ আইলেন্দশিং হায়রিবা রাজ্যশিং /য়ু.তি.শিংদা মশক খঙদোকখ্রে। মখাতানা, এম.ও.সি.এ. অসিনা মরী লৈনবা স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা সিপ্লেন ওপরেশনশিং অসিবু চৎনবা য়ানবা থবক লেপ্তনা হোৎনরি।
মসিগী ই-পাউ অসি কেন্দ্রগি পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।