ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତ କୁ/ ରୁ ସୂଚୀତ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯାତ୍ରୀ ସେବା 27.03.2022 ରୁ ପୁଣି ଥରେ ଆରମ୍ଭ ହେବ
08 MAR 2022 5:26PM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ୍ -19 ର ପ୍ରସାରକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ, ଡାଇରେକ୍ଟୋରେଟ୍ ଜେନେରାଲ୍ ଅଫ୍ ସିଭିଲ୍ ଆଭିଏସନ (ଡିଜିସିଏ) ସର୍କୁଲାର ତା 19.03.2020 ଅନୁସାରେ ଭାରତ କୁ / ରୁ 23 ମାର୍ଚ୍ଚ 2020 ଠାରୁ ସୂଚୀତ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଯାତ୍ରୀ ସେବା ବନ୍ଦ କରିଦେଇଥିଲେ। ସମ୍ପ୍ରତି, ଡିଜିସିଏ ର ସର୍କୁଲାର୍ 28.02.2022 ଅନୁଯାୟୀ, ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଯାତ୍ରୀ ସେବାକୁ ଭାରତରୁ / କୁ ସ୍ଥଗିତ ରଖିବା ପରବର୍ତ୍ତୀ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି।
ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ବର୍ଦ୍ଧିତ ଟୀକାକରଣ କଭରେଜକୁ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ଏବଂ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ପରାମର୍ଶ କରି ଭାରତ ସରକାର 27.03.2022 ରୁ ଅର୍ଥାତ୍ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସୂଚୀ 2022 ଆରମ୍ଭରୁ ଭାରତକୁ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯାତ୍ରୀ ସେବା ପୁନଃଆରମ୍ଭ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛନ୍ତି। ବାଣିଜ୍ୟିକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯାତ୍ରୀ ସେବା ଭାରତରୁ / କୁ, ତେଣୁ, 26.03.2022 ରେ କେବଳ 2359 ଘଣ୍ଟା ଆଇଏସଟି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି ଏବଂ ସେହି ଅନୁଯାୟୀ ଏୟାର ବବଲ୍ ବ୍ୟବସ୍ଥା କେବଳ ଏହି ସୀମାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯିବ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ 10.02.2022 ତାରିଖ ଅନୁସାରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଅପରେସନ ଏବଂ ସମୟ ସମୟରେ ସଂଶୋଧିତ ହେବା ପ୍ରକାରେ ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ।

Ministry of Civil Aviation
Scheduled commercial international passenger services to/from India to resume from 27.03.2022
08 MAR 2022 5:26PM by PIB Delhi
In order to prevent spread of Covid-19, the Directorate General of Civil Aviation (DGCA) had suspended operations of scheduled international commercial passenger services to/from India with effect from 23rd March 2020 vide circular dated 19.03.2020. Currently, in terms of DGCA’s circular 28.02.2022, suspension of scheduled international commercial passenger services to/from India has been extended till further orders.
After having recognized the increased vaccination coverage across the globe and in consultation with the stakeholders, the Government of India has decided to resume scheduled commercial international passenger services to/from India from 27.03.2022, i.e. start of Summer Schedule 2022. The suspension of scheduled commercial international passenger services to/from India, thus, stands extended only upto 2359 hrs IST on 26.03.2022 and air bubble arrangements shall accordingly be extended to this extent only.
The international operations shall be subject to strict adherence to the Ministry of Health & Family Welfare guidelines for international travel dated 10.02.2022 and as amended from time to time.